English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Profitlevel: Αξίζει Να Επενδύσετε Τώρα Στη «Μπύρα»;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η ProfitLevel ανέλυσε τις μετοχές της Heineken, η οποία κατάφερε να αποκομίσει μεγαλύτερα κέρδη από ό,τι αναμενόταν. Τι πρέπει όμως να λάβει υπόψη ένας επενδυτής όταν αγοράζει μετοχές, εκτός από τα κέρδη μίας εταιρείας;

Καταρχάς, επισημαίνεται η πρόσφατη επιτυχία της εταιρείας ζυθοποιίας, καθώς η Heineken σημείωσε το 2022 υψηλότερα κέρδη από τα αναμενόμενα.

Αυτό οφείλεται στην ανάκαμψη της κατανάλωσης μπύρας σε προ-πανδημίας επίπεδα.

Ο παραγωγός της Ε.Ε. με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μπορεί επίσης να αποδώσει αυτή του την επιτυχία στο γεγονός ότι οι πωλήσεις μπύρας στην Ευρώπη έχουν αποδειχθεί ανθεκτικές, με τις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου να έχουν αυξηθεί το 2022.

Το επιχειρησιακό κέρδος της Heineken μπροστά σε one-off προϊόντα αυξήθηκε κατά 24% σε 4,50 δις ευρώ το 2022, σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη των 4,43 δις ευρώ. Η εταιρεία πώλησε 6,9% περισσότερη μπύρα παγκοσμίως από ό,τι το 2021, με τις premium, ακριβότερες μπύρες να αυξάνονται ταχύτερα.

Η εταιρεία είχε επίσης καλές επιδόσεις στην Ασία, με αύξηση κερδών σχεδόν στο ένα τρίτο, με την ανάκαμψη να έρχεται ένα έτος μετά την εισαγωγή των περιορισμών Covid-19 στην Καμπότζη, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ.

Οι τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται σε παρακμή
Για τις παραδοσιακές επενδύσεις, όπως η αγορά μετοχών, πολλοί επενδυτές βλέπουν επίσης την ιστορία πίσω από ένα εμπορικό σήμα ή μια εταιρεία, αλλά πρέπει να είναι επιφυλακτικοί ως προς το αν η εταιρεία χάνει χρήματα. Η τρέχουσα τάση έχει κάπως αλλάξει και η επένδυση στην τεχνολογία έχει χάσει το δέλεαρ της.

Εδώ έρχεται και το αυξημένο ενδιαφέρον για εταιρείες όπως η Heineken, οι οποίες έχουν σταθερό υπόβαθρο. Ο πρώτος θετικός παράγοντας για τη Heineken, δηλαδή η αποδοτικότητά της, πληρείται. Ωστόσο, ας μιλήσουμε επίσης για τους κινδύνους που ενέχει η παραγωγή και η διανομή μπύρας.

Κίνδυνοι για τη Heineken
Σήμερα, κατά την πώληση μπύρας και άλλων προϊόντων, η εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίσει μια επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση, καθώς οι καταναλωτές περικόπτουν τις αγορές τους και η κατανάλωση μειώνεται λόγω φόβων οικονομικής ύφεσης.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους παραγωγής μπύρας, που συνδέεται κυρίως με την αύξηση της ενέργειας και των τιμών για συντελεστές παραγωγής όπως το κριθάρι ή ο λυκίσκος, η εταιρεία οφείλει να βελτιστοποιηθεί. Ακόμη και έτσι όμως, χρειάστηκε να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών κατά μέσο όρο 10% για το 2022.

Παρά τους πολλούς κινδύνους που επηρεάζουν σήμερα τη Heineken, είναι εντυπωσιακό το πώς η εταιρεία κατάφερε να τους αντιμετωπίσει και να πετύχει τέτοια κερδοφορία. Η Heineken διαθέτει κεφαλαιοποίηση αγοράς 22 δισ. ευρώ, γεγονός που αποτελεί επίσης θετικό παράγοντα στη λήψη αποφάσεων από τους επενδυτές.

Πολύ σημαντικό εξίσου είναι ότι η Heineken κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη της ανά μετοχή κατά περίπου 23% ετησίως σε μια περίοδο 3 ετών. Αυτό είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα για τους επενδυτές και εάν αυτό γίνει ο κανόνας για το επόμενο έτος, η επένδυση αυτή θα είναι σαφώς ελκυστική για όλους.

πηγή: reporter.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Modern Times - Coffee Cake: Macadamia Coconut Vanilla Latte
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Modern Times Beer.

Κορονοϊός: Οπαδοί Βοηθούν Την Ομάδα Τους Με Virtual Μπύρες Και Λουκάνικα!
Παναγιώτης Γκαμπράνης

Με εικονικά προϊόντα που θα αγόραζαν και στο γήπεδο, οι οπαδοί της Ουνιόν Βερολίνου βοηθούν την ομάδα τους να αντιμετωπίσει την οικονομική καταιγίδα.

Anderson's - Red Zeppelin
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anderson's Craft Beer.

Stone - All Bark No Bite
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Barrier - Makin' Waves
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Barrier Brewing Co.

DuClaw - Sour Me Strawberry Grape
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το