English Greek
09
Τρι, Αυγ
51 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παγκόσμιος Οικονομικός Αντίκτυπος Της Μπύρας Στο Παγκόσμιο ΑΕΠ, Τις Θέσεις Εργασίας Και Τους Φόρους

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

1 στις 110 θέσεις εργασίας στον κόσμο συνδέεται -μέσω άμεσων, έμμεσων ή επαγόμενων δράσεων- με τον τομέα της μπύρας ο οποίος, υποστήριξε με 555 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (GVA) το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2019, σύμφωνα με την πρώτη παγκόσμια έκθεση για την αξιολόγηση του οικονομικού αντίκτυπου της βιομηχανίας μπύρας.

Η έκθεση που συντάχθηκε από την Oxford Economics για λογαριασμό της Worldwide Brewing Alliance (WBA), διαπίστωσε ότι η βιομηχανία μπύρας συνέβαλε επίσης στη δημιουργία 262 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικά φορολογικά έσοδα στις 70 χώρες που μελετήθηκαν, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 89% της μπύρας που πωλείται παγκοσμίως και υποστήριξε υπολογίζονται 23,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Η έκθεση αξιολόγησε τον παγκόσμιο οικονομικό αντίκτυπο της βιομηχανίας μπύρας μεταξύ 2015 και 2019, συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών της -άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες- στο παγκόσμιο ΑΕΠ, τις θέσεις εργασίας και τους φόρους.

«Αυτή η έκθεση ορόσημο δίνει έναν αριθμό στην κλίμακα του αντίκτυπού μας στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την οικονομική ανάπτυξη και τα κρατικά φορολογικά έσοδα, και σε μια μακρά, πολύπλοκη αλυσίδα αξίας, από τα χωράφια με κριθάρι μέχρι τα μπαρ και τα εστιατόρια», δήλωσε ο Justin Kissinger, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WBA. «Ο τομέας της μπύρας είναι ζωτικής σημασίας κινητήρας της οικονομίας», πρόσθεσε. «Η επιτυχία της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης εξαρτάται από αυτό και το αντίστροφο».

«Τα ευρήματά αποκαλύπτουν ότι οι ζυθοποιοί είναι εξαιρετικές παραγωγικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην αύξηση της μέσης παραγωγικότητας σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, που σημαίνει ότι έχουν εκτεταμένο οικονομικό αποτύπωμα που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη», δήλωσε ο Pete Collings, Διευθυντής Economic Impact Consulting στην Oxford Economics.

gdp

Σημαντικά ευρήματα
Άμεσος αντίκτυπος: Με την παρασκευή, την εμπορία, τη διανομή και την πώληση μπύρας, ο κλάδος της μπύρας δημιούργησε άμεσα μια συνεισφορά GVA 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ και ήταν υπεύθυνος για 7.600.000 θέσεις εργασίας.

Έμμεσος αντίκτυπος (αλυσίδα εφοδιασμού):  Με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών από μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ο τομέας της μπύρας στήριξε έμμεσα το ΑΕΠ, τις θέσεις εργασίας και τα φορολογικά έσοδα για τις κυβερνήσεις. Το 2019, ο τομέας της μπύρας δαπάνησε περίπου 225 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισροές αγαθών και υπηρεσιών, υποστηρίζοντας εκτιμώμενη επιπλέον συνεισφορά GVA ύψους 206 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ΑΕΠ και 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Προκαλούμενος αντίκτυπος (κατανάλωση): Πληρώνοντας μισθούς προσωπικού και υποστηρίζοντας τους μισθούς στις αντίστοιχες αλυσίδες εφοδιασμού τους, οι ζυθοποιοί και η κατάντη αλυσίδα αξίας τους υποστήριξαν συνεισφορά GVA 149 δισεκατομμυρίων USD στο ΑΕΠ και 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το 2019.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τομέας της μπύρας συνδέθηκε με 1 σε κάθε 131 USD του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2019, αλλά η οικονομική σημασία του κλάδου βρέθηκε να είναι ακόμη μεγαλύτερη στις χώρες χαμηλότερου και χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος (LMICs) από ό,τι σε χώρες υψηλού εισοδήματος (1,6 % έναντι 0,9% του ΑΕΠ). Επιπλέον, ο τομέας της μπύρας υποστηρίζει το 1,4% της εθνικής απασχόλησης στα LMIC, έναντι 1,1% στις χώρες υψηλού εισοδήματος.

«Η μπύρα έχει σημασία: για την οικονομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιτυχία μιας ευρείας σειράς παραγόντων πάνω και κάτω από την αλυσίδα αξίας μας», κατέληξε ο Kissinger του WBA. «Αυτή η βαθιά κατανόηση του παγκόσμιου αντίκτυπου δίνει τη δυνατότητα στο WBA να αξιοποιήσει πλήρως τη δύναμη του κλάδου του, τους δεσμούς του με τους εταίρους του κλάδου και τις κοινότητες και να μοιραστεί το όραμά του για μια ακμάζουσα, υπεύθυνη βιομηχανία».

Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: https://worldwidebrewingalliance.org/impact.

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Robinsons - Sun And Steel
Γιώργος Ιορδανίδης

Iron Maiden και Robinsons Brewery, συνεργάζονται γι' ακόμα μία φορά και δημιουργούν μια νέα ετικέτα, μετά τις "The Trooper", "Trooper Nitro", "Trooper 666", "Red 'N' Black", "Hallowed" και "Light Brigade".

Kentavros - Premium / Kampos
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα Νομαδική Ζυθοποιία έκανε την εμφάνισή της στο χάρτη της Ελλάδας, όπου ήρθε για ν' αφήσει και αυτή με τη σειρά της, το στίγμα της στην Ελληνική craft σκηνή.

Pinta - Like Fake
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Browar Pinta.

Stoneface - Live
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stoneface Brewing Co.

Dugges / North - Lunar Liquid
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την North Brewing Co., κυκλοφορεί η Dugges Bryggeri.

Η ΕΖΑ Alcohol Free Κατέκτησε Την Κορυφή Στα Best Launching Europe
capital.gr

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, διακρίθηκε στο 18ο Συνέδριο Marketing και Πωλήσεων με το βραβείο Best Launching για το 2018 στην κατηγορία των alcohol free μπυρών με την εζα Alcohol Free. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Πλάζα στις 23 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του οικονομικού περιοδικού The Βusiness Review (Sales Marketing & Βusiness Review).

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2021 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το