English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Βρυξέλλες Μετατρέπουν Το Παλιό Τους Χρηματιστήριο Σε Ναό Μπύρας

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα ήταν ανέκαθεν ένας από τους μεγαλύτερους... παραγωγούς χρημάτων στο Βέλγιο, αλλά τώρα οι Βρυξέλλες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας σάρκα και οστά στο σχέδιο για στέγαση μουσείου στο χώρο του παλιού Χρηματιστηρίου, που ακούει στο όνομα Belgian Beer World.

Το Χρηματιστήριο των Βρυξελλών του 19ου αιώνα εγκαταλείφθηκε το 1996 μετά τη μηχανογράφηση των χρηματοπιστωτικών αγορών και στη συνέχεια έγινε χώρος για προσωρινές εκθέσεις, ενώ τώρα στις 9 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του επίσημα ως «ναός» της μπύρας. Σημειωτέον, πάνω από δέκα χρόνια οι ζυθοποιοί μιλούσαν για αυτόν τον «ναό της μπύρας» στο Χρηματιστήριο, που τώρα γίνεται πραγματικότητα. Τώρα για το «χρυσό» βέλγικο προϊόν που εξάγεται στις τέσσερις γωνιές της γης, ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος των Βρυξελλών αγόρασε το κτίριο το 2010 για 4 δις. ευρώ, ενώ οι εργασίες ανακαίνισης του υπολογίζεται ότι κόστισαν περίπου 36 εκατ. ευρώ με τις αρχές να ελπίζουν τώρα ότι το όλο εγχείρημα προσελκύσει περίπου 300.000 επισκέπτες στην πόλη κάθε χρόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους The Brussels Times, 104 Βέλγοι ζυθοποιοί συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο έργο.

bruxelles

Σύμφωνα με τον Philippe Close, δήμαρχο των Βρυξελλών «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που θα χρησιμοποιηθούν και τα 12.000 m² του Χρηματιστηρίου. Θα γίνει ένα κτίριο που θα συνδέεται με ολόκληρη την περιοχή». Στους κάτω ορόφους θα στεγαστεί γκαλερί με εστιατόριο, καταστήματα και εκθεσιακοί χώροι, οι οποίοι θα είναι ανοιχτοί στο κοινό δωρεάν. Όπως αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι επισκέπτες θα έχουν μια άκρως διαδραστική εμπειρία στο χώρο των 12.000 τετραγωνικών μέτρων όπου θα υπάρχει μέσω της βοήθειας της τεχνολογίας τμήμα που θα αναφέρεται στην ιστορική πτυχή παρασκευής του προϊόντος, μέσα από ασυνήθιστες ιστορίες. Επίσης, η διαδικασία παρασκευής θα εξηγηθεί λεπτομερώς, με εργαστήρια πολλαπλών αισθήσεων που θα δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλήθος των αρωμάτων και των γεύσεων της μπύρας. Στο τέλος αυτής της «αυθεντικής, υψηλής τεχνολογίας» εμπειρίας, οι επισκέπτες θα μπορούν να κατευθυνθούν στο μεγάλο μπαρ στον τελευταίο όροφο για να δοκιμάσουν μερικές από τις μπύρες. Λίγο πριν, οι Βέλγοι ζυθοποιοί θα γιορτάσουν στο 23ο Βελγικό Σαββατοκύριακο μπύρας, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου στη Grand-Place. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες ζυθοποιοί θα δώσουν στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να δοκιμάσει μερικές από τις 400 μπίρες του μενού, σερβιρισμένες σε ποτήρια γευσιγνωσίας 15 cl.

Επιστροφή για την παραγωγή μπύρας της Ε.Ε στα προ πανδημίας επίπεδα
Η παραγωγή μπύρας επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα στατιστικά της Eurostat έδειξαν ότι οι χώρες της ΕΕ παρήγαγαν 7% περισσότερη μπύρα το 2022 από ό,τι το 2021, επιστρέφοντας σε επίπεδα πιο κοντά στο έτος πριν από την πανδημία του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΕΕ παρήγαγε σχεδόν 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με αλκοόλ και 1,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχε λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή δεν είχε καθόλου αλκοόλη.

Η Γερμανία συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος παραγωγός μπύρας και το 2022 παρήγαγε 7,6 δισεκατομμύρια λίτρα (πάνω από το 22% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), δηλαδή μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν αλκοόλ που παράγεται στην ΕΕ προέρχεται από τη χώρα αυτή.

Όσον αφορά τις εξαγωγές, τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ολλανδία συνέχισε να ηγείται ως ο κορυφαίος εξαγωγέας μπύρας (2,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας), αντιπροσωπεύοντας το 27% των συνολικών εξαγωγών μπύρας στην ΕΕ, ενώ ακολουθούν το Βέλγιο (1,6 δισεκατομμύρια λίτρα, 17%), η Γερμανία (1,5 δισεκατομμύρια λίτρα, 16%), η Τσεχία (0,6 δισεκατομμύρια λίτρα, 6%) και η Ιρλανδία (0,4 δισεκατομμύρια λίτρα, 5%). Ο μεγαλύτερος εξαγωγικός προορισμός ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο κατευθύνθηκαν 860 εκατομμύρια λίτρα μπύρας (21% των συνολικών εξαγωγών μπύρας στην ΕΕ).

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hudson Valley - Silhouette Raspberry Oatmeal / Silhouette Blueberry Maple Oatmeal
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Βραβείο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Για Τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης
Σταύρος Δοβιστινός

Η εταιρεία μας, Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης AE, πρόσθεσε χτες, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ένα ακόμη βραβείο στη συλλογή της στα 3α Βραβεία Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας με τίτλο #InnovateGreece που απένειμε το Ίδρυμα Friedrich Naumann Foundation for Freedom Greece / Ελλάς.

Pühaste - Surmapatt Sauternes/Port/Whiskey BA
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Surmapatt" κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Siren - Heart Of Ice
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Anchorage - Better This Way
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Anchorage Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το