English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Jennings Brewery

Ταξιδιωτικα - Ανταποκρισεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

H Ζυθοποιία Jennings, ιδρύθηκε στο χωριό Lorton (που βρίσκεται μεταξύ του Keswick και του Cockermouth), το 1828 από τον John Jennings (1783-1876).

Σύμφωνα με την παράδοση η αρχική τοποθεσία του ζυθοποιείου ήταν είτε στο Scales είτε στο High Swinside. Σίγουρα ο John Jennings έζησε στο Scales. Το 1845 αγόρασε επίσης το High Swinside, αλλά μάλλον η ζυθοποιία λειτούργησε για πρώτη φορά σε κτίρια κοντά στο σημερινό Lorton Village Hall, τα οποία είχαν αρχικά κατασκευαστεί ως αποθήκες βύνης.

Ο γιος του John, ο John Jennings Junior (1813-1889) σίγουρα συμμετείχε στην επιχείρηση του πατέρα του, αλλά το 1851 ο John Junior περιγράφετε σαν κατασκευαστής νήματος.

Η ραγδαία άνοδος της επιχείρησης είχε σαν αποτέλεσμα το αρχικό κτίριο του Lorton να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες για ολοένα και περισσότερο προϊόν (μπύρα) και να αναζητηθεί ένα μεγαλύτερο κτίριο για να στεγάσει περισσότερα και μεγαλύτερα μηχανήματα ζυθοποίησης.

Η κοντινότερη πόλη της αγοράς, το Cockermouth, ήταν η ιδανική βάση για την επέκταση, δεδομένου ότι είχε και μεγαλύτερο πληθυσμό, με περισσότερες ευκαιρίες για να πουλήσουν μπύρα, και εξίσου σημαντικό ήταν η έδρα της ζυθοποιίας Castle η οποία είχε άφθονη παροχή καθαρού νερού και η οποία χρησιμοποιούταν από την εποχή των Νορμανδών.

Μεταξύ της μετεγκατάστασης του ζυθοποιείου στο Cockermouth από το 1874 έως το 1881 και τα δυο ζυθοποιία (του Lorton και του Cockermouth) λειτουργούσαν κάτω από την ίδια ιδιοκτησία. Το 1881 η διοίκηση των συγκροτημάτων ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη, όσοι και οι γιοί του John Jennings Junior. Ο Joseph Henry Jennings (1856-1899) έγινε Headbrewer, ο Isaac Gaitskill Jennings (1852-1916) έγινε πρόεδρος της επιχείρησης και ο John Brown Jennings (1856-1896) αντιπρόεδρος.

Το 1887 οι αδελφοί μετέτρεψαν την επιχείρηση σε ανώνυμη εταιρεία. Την εποχή εκείνη η ζυθοποιία αποτελούταν από τρεις χώρους κατασκευής μπύρας και 16 μπυραρίες.

Τα επόμενα χρόνια η Jennings πραγματοποίησε πολλές εξαγορές μικρών ζυθοποιείων. Τέσσερις ζυθοποιίες του West Cumberland αποκτήθηκαν το 1921 και το Faulders Brewery στο Keswick το 1926.

Ως η μοναδική ανεξάρτητη ζυθοποιία στην Cumbria, η Jennings το 2005 είδε την εξαγορά της από την PLC Marston σαν μια κίνηση με μεγάλα οφέλη για την περιοχή του Cockermouth. Τα σχέδια για νέες επενδύσεις στο ζυθοποιείο καταστρώθηκαν πολύ γρήγορα και τα οποία ήταν συνάρτηση με την ραγδαία ζήτηση της μπύρας.

Στις μέρες μας δεν είναι μόνο το καθαρό νερό του Lakeland που χρησιμοποιείται στο ζυθοποιείο αλλά και όλα τα άλλα άριστα συστατικά όπως η αγγλική Pale Ale βύνη, οι λυκίσκοι Golding από το Kent και Fuggles από το Herefordshire.

Οι παραδοσιακές αξίες που η οικογένεια Jennings ενστάλαξε στην επιχείρηση εξακολουθούν να είναι σεβαστές και σε συνδυασμό με μια σύγχρονη εμπορική προσέγγιση έχουν, αναμφίβολα, συμβάλει στην επιτυχία των Jennings Αles τις μέρες μας.

Οι μπύρες που παράγει το ζυθοποιείο είναι τέσσερις που κυκλοφορούν όλο τον χρόνο και 12 εποχιακές.


Ετήσιες


 

Cumberland Ale 4,0% ABV

Μια υπέροχη χρυσή Ale παρασκευασμένη με την αγγλική Pale Ale βύνη και χρησιμοποιώντας μόνο τους καλύτερους αγγλικούς  αρωματικούς λυκίσκους.

