Ένα από τα πιο περίεργα ονόματα σχετιζόμενα με την μπύρα, είναι ο όρος "Church Key" ή "εκκλησιαστικό κλειδί" (στα Ελληνικά) το όποιο έχει δοθεί σε ένα απλού είδους ανοιχτήρι.
Βρήκα το όνομα τόσο περίεργο και ασυνήθιστο που νομίζω ότι αξίζει ένα ψάξιμο παραπάνω για το πώς του δόθηκε αυτή η ονομασία.
Η πρώτη πιθανή εκδοχή της ονομασίας είναι πως κατά των μεσαίωνα στην Ευρώπη οι κύριοι ζυθοποιοί ήταν μοναχοί. Στα κελάρια όπου γινόταν η ζύμωση της μπύρας και την αποθήκευαν, ήταν κλειδωμένα και τα κλειδιά τα είχαν οι μοναχοί στη ζώνη τους. Αυτά τα κλειδιά είναι η πρώτη εκδοχή της προέλευσης της ονομασίας.
Μια άλλη πιθανότητα είναι να πάμε πίσω στην άρση της ποτοαπαγόρευσης. Κάποιοι λένε ότι το όνομα "Church Key" χρησιμοποιείτο σαν όνομα σε μια καινούργια νόμιμη μπύρα η οποία βγήκε με αυτήν την ονομασία για να δέσει με διαφορές θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες υποστήριζαν το κίνημα των μετριοπαθών το οποίο είχε οδηγήσει και σε πρώτη φάση στην ποτοαπαγόρευση.
Τέλος υπάρχει ακόμα μια εκδοχή της ονομασίας. Άμα πάμε πίσω στις μέρες όπου οι εκκλησιές σπάνια κλειδωνόταν, για το λόγο ότι πάντα βρισκόταν κάποιος μέσα και το ότι δεν υπήρχε κάτι μεγάλης αξίας να κλέψεις, είχε αποτέλεσμα συμφωνά με την Wikipedia ότι το "Church Key" ήταν ένα εντελώς άχρηστο πράγμα και ονομάζοντας το ανοιχτήρι ως "Church Key" του έδινε έναν ειρωνικό τόνο για την χρησιμότητα του κλειδιού-ανοιχτήρι.