English Greek
19
Παρ, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα Διαφορετικό Oktoberfest - Taybeh's Palestinian Oktoberfest

Ταξιδιωτικα - Ανταποκρισεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Περίπου 10.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το Oktoberfest του Σαββατοκύριακου της 2 Οκτωβρίου, ωστόσο αυτό δεν ήταν το θρυλικό φεστιβάλ του Μονάχου, αλλά μια παρόμοια γιορτή μπύρας στην Παλαιστίνη.

Στο βραχώδες τοπίο της ερήμου της Δυτικής Όχθης, στην κορυφή του λόφου της πόλης, όπου λέγεται ότι ο Ιησούς περπάτησε, φιλοξένησε τους πάγκους των τροφίμων, τη ζωντανή μουσική καθώς και τις μπύρες.

Η ατραξιόν του σώου ήταν η μπύρα Taybeh, από το μοναδικό ζυθοποιείο της Παλαιστίνης, το οποίο ανθεί, παρά τις προφανείς δυσκολίες που υπάρχουν σ' ένα συντριπτικά μουσουλμανικό περιβάλλον.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν μια βραζιλιάνικη μπάντα bossa nova, Παλαιστίνιους καλλιτέχνες χιπ-χοπ και παραδοσιακούς χορευτές από τη Σρι-Λάνκα.

Το μενού που απήλαυσαν οι παραβρισκόμενοι μεταξύ άλλων ήταν πίτα με τυρί Labaneh, σάντουιτς φαλάφελ, ψητά αρνίσια σουβλάκια και φυσικά ξανθιά και μαύρη μπύρα Taybeh, σε μια ευτυχή συγκυρία για τους αδελφούς Khoury συμβαίνει να σημαίνει «νόστιμο» στα αραβικά.

"Είμαι στα πόδια μου 16 ώρες την ημέρα για την προώθηση της μπύρας", λέει ο ιδιοκτήτης του ζυθοποιείου Nadim Khoury μιλώντας μέσω Skype στη www.Beer-Pedia.com.

"Πηγαίνω από πόρτα σε πόρτα, από μπαρ σε μπαρ, από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αυτό που κάνουμε σε αυτό το μέρος του κόσμου".

Η μπύρα Taybeh είναι απαστερίωτη και παράγεται χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.

Τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούνται ακολουθούν το Reinheitsgebot, τον περίφημο γερμανικό νόμο περί καθαρότητας που επιτρέπει μόνο κριθάρι, λυκίσκο, νερό και μαγιά στην μπύρα.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το