English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Plzeň: Η Πόλη Της Μπύρας

Ταξιδιωτικα - Ανταποκρισεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Πίλζεν (τσέχικα: Plzeň, γερμανικά: Pilsen) είναι πόλη στη δυτική Βοημία της Τσεχίας.

Πρωτεύουσα της περιοχής Πίλζεν και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας με πληθυσμό γύρω στους 162.000 κατοίκους. Βρίσκεται περίπου 90 χλμ. δυτικά της Πράγας.

Η πόλη είναι γνωστή για τη μπύρα Pilsener. Δύο από τα μεγαλύτερα ζυθοποιεία της είναι τα Pilsner Urquell (από το 1842) και Gambrinus (από το 1869).

Η ιστορία της πόλης ξεκινάει το 1295 όταν ο βασιλιάς της Τσεχίας Βεγκέσλαος Β' ίδρυσε μια πόλη όπου έξι αιώνες αργότερα, επρόκειτο να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στην εξαγωγή σε περισσότερες από 50 χώρες, του δημοφιλέστερου ποτού όλων των εποχών, της μπύρας.

Το όνομα της πόλης είναι η γερμανική μετάφραση του ονόματος "Plzenske Prazdroj", που σημαίνει "πηγή του Plzeň", όπου και φημίζεται.

Η παραγωγή μπύρας αποτελούσε μία από τις κυριότερες ασχολίες των κατοίκων του Plzen από την αρχή ακόμα της ίδρυσης της πόλης.

Τα σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη του Plzen είναι προφανή.

Για τους λάτρεις της τοπικής (και όχι μόνο) μπύρας, το ζυθοποιείο που λειτουργεί στην πόλη από το 1842 (Pilsner Urquell) διοργανώνει καθημερινά ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις και τα κελάρια του, προβάλει ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιστορία της μπύρας και φυσικά "μπυροποσίες".

Πέρα όμως από τις δύο ζυθοποιίες, μπορείτε να επισκευτείτε τις πάρα πολλές, γραφικές και καλές μπυραρίες της πόλης, για ακόμα περίσσοτερες γευσιγνωσίες.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το