 


 

Bitter 3,5% ABV

Μια ευδιάκριτη σκούρη Bitter μπύρα με μια πραγματικά δυνατή γεύση και μια ακόμη πιο δυνατή επίγευση την καθιστά ιδανική μπύρα για συντροφιά.

 


 

Sneck Lifter 5,1% ABV

Μια βραβευμένη μπύρα, αρκετά δυνατή και άκρως ικανοποιητική Ale, γεμάτη από υπέροχες και σύνθετες γεύσεις οι οποίες δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα μπύρα εξαιρετικού χαρακτήρα.

 


 

Cocker Hoop 4,6% ABV

Μια βραβευμένη χρυσαφί Bitter μπύρα με άφθονη βύνη, παρασκευασμένη από Styrian Golding λυκίσκο που προστίθεται στα διάφορα στάδια της ζυθοποίησης, με αποτέλεσμα μια κλασική γεύση και άρωμα λυκίσκου.

 


Εποχιακές


 

Cross Buttock 4,5% ABV

Η Cross Buttock πήρε το όνομά της από ένα διάσημο αγώνισμα πάλης που πραγματοποιείται στη περιοχή της Cumbria. Αυτή η καλά ισορροπημένη Bitter μπύρα είναι πλούσια σε χρώμα με κλασικό χαρακτήρα λυκίσκου και ικανοποιητικά δροσιστική.

 


 

Golden Host 4,3% ABV

Μια πλούσια σε γεύση, χρυσή Bitter που παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας αγγλική Pale Ale βύνη, Goldings λυκίσκο και μια γενναιόδωρη χούφτα κρυσταλλικής βύνης δίνοντας μια λεπτή γεύση και διακριτικό άρωμα.

 


 

Stickle Pike 3,8% ABV

Μια αναζωογονητική ξανθιά Bitter με άρωμα καραμέλας και βουτύρου με πλούσια δόση βύνης, με γεύση νόστιμων εσπεριδοειδών και φραγκοστάφυλου που προέρχονται από τη χρήση των παραδοσιακών αγγλικών ποικιλιών λυκίσκου.

 


 

Lakeland Stunner 3,9% ABV

Αυτή η κατάξανθη ευκολόπιοτη Ale με άρωμα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, έχει ως πηγή έμπνευσης την εκπληκτική θέα στην περιοχή της λίμνης.

 


 

Crag Rat 4,3% ABV

Το ψευδώνυμο ενός ιδιαίτερα ενθουσιώδη ορειβάτη στο Lake District. Η Crag Rat είναι μια δροσιστική μπύρα η οποία παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας Pale Ale βύνη και δύο κλασικές παραλλαγές της αγγλικού λυκίσκου. Η τέλεια μπύρα ακόμη και για τον πιο ενθουσιώδη πότη μπύρας.

 


 

Redbreast 4,5% ABV

Παρασκευασμένη από δύο αγγλικές ποικιλίες λυκίσκου και άφθονη τοπική βύνη, δίνει μια καφέ κόκκινη απόχρωση με την μπύρα. Μεστό άρωμα και πλήρης επίγευση.

 


 

Soggy Bottom 3,8% ABV

«Soggy Bottoms» - μια έκφραση που χρησιμοποιείται στην περιοχή του Lakeland κατά τους χειμερινούς μήνες. Σιγουρευτείτε ότι το μόνο 'Soggy Bottoms' που θα δείτε φέτος τον Γενάρη είναι αυτή η χρυσαφί Ale με μια λεπτή γεύση με νότες καραμέλας και καρυδιού και κρεμώδη σατινέ φινίρισμα.

 


 

Tom Fool 4,0% ABV

Ο Thomas Skelton είναι το φάντασμα του κάστρου του Muncaster. Η αγαπημένη του μπύρα; Μια χρυσή Ale με όλα τα χαρακτηριστικά μιας ελαφριάς μπύρας.

 


 

Tizzie Wizzie 3,9% ABV

Μια ανοιχτόχρωμη και καλά ισορροπημένη μπύρα.

Χαρακτηριστικά της, το φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών και οι πικάντικες νότες της.

 


 

Cocky Blonde 4,0% ABV

Ζυθοποιείται στις όχθες του ποταμού Cocker. Γεμάτη στο σώμα, ξανθιά είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τη δίψα σας. Ελαφριά και δροσιστική, με λεπτό υπαινιγμό της φράουλας.

 


 

Laughing Gravy 4,9% ABV

Μια κλασική αγγλική Bitter με διακριτικό κόκκινο χρώμα και πορτοκαλί αποχρώσεις. Άρωμα λυκίσκου με νότες ζαχαρωτών δίνουν μια ισορροπημένη μεστή γεύση.

 


 

World's Biggest Liar 4,3% ABV

Σκούρη καφέ Bitter, με άρωμα σοκολάτας και καβουρδισμένης βύνης, γεύση τραγανού μπισκότου με ξερή επίγευση λυκίσκου.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το