English Greek
03
Κυρ, Μάι
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Πληθωρισμός «Πλήττει» Και Τη Μπύρα - Βουτιά 10% Για Τη Μετοχή Της Heineken

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι εκτιμήσεις της Heineken αναφέρουν ότι τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης έχουν ήδη εμφανιστεί σε ορισμένα σημεία της Ευρώπης.

«Κακά μαντάτα» έρχονται για τον κλάδο της ζυθοποιίας, καθώς η Heineken βλέπει ολοένα και περισσότερα σημάδια εξασθένησης της καταναλωτικής ζήτησης, λόγω των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων, οι οποίες πιέζουν το πορτοφόλι των πολιτών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι όγκοι πωλήσεων, παρότι αυξήθηκαν κατά 8,9% στο γ' τρίμηνο, κινήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων (+11,8%), κάτι το οποίο προκάλεσε απογοήτευση στους επενδυτές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτή η υστέρηση οφείλεται στο αυξημένο κόστος και στις υψηλότερες τιμές, οι οποίες βάζουν «φρένο» στην κατανάλωση των πελατών.

Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τη δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, υποχώρησε έως και 10%, στη χειρότερη ημερήσια μεταβολή από το 2003. Αυτήν τη στιγμή, πάντως, οι απώλειες περιορίζονται στο -8%.

«Βλέπουμε ολοένα και περισσότερους λόγους για να είμαστε επιφυλακτικοί επί των μακροπρόθεσμων προοπτικών. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και ορισμένα σημάδια αποκλιμάκωσης της ζήτησης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας, Ντολφ φαν δεν Μπρινκ.

Όλες οι ζυθοποιίες, σε μια προσπάθεια διατήρησης των περιθωρίων κέρδους, έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους κατά τη διάρκεια του 2022, μετακυλώντας στον καταναλωτή ένα μέρος του αυξημένου κόστους παραγωγής. Ωστόσο, οι πελάτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σ' αυτές τις ανατιμήσεις, ενόσω ο πληθωρισμός σαρώνει σχεδόν τα... πάντα.

Οι εκτιμήσεις της Heineken αναφέρουν ότι τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης έχουν ήδη εμφανιστεί (από τα τέλη του Σεπτεμβρίου) σε ορισμένα σημεία της Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση εξακολουθεί να προσμένει μια ήπια διεύρυνση του τζίρου κατά τη διάρκεια του 2022, χάρη κυρίως στη μετα-πανδημική ανάπτυξη της Ασίας.

Ας σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή αγορά αντιπροσωπεύει άνω του 40% των ετήσιων εσόδων της ολλανδικής εταιρείας.

πηγή: newmoney.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο "Πόλεμος" Της Μπύρας: Molson Coors Vs Anheuser-Busch Για Μία Διαφήμιση (Βίντεο)
cibum.gr

Οι δύο κορυφαίες εταιρείες μπύρας των ΗΠΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την διαφήμιση που παρομοιάζει τις άλλες μπύρες με νερό.

Revision - Art Car
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Revision Brewing Co.

Το Oktoberfest 2022 Στα Μισά: Δείτε Όλα Τα Στατιστικά
Νικόλαος Σκριτλής

Το δεύτερο μισό του Wiesn ξεκινά με μια νέα προσφορά: από τώρα και στο εξής διατίθεται και ζεστό κρασί. Περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφθηκαν το Oktoberfest την πρώτη εβδομάδα, 300.000 λιγότεροι από ό,τι το 2019. Συγκριτικά, ήπιαν 15% λιγότερη μπύρα.

Karl Strauss / Green Cheek - Squawk Box
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Green Cheek Beer Co., κυκλοφόρησε η Karl Strauss Brewing Co.

Heineken: Αποφάσισε Να Αποσυρθεί Από Τη Ρωσία, Στα 400 Εκατ. Υπολογίζει Την Επιβάρυνση
capital.gr

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τη Ρωσία, αφού τόνισε προηγουμένως ότι θα σταματήσει νέες επενδύσεις και εξαγωγές εκεί, με επιβάρυνση (όπως εκτιμά), 400 εκατ. Ευρώ.

Αναστασίου / Πηνειός - Ρόα
Σταύρος Δοβιστινός

Ο Ιανουάριος βρίσκεται στη μέση του κι εμείς σας παρουσιάζουμε την νέα μας συνταγή για το 2024.

Άλλα Άρθρα