English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Carlsberg Αποσύρεται Οριστικά Από Τη Ρωσία - Προτιμά Να Χάσει Τη Θυγατρική Της Παρά Να Διαπραγματευτεί Συμφωνία Με Τη Μόσχα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Συμφωνία με τους όρους της Μόσχας ή κατάσχεση - Η τακτική της Ρωσίας με τις ξένες εταιρείες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα.

Η Carlsberg ανακοίνωσε ότι διακόπτει τους δεσμούς της με τις ρωσικές της επιχειρήσεις καθώς δεν μπορεί να βρει μια αποδεκτή λύση για την επίλυση του ζητήματος. H εταιρεία προσπαθούσε να πουλήσει τη ρωσική θυγατρική της, την Baltika Breweries, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση.

Η Carlsberg ανακοίνωσε στις 23 Ιουνίου πως βρήκε αγοραστή για την Baltika, ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η πώληση, στις 16 Ιουλίου η Ρωσία έθεσε υπό τον έλεγχό της την θυγατρική της. Η κίνηση έγινε καθώς η Μόσχα εντείνει τον οικονομικό της πόλεμο με τη Δύση και τις δυτικές εταιρείες που έχουν εγκλωβιστεί στη Ρωσία.

Η δανική ζυθοποιία Carlsberg λειτουργεί οκτώ ζυθοποιεία και απασχολεί περισσότερα από 8.000 άτομα μέσω της ρωσικής μονάδας της, Baltika Breweries. Όμως, από τις αρχές Οκτωβρίου, η ζυθοποιία έλυσε οριστικά τη σχέση της με την Baltika Breweries.

«Δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψουμε το γεγονός ότι μας έχουν κλέψει την επιχείρησή μας στη Ρωσία και δεν πρόκειται να τους βοηθήσουμε να φανεί νόμιμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen στο Insider, μετά την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου.

carlsberg baltika

«Ο Όμιλος Carlsberg αρνείται να εξαναγκαστεί σε μια συμφωνία με απαράδεκτους όρους για να δικαιολογήσει την παράνομη εξαγορά της επιχείρησής μας στη Ρωσία», ανέφερε η εταιρεία στην εμπορική της δήλωση για το τρίτο τρίμηνο.

Τα σχόλια του Aarup-Andersen έρχονται εβδομάδες αφότου η Carlsberg κατήγγειλε όλες τις συμφωνίες άδειας χρήσης με την Baltika στις αρχές Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η Baltika δεν μπορούσε πλέον να παράγει, να εμπορεύεται ή να πουλά τα προϊόντα της Carlsberg στη Ρωσία.

Την Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χλεύασε τη δήλωση της Carlsberg ότι η Μόσχα λήστεψε τα περιουσιακά στοιχεία της ζυθοποιίας. Ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Reuters, έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram ότι η Κάρλσμπεργκ είχε «εγκαταλείψει τα πάντα στη Ρωσία για πολιτικούς λόγους» και αρνήθηκε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς τους εργολάβους στη χώρα. «Και νόμιζαν ότι θα μείνουν μόνοι», πρόσθεσε.

Η Carlsberg δεν είναι η μόνη μεγάλη δυτική εταιρεία που είδε τη θυγατρική της και τις εγκαταστάσεις να κατάσχονται από τις ρωσικές αρχές. Ενδεικτικά, η Μόσχα κατέλαβε τις δραστηριότητες της θυγατρικής του γαλλικού γίγαντα τροφίμων Danone τον Ιούλιο. Τον Απρίλιο, η Μόσχα ανέλαβε τον έλεγχο των θυγατρικών της γερμανικής Uniper και της φινλανδικής Fortum.

Η τακτική της Ρωσίας να πιέζει τις ξένες εταιρείες να παραμείνουν στη χώρα αντί να κάνουν γρήγορες εξόδους φαίνεται να έχουν κάποιο αντίκτυπο. Ο βρετανικός γίγαντας καταναλωτικών αγαθών Unilever, για παράδειγμα, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία. Η εταιρεία δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η εγκατάλειψη των εργασιών της στη Ρωσία θα σήμαινε αυτομάτως την κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα και τη διαχείριση από το κράτος.

πηγή: newsbeast.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν Κατά 1,5% Οι Πωλήσεις Μπύρας Το 2023
alphanews.live

Αύξηση 1,5% παρουσίασαν, σε ετήσια βάση, οι συνολικές πωλήσεις μπύρας το 2023 στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Καναδάς: Μηδενική Ανοχή Στο Αλκοόλ
kathimerini.gr

Οι νέες εθνικές συστάσεις στον Καναδά προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να κάνουν «μηδενική κατανάλωση» αλκοολούχων ποτών .

Upland - Juicy Beast
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Upland Brewing Co.

Hoppin' Frog - Suddenly Savage
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Νέα Καμπάνια Από Τη Μικροζυθοποιία Craft
marketingweek.gr

Η Craft επαναλανσάρεται φέτος με την καμπάνια «Craft Your Story».

Birbant - Otus / Nocturna
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Browar Birbant.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το