English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτός Ο Τύπος Θέλει Να Πιει 2.000 Μπύρες Σε 200 Μέρες

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο 25χρονος Jon May μεταδίδει live τις μπύρες που πίνει στην παμπ και καταγράφει τον αριθμό σε ένα excel.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνεις θρύλος, αρκεί να προσπαθήσεις. Μερικοί άνθρωποι τρέχουν υπερμαραθώνιους σε ολόκληρες ηπείρους, άλλοι τρώνε τεράστιες ποσότητες χοτ ντογκ. Και ένας τύπος, ο 25χρονος Jon May από το Σέφιλντ, πίνει μπύρες. Ο May αποφάσισε να πιει 2.000 ποτήρια μπύρα σε 200 ημέρες και έχει κερδίσει χιλιάδες φανατικούς ακόλουθους στο TikTok του.

Ακούγεται εύκολο. Σε τελική ανάλυση, οι Βρετανοί είναι μερικοί από τους πιο γερούς πότες της Ευρώπης, πίνοντας αλκοόλ που ισοδυναμεί με περίπου 400 λίτρα μπύρας ανά άτομο ετησίως. Ο May σκέφτηκε ακριβώς αυτό: Λέει ότι η ιδέα του ήρθε όταν είδε κάποιον άλλον στο ίντερνετ να προσπαθεί να πιει 1.000 μπύρες σε ένα χρόνο. «Θα μπορούσα να πιω τις διπλάσιες», σκέφτηκε.

«Ξεκίνησα με 2.000 μπύρες το χρόνο», λέει στο Vice, «αλλά μετά πήγε πολύ γρήγορα και το έκανα 200 ημέρες γιατί ακούγεται καλύτερο».

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Πρέπει να πίνει δέκα μπύρες τη μέρα, κάθε μέρα.«Από τη μία, ουσιαστικά σκοτώνεις το συκώτι σου και από την άλλη κάνεις κάτι κάπως εντυπωσιακό», λέει. Κρατά σχολαστικό αρχείο της προόδου του σε ένα excel, μεταδίδοντας ζωντανά απευθείας από την παμπ για να αποδείξει ότι  πίνει πραγματικά και ανεβάζει βίντεο που ενημερώνονται σχεδόν καθημερινά στο TikTok. Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 80.000 ακολούθους και εκατομμύρια προβολές και τώρα έχει μετατρέψει το TikTok σε δουλειά πλήρους απασχόλησης.

jon may

Όταν ρωτήθηκε για το hangover λέει: «Είμαι πολύ νέος για hangover», λέει. «Και δεν μπορείς να πάθεις το hangover αν δεν είσαι ούτως ή άλλως νηφάλιος». Αλλά οι οικονομικές συνέπειες είναι θέμα. Πίνει μερικές από τις μπύρες του στο σπίτι για να «εξοικονομήσει χρήματα», αλλά έχει ήδη ξοδέψει πάνω από 6.000 λίρες σε μπύρες και προβλέπει ότι θα έχει φτάσει τις 8.000 μέχρι το τέλος της πρόκλησης του μες στον μήνα. Όπως λέει, «ενισχύει την οικονομία της Βρετανίας».

Υπάρχουν φορές που τον τιμούν σαν λαϊκό ήρωα. «Ήμουν σε έναν γάμο τις προάλλες και ένας άντρας άρχισε να μου φιλάει τα παπούτσια», λέει. Τον αναγνωρίζουν στις παμπ στο Γκίλφορντ και δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του σε κάποιες από αυτές χωρίς να τον σταματήσουν για φωτογραφίες. Ωστόσο, στο ίντερνετ, οι άνθρωποι εντυπωσιάζονται λιγότερο. «Αν δείτε ένα βίντεο με 1,3 εκατομμύρια προβολές, θα έλεγα ότι περίπου το 75 τα εκατό των σχολίων είναι αρνητικά», λέει. «Παλιά με πείραζε, αλλά τώρα συνειδητοποίησα ότι απλώς ζηλεύουν που δεν μπορούν να πιουν όσο εγώ».

Πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό που κάνει είναι ασφαλές. Είναι καθησυχαστικό ότι το συκώτι του May «δεν πονάει αυτήν τη στιγμή». Ωστόσο, σύμφωνα με συμβουλές υγείας στη Βρετανία, πέντε ποτά σε δύο ώρες θεωρούνται υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για τους άνδρες και συνοδεύονται από διάφορους κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στον εγκέφαλο, ηπατικών ασθενειών και καρδιακών προβλημάτων. «Μόλις τελειώσω, θα πάω στο γιατρό και θα κάνω εξετάσεις», λέει.

Μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότεροι Βρετανοί δεν έχουν πολλά να χαρούν αυτές τις μέρες. Παρά τα έξοδα, τον χρόνο και τους κινδύνους για την υγεία, ο May έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό fandom που φαίνεται να τροφοδοτείται από κάτι που μοιάζει με εθνική υπερηφάνεια. «Είναι ίσως το πιο βρετανικό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος», λέει, «να καταγράφει τις μπύρες που πίνει σε ένα excel». Μες στον μήνα θα ανταμειφθεί για τον κόπο του σε μια παμπ στο Μπέρμιγχαμ, όπου θα πληρωθεί για να πιει τη 2.000η μπύρα του μπροστά σε ζωντανό κοινό. «Πολλοί λένε ότι θα έρθουν», λέει. «Κάποιοι μάλιστα θα έρθουν και από την Ιρλανδία».

Και μετά; Θα μπορέσει ποτέ να πιει ξανά μπύρα; «Υπολογίζω ότι θα αφήσω να περάσουν δύο εβδομάδες», λέει. «Τότε νομίζω ότι θα μπορώ να πιω ξανά».

πηγή: vice.com

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασίου - El Dorado
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ζυθοποιία Αναστασίου.

Almanac - Gemini Mind Trick
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Pravda - JohnsonUK
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Pravda Beer Theatre.

Ένα Ποτηράκι Κρασί Από Τα... Νεολιθικά Χρόνια Και Πλιγούρι 4000 Ετών!
Δήμητρα Κεχαγιά

Στη Γερμανία πίνουν μπύρες και στην Ελλάδα κρασί.

Almanac - West Coastal / Rhum Barrel Ghost
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

DuClaw - Cloud Mango
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η DuClaw Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το