English Greek
22
Τρι, Σεπ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλβανία: Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καταστρέφει Τις Ζυθοποιίες - Οι Ντόπιοι Παραγωγοί Μετατρέπονται Σε Εισαγωγείς

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η ενοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που επιβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, έχει φέρει τους εγχώριους παραγωγούς μπύρας σε δεινή θέση, με δραματικές συνέπειες.

Η παραγωγή έχει μειωθεί κατά 20%, θέσεις εργασίας έχουν χαθεί και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, πλήττοντας τόσο τους καταναλωτές όσο και την οικονομία. Η έλλειψη επενδύσεων, αναπόφευκτη συνέπεια του αυξημένου κόστους παραγωγής, θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του κλάδου.

Απογοητευμένοι, οι παραγωγοί βλέπουν την εισαγόμενη μπύρα να κυριαρχεί στην αγορά, με μερίδιο 59%. Αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στο ανελέητο ανταγωνιστικό τοπίο, αναγκάζονται να υπογράψουν συμβόλαια με ξένους παραγωγούς, όπως Ισπανούς και Σέρβους, και να πωλούν μπύρες με ετικέτες αλβανικών εταιρειών.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν τον κλάδο, έχουν προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση του νόμου που επιβάρυνε με φόρο την παραγωγή. Η ελπίδα τους εναποτίθεται σε μια δίκαιη απόφαση που θα τους δώσει μια ανάσα ζωής.

Παράλληλα, προτείνουν εναλλακτικές λύσεις, όπως σταδιακή αύξηση του φόρου και διαχωρισμός σε στάδια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας.

Η μοίρα της αλβανικής βιομηχανίας μπύρας κρέμεται από μια κλωστή. Η άμεση λήψη μέτρων, όπως η ακύρωση του νόμου ή η σταδιακή αύξηση του φόρου, είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η οριστική εξαφάνιση ενός κλάδου με μακρά παράδοση και σημαντική συμβολή στην αλβανική οικονομία.

πηγή: himara.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε Ποια Κρατίδια Της Γερμανίας Ζούνε Τα "Μεγάλα" Ποτήρια;
Νικόλαος Σκριτλής

Αν και η κατανάλωση αλκοόλ έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής ζωής στη Γερμανία. Το 2019, κάθε Γερμανός ήπιε κατά μέσο όρο 10,6 λίτρα καθαρό αλκοόλ. 

Γιατί Στη Σιγκαπούρη Πίνουν Μπύρα Από Νερό Τουαλέτας
moneyreview.gr

Η NewBrew δεν είναι μια συνηθισμένη μπύρα. Η νέα «ξανθιά» μπύρα της Σιγκαπούρης είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας.

Surly - Mango Axe Man
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Abomination / Magnify - Lost In The Fog
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Magnify Brewing Co., κυκλοφόρησε η Abomination Brewing Co.

Jester King - Landive
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Μπύρα "Ζίβκοβιτς, Βλάχοβιτς Και Τάντιτς"
Γιώργος Ιορδανίδης

Μία περιορισμένης παραγωγής και διάθεσης σειρά, με τις φιγούρες των Ζίβκοβιτς, Βλάχοβιτς και Τάντιτς κυκλοφορεί στη Σερβία.

Άλλα Άρθρα