English Greek
04
Σαβ, Φεβ
52 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βρετανία: Η Τιμή Της Μπύρας Ανεβαίνει Επικίνδυνα - Γιατί Το Κόστος Της Ξεπερνά Κατά Πολύ Τον Πληθωρισμό;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μέση τιμή ενός ποτηριού μπύρας, σε μια παμπ στο Λονδίνο έφτασε τα εντυπωσιακά 8,06 λίρες φέτος, η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το μέσο κόστος ενός ποτηριού μπύρας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 70% από το 2008 - πολύ πριν από την έκρηξη του πληθωρισμό - και ορισμένοι Λονδρέζοι δίνουν 8 λίρες (9,70 δολάρια ) για 568 ml για μια δροσερή μπύρα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία συμβούλων CGA, το μέσο κόστος μιας μπύρας έχει αυξηθεί από 2,30 λίρες το 2008 σε 3,95 λίρες το 2022, αν και οι τιμές ποικίλλουν δραστικά μεταξύ των τοποθεσιών.

Οι μέσες τιμές αυξήθηκαν κατά 15 πένες μεταξύ 2021 και 2022, σχεδόν 4%, μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις από έτος σε έτος από το 2008.

Η μέση τιμή ενός ποτηριού μπύρας, σε μια παμπ στο Λονδίνο έφτασε τα εντυπωσιακά 8,06 λίρες φέτος, η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ η χαμηλότερη σε εθνικό επίπεδο ήταν 1,79 £ κατά μέσο όρο σε μια παμπ στο Lancashire, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Πληθωρισμός
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σε υψηλό 40 ετών, 9,4% τον Ιούνιο και αναμένεται να αυξηθεί πέρα από το 13% τον Οκτώβριο, επιδεινώνοντας την ιστορική κρίση κόστους ζωής στη χώρα και ωθώντας την Τράπεζα της Αγγλίας να εφαρμόσει τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από το 1995.

Πολλές παμπ ανησυχούν ότι οι καταναλωτές θα μένουν όλο και περισσότερο στο σπίτι
Ο Paul Bolton, διευθυντής πελατών για ποτά, είπε ότι ένας συνδυασμός ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας, ελλείψεων προσωπικού, αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, παρατεταμένων χρεών της εποχής της πανδημίας και γενικά υψηλού πληθωρισμού αυξάνουν τις πιέσεις κόστους των προμηθευτών, οι οποίες στη συνέχεια πρέπει να υπερνικηθούν. στον καταναλωτή.

Πρώτες ύλες και ενέργεια
Ο Francois Sonneville, ανώτερος αναλυτής ποτών στη Rabobank, δήλωσε ότι οι τιμές αυξάνονται σε όλη την αλυσίδα αξίας, ξεκινώντας από το κριθάρι.
«Η τιμή του κριθαριού έχει ανέβει και έχει διπλασιαστεί από το 2021.

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό: ο ένας είναι ότι η σοδειά στη Βόρεια Αμερική ήταν πραγματικά φτωχή, λόγω του κακού κλίματος, επομένως δεν υπήρχε πολύ απόθεμα για να ξεκινήσει - και μετά φυσικά, είχαμε τη σύγκρουση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Ιστορικά, όταν οι τιμές των σιτηρών αυξάνονταν, οι αγρότες θα αντιστάθμιζε φυτεύοντας περισσότερο το επόμενο έτος, αλλά ο ευρύτερος πληθωρισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων πιέζει επίσης τις εκμεταλλεύσεις, ξεπερνώντας ακόμη και το υψηλό 40 ετών του ονομαστικού πληθωρισμού 9,4% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λιπάσματα
«Το κόστος των λιπασμάτων θα έχει τριπλασιαστεί για το επόμενο έτος - αγοράζουμε λιπάσματα τώρα τρεις φορές σε σχέση με πέρυσι.

Οι εισροές χημικών μας αυξάνονται και μόνο το κόστος λειτουργίας των μηχανημάτων, είτε πρόκειται για ανταλλακτικά είτε για το κόστος αγοράς των ίδιων των μηχανημάτων. Όλα αυτά έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο από το 9 ή 10% του κανονικού πληθωρισμού», υποστηρίζει εκπρόσωπος μεγάλης ζυθοποιίας.

πηγή: bankingnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sierra Nevada - Blueberry Maple
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Sierra Nevada Brewing Co.

Saint Arnold - Harmony
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Saint Arnold Brewing Co.

The Hop Concept - Simcoe Situation
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η The Hop Concept.

Heavy Seas - Bottomless Bellini Inspired Beer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Heavy Seas Beer.

Tired Hands - Eviscerated Pathway Of Beauty / Rose Panna Cotta / Little Log Cabin: Cozy / Heist Decoder
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Tired Hands Brewing Co.

Foothills - Mend
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Foothills Brewing.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Anchorage - Follow Us
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Saint Arnold - Double Art Car
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Anniversary Ale: 24
Γιώργος Ιορδανίδης
Amager - Panzer
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το