English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ποιά Χώρα Βάζει Τέλος Στην Οδήγηση Υπό Την Επήρεια Αλκοόλ Από Το 2026;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια σημαντική πληγή σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των μεταφορών, με το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές να παραμένει υψηλό. Υπάρχει όμως λύση;

Στις αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, φαίνεται να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε η μάστιγα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς η αχανής χώρα της αμερικανικής ηπείρου είναι έτοιμη να «ξεπεράσει» την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τις τεχνολογικές απαιτήσεις στο αυτοκίνητο θα επιφέρουν ελαχιστοποίηση, ή και μείωση, του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, στο πρόσφατο πακέτο ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την ενίσχυση των υποδομών στον τομέα των μεταφορών που εγκρίθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Joe Biden, περιλαμβάνεται η απαίτηση προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες να τοποθετούν συστήματα παρακολούθησης σε νέα οχήματα για να εμποδίζουν τους πολίτες να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Προς ώρας ωστόσο ο ακριβός τύπος της τεχνολογίας που μένει να χρησιμοποιηθεί με αρχή όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στη χώρα από το 2026 και μετά δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Σε κάθε περίπτωση, υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ αφορά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ποσοστό που στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται περίπου στο 25%.

dont drink

Αυτή τη στιγμή, στη γηραιά ήπειρο υπάρχει μεν η πρόβλεψη για «μια τυποποιημένη σύνδεση με μια συσκευή μέτρησης» έως τον προσεχή Ιούλιο, ωστόσο η τελευταία θα τοποθετείται μόνο σε ορισμένες χώρες και μόνο όταν απαιτείται από το δικαστήριο στην περίπτωση οδηγών που έχουν καταδικαστεί για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ή όταν οι διαχειριστές στόλων αποφασίσουν να τις εγκαταστήσουν στα οχήματά τους.

Επί της ουσίας επομένως πρόκειται για μια «πρόβλεψη τοποθέτησης» και όχι για «υποχρεωτική τοποθέτηση» στα νέα οχήματα…

Σε ορισμένες ωστόσο χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Γαλλία για παράδειγμα, η απαίτηση για «παρουσία» τέτοιων συσκευών εμπίπτει σε ορισμένες μόνο κατηγορίες οχημάτων, όπως τα λεωφορεία και τα πούλμαν. Σε αντίθεση, η σχετική απαίτηση στην περίπτωση των ΗΠΑ φαίνεται να είναι πολύ πιο εκτεταμένη, καθώς η τεχνολογία θα πρέπει να τοποθετηθεί σε όλα τα νέα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με έρευνες, μια τέτοια συσκευή θα είχε αποτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το θάνατο τουλάχιστον 5.000 πολιτών μέσα σε έναν μόλις χρόνο, αριθμός που διπλασιάζεται στην περίπτωση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, οι θάνατοι από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κόστισαν στις ΗΠΑ περί τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια και αλλά επιπλέον 210 δισεκατομμύρια δολάρια σε «κοινωνικό κόστος». Τα δε αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ συλλαμβάνουν περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους το χρόνο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής ΙIHS.

πηγή: 4troxoi.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Beer Zombies - Zombie hWhip / Hops From Above
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Beer Zombies Brewing Co.

Uiltje - El Sa-Sabro Familia / Pitmaster
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Tröegs - #491
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Birbant - Voyager / Squalo
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Browar Birbant.

Ρωσικά Σούπερ Μάρκετ Γεμάτα Με Δυτικές Μπύρες Παρά Τις Κυρώσεις
naftemporiki.gr

Πέντε μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις, τα περισσότερα ρωσικά σούπερ μάρκετ διαθέτουν μπύρες από γνωστές δυτικές μάρκες, μεταδίδει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

Ιστορική Στιγμή Για Την... Μπύρα: Στο Φως Το Αρχαιότερο Ζυθοποιείο Στον Κόσμο
reader.gr

Η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αίγυπτο, μέσα από τις προσπάθειες μίας αμερικανο-αιγυπτιακής ομάδας στην αρχαία Άβυδο, κοντά στη σημερινή πόλη Σοχάγκ που βρίσκεται πάνω στον Νείλο στην κεντρική Αίγυπτο, ίσως αλλάξει την παγκόσμια ιστορία της μπύρας!

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το