English Greek
26
Κυρ, Μάι
30 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βρετανία: Η Τιμή Της Μπύρας Ανεβαίνει Επικίνδυνα - Γιατί Το Κόστος Της Ξεπερνά Κατά Πολύ Τον Πληθωρισμό;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μέση τιμή ενός ποτηριού μπύρας, σε μια παμπ στο Λονδίνο έφτασε τα εντυπωσιακά 8,06 λίρες φέτος, η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το μέσο κόστος ενός ποτηριού μπύρας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 70% από το 2008 - πολύ πριν από την έκρηξη του πληθωρισμό - και ορισμένοι Λονδρέζοι δίνουν 8 λίρες (9,70 δολάρια ) για 568 ml για μια δροσερή μπύρα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία συμβούλων CGA, το μέσο κόστος μιας μπύρας έχει αυξηθεί από 2,30 λίρες το 2008 σε 3,95 λίρες το 2022, αν και οι τιμές ποικίλλουν δραστικά μεταξύ των τοποθεσιών.

Οι μέσες τιμές αυξήθηκαν κατά 15 πένες μεταξύ 2021 και 2022, σχεδόν 4%, μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις από έτος σε έτος από το 2008.

Η μέση τιμή ενός ποτηριού μπύρας, σε μια παμπ στο Λονδίνο έφτασε τα εντυπωσιακά 8,06 λίρες φέτος, η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ η χαμηλότερη σε εθνικό επίπεδο ήταν 1,79 £ κατά μέσο όρο σε μια παμπ στο Lancashire, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Πληθωρισμός
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σε υψηλό 40 ετών, 9,4% τον Ιούνιο και αναμένεται να αυξηθεί πέρα από το 13% τον Οκτώβριο, επιδεινώνοντας την ιστορική κρίση κόστους ζωής στη χώρα και ωθώντας την Τράπεζα της Αγγλίας να εφαρμόσει τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από το 1995.

Πολλές παμπ ανησυχούν ότι οι καταναλωτές θα μένουν όλο και περισσότερο στο σπίτι
Ο Paul Bolton, διευθυντής πελατών για ποτά, είπε ότι ένας συνδυασμός ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας, ελλείψεων προσωπικού, αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, παρατεταμένων χρεών της εποχής της πανδημίας και γενικά υψηλού πληθωρισμού αυξάνουν τις πιέσεις κόστους των προμηθευτών, οι οποίες στη συνέχεια πρέπει να υπερνικηθούν. στον καταναλωτή.

Πρώτες ύλες και ενέργεια
Ο Francois Sonneville, ανώτερος αναλυτής ποτών στη Rabobank, δήλωσε ότι οι τιμές αυξάνονται σε όλη την αλυσίδα αξίας, ξεκινώντας από το κριθάρι.
«Η τιμή του κριθαριού έχει ανέβει και έχει διπλασιαστεί από το 2021.

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό: ο ένας είναι ότι η σοδειά στη Βόρεια Αμερική ήταν πραγματικά φτωχή, λόγω του κακού κλίματος, επομένως δεν υπήρχε πολύ απόθεμα για να ξεκινήσει - και μετά φυσικά, είχαμε τη σύγκρουση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Ιστορικά, όταν οι τιμές των σιτηρών αυξάνονταν, οι αγρότες θα αντιστάθμιζε φυτεύοντας περισσότερο το επόμενο έτος, αλλά ο ευρύτερος πληθωρισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων πιέζει επίσης τις εκμεταλλεύσεις, ξεπερνώντας ακόμη και το υψηλό 40 ετών του ονομαστικού πληθωρισμού 9,4% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λιπάσματα
«Το κόστος των λιπασμάτων θα έχει τριπλασιαστεί για το επόμενο έτος - αγοράζουμε λιπάσματα τώρα τρεις φορές σε σχέση με πέρυσι.

Οι εισροές χημικών μας αυξάνονται και μόνο το κόστος λειτουργίας των μηχανημάτων, είτε πρόκειται για ανταλλακτικά είτε για το κόστος αγοράς των ίδιων των μηχανημάτων. Όλα αυτά έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο από το 9 ή 10% του κανονικού πληθωρισμού», υποστηρίζει εκπρόσωπος μεγάλης ζυθοποιίας.

πηγή: bankingnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dogfish Head - Utopias Barrel-Aged World Wide Stout
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Dogfish Head Brewery.

Tree House - Jalagreeño
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tree House Brewing Co.

The Bruery - Fly Me To The Moon
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η The Bruery.

Clepsydra - Walnut Pie
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Clepsydra Nomad Brewing.

Burial - The Immaculate Trail Into Uncompromising Incredulity / The Mechanics Of Chaos In The Construct Of Transformation / Ultralight / All We Become Is Just Dirt In The Ground
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Burial Beer Co.

Abomination / Magnify - Lost In The Fog
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Magnify Brewing Co., κυκλοφόρησε η Abomination Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το