English Greek
22
Πεμ, Οκτ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βέλγιο: Έλλειψη Μπύρας Λόγω Των Καιρικών Συνθηκών; Τα Δεδομένα Δίνουν Την Απάντηση

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ανησυχία για την έλλειψη... μπύρας εκφράζουν ζυθοποιοί στο Βέλγιο εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ωστόσο τα βελγικά μέσα διερωτώνται εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην πράξη και θέτουν επί τάπητος τα δεδομένα.

«Προς έλλειψη μπύρας; Η κακή συγκομιδή κριθαριού ανησυχεί ορισμένους ζυθοποιούς» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας «Le Soir».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, φέτος, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν από τις 22 Ιουλίου έθεσαν σε κίνδυνο την ποσότητα και την ποιότητα του κριθαριού του οποίου η συγκομιδή έλαβε χώρα από τότε και έπειτα γεγονός που έκανε ορισμένους ζυθοποιούς να φοβούνται ενδεχόμενη «υποβάθμιση» του κριθαριού. «Σε ελεύθερη πτώση εδώ και πολλά χρόνια, οι καλλιέργειες κριθαριού αποτελούν το αντικείμενο ενός στρατηγικού σχεδίου ανάκαμψης 2017-2027 που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Βαλλονίας, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση των ζυθοποιιών - ιδιαίτερα των βιοτεχνιών - ολοένα και περισσότερων στη χώρα. Από την εφαρμογή της, η έκταση αυτών των καλλιεργειών έχει υπερτετραπλασιαστεί, φτάνοντας σχεδόν τα 1.130 εκτάρια, που καλλιεργούνται από περίπου εκατό αγρότες για την περίοδο 2021-2022, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Βαλλονίας, Γουίλι Μπόρσους.

Το ρυθμιστικό αποτέλεσμα που θα παίξει ο καιρός τονίζεται επίσης από το σώμα των παραγωγών, το οποίο συγκεντρώνει εκπροσώπους αγροτών, δημόσιων αρχών και φορείς στους γεωργικούς τομείς της Βαλλονίας. Τόνισε εν τούτοις ότι μια πιθανή έλλειψη ή αύξηση των τιμών -που ούτως ή άλλως κυμαίνονται μόνιμα- θα πρέπει να γίνει αισθητή μόνο εντός δέκα έως δώδεκα μηνών, διότι οι κόκκοι πρέπει να υποβληθούν σε διάφορες τεχνικές εργασίες (ψύξη, ξήρανση κ.λπ.) πριν φτάσει η διαδικασία στη βύνη προς πώληση σε ζυθοποιούς.

Ο αντίκτυπος στις τιμές της αγοράς κριθαριού στο σύνολό της θα πρέπει επίσης να περιοριστεί, δεδομένης της χρόνιας μετριοπάθειας του όγκου των βελγικών συγκομιδών, αναφέρεται περαιτέρω στο σώμα των παραγωγών. Μία πιθανή έλλειψη αναμφίβολα θα αναγκάσει ορισμένους Βέλγους ζυθοποιούς που επιθυμούν να χρησιμοποιούν εγχώριο κριθάρι, να στραφούν στο γαλλικό κριθάρι, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαιρέσεις από τα κριτήρια για την απονομή ορισμένων ετικετών. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αναμένεται να υπάρχει έλλειψη στην μπύρα.

πηγή: ertnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Το "Flow" Κέρδισε Το Βραβείο Κοινού Fischer
advertising.gr

Για 6η συνεχή χρονιά, η Fischer έδωσε την ευκαιρία στους θεατές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, να αναδείξουν την αγαπημένη τους ταινία.

Jester King - All Y'all n' Co.
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

DuClaw - The Perfect Pear
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

Uiltje - I'm Blue Da-Ba-Pea
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

«Κάτι Περισσότερο Από Μία Ζυθοποιία»: Η Πρώτη Εταιρική Καμπάνια Της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας
Γιώργος Ιορδανίδης

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, πιστή στον εταιρικό της σκοπό, να «ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», προχώρησε με την επικοινωνία της πρώτης της εταιρικής καμπάνιας, με στόχο να υπογραμμίσει όλα όσα την έχουν ωθήσει στο να στηρίζει έμπρακτα την εγχώρια αγορά μπύρας, μέσω ενός διευρυμένου χαρτοφυλακίου αγαπημένων προϊόντων των καταναλωτών, και πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Carlsberg: Αύξηση Των Τιμών Της Μπύρας Και Ενίσχυση Επενδύσεων
powergame.gr

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg A/S δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα για να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ασία και θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές της μπύρας, καθώς η δανέζικη ζυθοποιία προσπαθεί να αντισταθμίσει την απώλεια των βασικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας που κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Άλλα Άρθρα