English Greek
21
Δευ, Ιουν
47 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Heineken Ανεβάζει Τον Πήχη Της Βιωσιμότητας (Βίντεο)

Διεθνη
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Πρώτη από όλες τις κορυφαίες ζυθοποιίες στον κόσμο ανακοίνωσε τις δεσμεύσεις της έως το 2030 σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και υπεύθυνης κατανάλωσης. Το επιτυχημένο παράδειγμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Πριν από έξι χρόνια, το 2015, η Heineken ήθελε να μιλήσει στους νέους για τα επιτεύγματά της ως εταιρεία στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το πέτυχε χρησιμοποιώντας έναν διάσημο ολλανδό ράπερ, τον Κέβιν «Μπλάξταρ» Ντε Ράνταμι, ο οποίος σε περίπου 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα «τα είπε όλα», με τα δικά του λόγια και τον δικό του ήχο. Στο δικό του κοινό. Γιατί όσο βέβαιο είναι ότι οι νέοι πίνουν μπύρα, άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι οι εναλλακτικοί τρόποι να πεις το μήνυμά σου έχουν πολύ μεγαλύτερη επιτυχία.

Η Heineken τόλμησε και πέτυχε τον σκοπό της. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Η ολλανδική πολυεθνική διακρίνεται σταθερά για την καινοτομία της σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εταιρική υπευθυνότητα. Από την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων της, έως τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις της στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, η Heineken πρωτοπορεί και πρωτοστατεί. Αυτό έκανε και πρόσφατα, στις 22 Απριλίου 2021, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, όταν πρώτη ανάμεσα στους κορυφαίους ζυθοποιούς του κόσμου ανακοίνωσε την παγκόσμια στρατηγική της για τη βιωσιμότητα, για την επόμενη δεκαετία.

Με σλόγκαν «Brew a Better World - Raise the Bar 2030», η Heineken βάζει και πάλι τον πήχη πολύ ψηλά στους τρεις πυλώνες της στρατηγικής της: Περιβάλλον - Κοινωνία - Υπεύθυνη Κατανάλωση. Και με χρονικό όριο το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, θέτει πολύ φιλόδοξους στόχους σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως:

 • Μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή έως το 2030.
 • Αλυσίδα αξίας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2040, 30%, μείωση στις εκπομπές CO2 σε όλη την αλυσίδα έως το 2030.
 • Παραγωγή προϊόντων με 100% πρώτες ύλες αειφόρου διαχείρισης (κριθάρι, λυκίσκος).
 • Μηδενικά απόβλητα σε χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ) σε όλα της τα εργοστάσια παγκοσμίως έως το 2025.
 • Διαχείριση του 100% των υγρών αποβλήτων σε όλα της τα εργοστάσια παγκοσμίως έως το 2023.
 • Μείωση της κατανάλωσης νερού παγκοσμίως σε 2,9 εκατόλιτρα ανά εκατόλιτρο μπύρας έως το 2030 (από 3,39 το 2020) και ακόμα χαμηλότερα σε περιοχές με έντονα προβλήματα λειψυδρίας.

Ισότητα και υπευθυνότητα Στους πυλώνες της κοινωνίας και της υπεύθυνης κατανάλωσης, βασικές δεσμεύσεις της Heineken είναι:

 • Να ενισχύσει την κουλτούρα ένταξης και διαφορετικότητας, με στόχο μεταξύ άλλων να αυξήσει σε 30% έως το 2025 και 40% έως το 2030 την εκπροσώπηση των γυναικών σε διοικητικές θέσεις μέσα στην εταιρεία.
 • Να διασφαλίσει πλήρη ενσωμάτωση μισθολογικής ισότητας έως το 2023, αλλά και δίκαιους μισθούς, ενώ θα εργαστεί εντατικά για την εξασφάλιση δίκαιου βιοτικού και εργασιακού επιπέδου για τους εργαζόμενους συνεργαζόμενων εταιρειών.
 • Να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές προϊόντων χωρίς αλκοόλ στους καταναλωτές.
 • Να συνεχίσει να αποτελεί θεματοφύλακα της υπεύθυνης κατανάλωσης, προβάλλοντας ενεργά τα οφέλη της μέσω καμπανιών και δράσεων. Παράλληλα, εμμένει στη δέσμευσή της να αξιοποιεί το 10% του συνολικού διαφημιστικού budget της μάρκας Heineken για την προβολή σχετικών μηνυμάτων.

