English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ευρώπη «Σώζει» Τις Πωλήσεις Της Heineken - Άνοδος 4% Για Τη Μετοχή

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Heineken ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα στη Νιγηρία υποχώρησαν, καθώς οι υψηλότερες τιμές δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν πλήρως τις μειώσεις του όγκου των πωλήσεων που ξεπέρασαν το 20%.

Οι πωλήσεις της Heineken NV κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 ενισχύθηκαν από τους καταναλωτές μπύρας στην Ευρώπη -παρά τον επίμονο πληθωρισμό στην περιοχή-, γεγονός που βοήθησε να αντισταθμιστεί η ασθενέστερη επίδοση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στη Νιγηρία.

Οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο ενισχύθηκαν σχεδόν 4% κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι καταναλωτές στην Ευρώπη εξακολουθούν να αποδέχονται σε μεγάλο βαθμό τις υψηλότερες τιμές για τις μπύρες της, οι οποίες περιλαμβάνουν την ομώνυμη μάρκα της και τις πιο premium προτάσεις όπως οι Birra Moretti, Beavertown και El Aguila.

Ο συνολικός όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 3% σε οργανική βάση για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για μείωση 1,04%. Το Βιετνάμ και η Νιγηρία «πλήγωσαν» τις πωλήσεις, αλλά αυτό ήταν κάτι που το περίμεναν οι αναλυτές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Heineken παρέμεινε σταθερή στις προβλέψεις της για προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη που θα αυξηθούν οργανικά με μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό φέτος, ακόμη και όταν ο διευθύνων σύμβουλος Ντολφ βαν ντεν Μπρινκ προειδοποίησε για την περιορισμένη καταναλωτική ζήτηση για τα προϊόντα της.

Τα αποτελέσματα της Amstel προσφέρουν μια δυνητικά μεικτή προοπτική για τις ζυθοποιίες. Καθώς το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών έχει επιβαρύνει τα περιθώρια κέρδους, πολλές ζυθοποιίες έχουν καταφύγει σε αυξήσεις τιμών. Αυτό, σε συνδυασμό με την ακρίβεια, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον για τον κλάδο.

Η Heineken ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα στη Νιγηρία υποχώρησαν, καθώς οι υψηλότερες τιμές δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν πλήρως τις μειώσεις του όγκου των πωλήσεων που ξεπέρασαν το 20%. Το δυτικοαφρικανικό έθνος είναι το έβδομο πολυπληθέστερο στον κόσμο με περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους και αποτελεί μία από τις πιο προσοδοφόρες αγορές αλκοόλ στον κόσμο. Η Heineken είναι η κυρίαρχη δύναμη στην τοπική αγορά μπύρας.

Η νιγηριανή μονάδα της εταιρείας είχε τον χειρότερο Φεβρουάριο των τελευταίων 15 ετών, αφού η κεντρική τράπεζα αφαίρεσε περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητών από την οικονομία αντικαθιστώντας τα παλιά χαρτονομίσματα.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Heineken εξαγόρασε μετοχές της αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ από τη Fomento Economico Mexicano SAS, καθώς ο μεξικανικός εμφιαλωτής της Coca-Cola άρχισε να εκχωρεί το μερίδιό του στον ολλανδικό όμιλο, προκειμένου να επικεντρωθεί στις δραστηριότητές του στη Λατινική Αμερική.

«Υπάρχει καθοδικός κίνδυνος για τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Heineken για το 2023 - δεδομένης της στασιμότητας της οικονομικής ανάπτυξης στις βασικές γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται η ζυθοποιία, όπως το Βιετνάμ, η Καμπότζη και η Νιγηρία - με σημαντική μείωση του όγκου στην Ασία (10,5%) και την Αφρική (8,6%). Οι πωλήσεις premium-μπύρας παραμένουν προς το παρόν ισχυρές, αλλά αν η οικονομική ανάπτυξη δεν βελτιωθεί, η διοίκηση είναι πιθανό να δεχθεί πιέσεις».

Έχει επίσης προειδοποιήσει για τον κίνδυνο εθνικοποίησης των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, καθώς η πώληση της επιχείρησης επιβαρύνεται από τους συχνά μεταβαλλόμενους κανονισμούς στη συγκεκριμένη αγορά.

Η Heineken ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση για έγκριση από τις ρωσικές αρχές για τη μεταβίβαση της κυριότητας της επιχείρησής της στη Ρωσία.

πηγή: newmoney.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jackie O's - Ritual Destruction
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Jackie O's Pub & Brewery.

Epic - Joose Party
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Epic Brewing Co.

Prairie - Plum Conundrum
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται απ' την Prairie Artisan Ales.

Jester King / Birds Fly South Ale Project - Keel Cut
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Birds Fly South Ale Project, κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Noctua - Endangered New England IPA
Σταύρος Δοβιστινός

"Πότε θα ξαναβγάλετε την επετειακή σας New England IPA;"

Fierce - Grape Sour / Stuff & Nonsense
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Fierce Beer.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το