English Greek
23
Τετ, Απρ
1 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Νέος «Βασιλιάς» Της Μπύρας Είναι Έλληνας

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ποιό είναι το νέο «αφεντικό» της AB InBev.

Ο νέος «βασιλιάς» της μπύρας είναι Έλληνας. Ο λόγος για τον Michel Doukeris, ο οποίος από τον Ιούλιο θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της AB InBEV, της μεγαλύτερης ζυθοποιίας παγκοσμίως -με διάσημα brands, όπως οι μπύρες Budweiser, Corona, Stella Artois κ.ά.

Ο Doukeris γεννήθηκε το 1973 στη Βραζιλία από Έλληνα πατέρα, ο οποίος μετανάστευσε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Πολύ γρήγορα έγινε ό,τι ονειρευόταν, αποκτώντας προσωπική περιουσία άνω των 80 εκατ. δολαρίων και διευθύνοντας μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές παγκοσμίως.

«Γεννήθηκα στη Βραζιλία. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας, αλλά μετανάστευσε στη Βραζιλία. Ήταν επιχειρηματίας» αφηγείται σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ινστιτούτο Milken, θέλοντας να θυμίσει σ’ όλους την ελληνική του προέλευση.

Μέχρι πρότινος, διατελούσε επικεφαλής της AB InBev για την περιοχή της Βόρειας Αμερικής και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα αντικαταστήσει τον Κάρλος Μπρίτο, ο οποίος αποχωρεί από τα «ηνία» μετά από 15 χρόνια.

Ο Doukeris «έπιασε» δουλειά στη ζυθοποιία το 1996. Βρίσκεται δηλαδή, στην ίδια εταιρεία εδώ και 25 χρόνια, έχοντας περάσει από μια σειρά πόστα, προτού τελικά ανελιχθεί στα υψηλότερα εταιρικά αξιώματα.

Αρχικά (2010 - 2012), ηγήθηκε της κινεζικής αγοράς, όπου κατάφερε να διπλασιάσει τις πωλήσεις μέσα σε μόλις μία τριετία. Ακολούθησε η προαγωγή στη ζώνη της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου παρέμεινε ως επικεφαλής για τέσσερα συναπτά χρόνια. Το 2018 πήρε «μεταγραφή» για την περιοχή της Βόρειας Αμερικής.

Και σήμερα έγινε γνωστό ότι, μετά από 25 χρόνια προσφοράς και εμπειρίας, θα αναλάβει την ανώτατη θέση του Ομίλου, αυτή του CEO.

Ο ίδιος άλλωστε, έχει πιστωθεί την εντυπωσιακή διείσδυση της AB InBev στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, επιτρέποντας την απευθείας πώλησης προϊόντων στους καταναλωτές. Πρόκειται για μία καινοτομία, η οποία εφαρμόζεται σε συνολικά 22 χώρες και η οποία έχει καταφέρει να αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων premium μπύρας στο 25% του συνολικού τζίρου (από 10% προηγουμένως).

Επίσης, πιστώνεται την παραγωγή εσόδων, ύψους άνω του 1 δισ. δολαρίων, από την κατηγορία «Beyond Beer», η οποία αφορά αλκοολούχα αναψυκτικά, ένας τομέας με αυξανόμενες προοπτικές παγκοσμίως.

Σήμερα, ο Doukeris ζει στην πόλη της Νέας Υόρκης, ενώ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AB InBev, η οποία έχει ως έδρα το Βέλγιο, διαθέτει σχεδόν 630 ετικέτες μπύρας σε 150 διαφορετικές χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, τα συνολικά έσοδα ξεπερνούν τα 52,3 δισ. δολάρια, με τα καθαρά κέρδη να προσεγγίζουν τα 10 δισ. δολάρια. Συνολικά, ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 170.000 υπαλλήλους, διαθέτοντας περιουσιακά στοιχεία αξίας 236 δισ. δολαρίων.

πηγή: moneyreview.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Moksa - Birthday
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Half Acre - Reef Knot
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα, εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Half Acre Beer Co.

Founders - Oatmeal Honey Stout
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας, σε συνεργασία με την Cream Blends, ανακοίνωσε η Founders Brewing Co.

Bottle Logic - Condensed Matter (2023)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Μουντιάλ 2022 - Φιέστα Χωρίς Αλκοόλ Δεν Γίνεται: «Φέραμε Τις Μπύρες»!
Δήμητρα Πολυχρονοπούλου

Μουντιάλ 2022: Η μεγάλη χορηγός του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου η Budweiser έχει αρκετά αποθέματα μπύρας στις αποθήκες της εξαιτίας της απαγόρευσης πώλησής της στα γήπεδα του Κατάρ.

Bridge Road - Life In The Peloton
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Άλλα Άρθρα