Η ελληνική επιτυχία
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα εμβληματικής εταιρείας σε θέματα βιωσιμότητας. Η θυγατρική του ολλανδικού κολοσσού στην Ελλάδα, που έχει ανελλιπή παρουσία στη χώρα μας εδώ και 58 χρόνια, αναλαμβάνει να υλοποιήσει την φιλόδοξη αυτή στρατηγική εδώ, εκκινώντας από μία πολύ σημαντική αφετηρία. Η εταιρεία έχει ήδη πετύχει δύο από τους παραπάνω περιβαλλοντικούς στόχους, καθώς εφαρμόζει προγράμματα διαχείρισης υγρών αποβλήτων σε όλα της τα εργοστάσια και έχει επιτύχει τη διαχείριση του 100% των αποβλήτων της, ώστε να μην καταλήγουν σε ΧΥΤΑ.

Παράλληλα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

 • Έχει μειώσει 20% την κατανάλωση νερού την τελευταία δεκαετία.
 • Έχει μειώσει 14% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην παραγωγή από το 2013.
 • Τοποθετεί 100% «πράσινα» ψυγεία στην αγορά από το 2011.
 • Έχει επιτύχει από το 2014 εγχώρια παραγωγή των προϊόντων της με 100% ελληνικό κριθάρι, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής που υλοποιεί από το 2008.
 • Ανάμεσα στους βασικότερους στόχους της έως το 2030 είναι:
 • Οι μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή.

Η πιστοποίηση της συνολικής ποσότητας παραγόμενου κριθαριού μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής ως προϊόν ορθής γεωργικής παραγωγής (ήδη η εταιρεία έχει επιτύχει την πιστοποίηση του 35% το 2020 και μέσα στο 2021 στόχος είναι η πιστοποίηση να ξεπεράσει το 50% της συνολικής παραγόμενης ποσότητας).

Η επιτυχημένη υλοποίηση πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη χώρα με προγράμματα όπως το, που ανακοίνωσε πρόσφατα την πρώτη του δράση στη Θεσσαλία, αλλά και για την επαναχρησιμοποίηση νερού από τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή της εταιρείας σε πανευρωπαϊκά Προγράμματα (όπως το Πρόγραμμα AccelWater).

Η περαιτέρω ενίσχυση της εκπροσώπησης γυναικών στη διοικητική της ομάδα, που αυτή τη στιγμή φτάνει το 25%, αλλά και η συνολικότερη ενδυνάμωση της κουλτούρας της ένταξης και διαφορετικότητας.

Η συνέχιση της καινοτομίας σε θέματα προϊόντων, με εστίαση στην κατηγορία προϊόντων 0.0. Ήδη η εταιρεία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της 5 μάρκες χωρίς αλκοόλ (Άμστελ Free, Άμστελ Free με λεμόνι, Heineken 0.0, Άλφα Χωρίς, Buckler) και προσφέρει γευστικές επιλογές στους καταναλωτές που δεν επιθυμούν να καταναλώσουν αλκοόλ.

Η διαρκής προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης, τόσο μέσω καμπανιών των μαρκών της όπως η Heineken, όσο και μέσω συνεργασιών με φορείς για την αντιμετώπιση του θέματος, αλλά και τη διεξαγωγή ενημερωτικών δράσεων για τους καταναλωτές και για εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης.

Δείτε στο βίντεο τις δεσμεύσεις της Heineken έως το 2030 για τη βιωσιμότητα.

πηγή: protagon.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Northern Monk / Evil Twin - Even More Death
Γιώργος Ιορδανίδης

Ακόμα μία νέα ετικέτα, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Evil Twin Brewing, κυκλοφόρησε η Northern Monk Brew Co.

New Holland - 20th Anniversary
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 20α της γενέθλια γιορτάζει η New Holland Brewing, με την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας.

Tröegs - Cara Cara Navel Orange Shabang
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Τέλος Στις Πλαστικές Συσκευασίες Από Τη Heineken Και Άλλες Ζυθοποιίες
protagon.gr

Οι μεγάλες βιομηχανίες του κλάδου, θέλοντας να δείξουν τις οικολογικές τους ανησυχίες διακόπτουν την χρήση των πλαστικών υλών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες που περιέχουν πολλά κουτάκια και προχωρούν στην χρήση φιλικών στο περιβάλλον συσκευασιών.

AleSmith - Juice Stand
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η AleSmith Brewing Co.

New Holland - Dragon's Milk Reserve Raspberry Hibiscus
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την New Holland Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2020 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το