English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βρετανία: Περισσότερες Από 2 Παμπ Την Ημέρα Βάζουν Λουκέτο Σε Ουαλία Και Αγγλία

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Περίπου το ένα τέταρτο των βρετανικών παμπ έχει κλείσει από το 2000.

Περισσότερες από 2 παμπ την ημέρα βάζουν λουκέτο στην Αγγλία και στην Ουαλία, εξαιτίας της αδυναμίας του ανταποκριθούν στην εκτίναξη του κόστους λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, μετά από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της εταιρείας ακινήτων Altus Group, σύμφωνα με τα οποία 383 παμπ κατεδαφίστηκαν ή μετατράπηκαν σε άλλες επιχειρήσεις, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023, έναντι 386 σε όλη τη διάρκεια του 2022.

Μετά το κλείσιμο, ο συνολικός αριθμός των παμπ στην Αγγλία και στην Ουαλία ήταν 39.404 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023. Η Ουαλία ήταν η περιοχή που επλήγη περισσότερο: 52 παμπ έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του έτους. Επίσης, σημαντικά επηρεάστηκε το Λονδίνο, όπου έκλεισαν 46.

pub closed

Οι παμπ περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης από την περίοδο της πανδημίας, και μετά με τις ελλείψεις προσωπικού, την αύξηση του κόστους και την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών.

Περίπου το ένα τέταρτο των βρετανικών παμπ έχει κλείσει από το 2000, σύμφωνα με την British Beer and Pub Association.

«Με το ενεργειακό κόστος να αυξάνεται κατά 80% από έτος σε έτος σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης, υψηλού πληθωρισμού και υψηλών επιτοκίων, το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι παμπ είναι μια μέση αύξηση των επιχειρηματικών επιτοκίων κατά 12.385 λίρες τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Alex Probyn, της Αltus.

Στον εαρινό προϋπολογισμό, ο υπουργός Τζέρεμι Χαντ χορήγησε στις παμπ ελάφρυνση του φόρου αλκοόλ που χρεώνεται στη βαρελίσια μπύρα. Ορισμένες παμπ επιδιώκουν επίσης να αυξήσουν τα έσοδά τους αυξάνοντας τις τιμές κατά τις ώρες αιχμής.

Την περασμένη εβδομάδα, η Stonegate Group, η μεγαλύτερη επιχείρηση παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει «δυναμική τιμολόγηση».

πηγή: ot.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hoppin' Frog - Lady Justus
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Oskar Blues - BA20 Vol.2: Amburilla
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Oskar Blues Brewery.

Paragon - Smash Ahtanum
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Paragon Brewery & Taproom.

«Πόλεμος» Στην Ταϊλάνδη Για Μια... Μπύρα, Μετά Την Άρση Των Μέτρων! (Βίντεο)
alphapatras.gr

Άρθηκαν τα μέτρα απαγόρευσης αλκοόλ στην Ταϊλάνδη και εκατοντάδες πλημμύρησαν τα σούπερ μάρκετ ώστε να πάρουν μια μπύρα.

Ζυθοποιοί: Ανάγκη Επίσπευσης Της Αλλαγής Νομοθετικού Πλαισίου Για Την Μπύρα
reporter.gr

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γεν. Συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακά, συζητήθηκε η πρωτοφανής κατάσταση που βιώνει ο κλάδος της ζυθοποιίας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και τα μέτρα αντιμετώπισης που είναι απαραίτητα να ληφθούν τόσο από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και από την κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμος ο κλάδος την επόμενη ημέρα.

Gigantic - Bud Clark
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το