English Greek
26
Τετ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανία: Το Oktoberfest Του Μονάχου Θα Απαγορεύσει Ιταλικό Τραγούδι Που Συνδέθηκε Με Την Ακροδεξιά

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι υπεύθυνοι του Oktoberfest του Μονάχου δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν να απαγορεύσουν την εκτέλεση μιας ιταλικής ντίσκο επιτυχίας στο πιο διάσημο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο.

Τους τελευταίους μήνες οι ερωτικοί στίχοι του L'amour Toujours, μιας πιασάρικης επιτυχίας του 2001 από τον Ιταλό DJ Gigi D'Agostino, έχουν επανειλημμένα ακουστεί παραλλαγμένοι σε δημόσιες συγκεντρώσεις από ένα ναζιστικό σύνθημα: «Γερμανία για τους Γερμανούς, οι ξένοι έξω».

Την περασμένη εβδομάδα πλάνα από το γερμανικό νησί Sylt που δείχνουν ανθρώπους να τραγουδούν τη ρατσιστική εκδοχή του τραγουδιού έγιναν viral, προκαλώντας κύμα οργής και σειρά μηνύσεων.

Τώρα ο Clemens Baumgärtner, το αφεντικό του Oktoberfest, δήλωσε ότι το τραγούδι δεν θα έχει καμία θέση στη εκδήλωση για την κατανάλωση μπύρας.

«Θέλουμε να το απαγορεύσουμε και θα το απαγορεύσουμε», δήλωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. «Δεν υπάρχει θέση για όλες αυτές τις δεξιές αηδίες στο Oktoberfest».

oktoberfest song

Η ρατσιστική εκδοχή του ιταλικού τραγουδιού που απαγορεύει το Oktoberfest
Λέγεται ότι και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον τουλάχιστον πέντε ατόμων που συμμετείχαν στο πάρτι του Sylt, στη βεράντα του Pony Club, ενός δημοφιλούς χώρου ντίσκο.

Οι ιδιοκτήτες του Pony Club δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την προσαρμογή του τραγουδιού στις εγκαταστάσεις τους μέχρι που τους γνωστοποιήθηκε.

Ο D'Agostino πήρε αποστάσεις από την προσπάθεια αναδιαμόρφωσης της επιτυχίας του, δηλώνοντας στο περιοδικό Der Spiegel ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ακροδεξιά προσαρμογή και επιμένοντας ότι το τραγούδι «αφορούσε ένα υπέροχο, μεγάλο και έντονο συναίσθημα που συνδέει τους ανθρώπους. Είναι η αγάπη».

Οι ρατσιστικοί στίχοι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το περασμένο φθινόπωρο σε ένα βίντεο από μια συγκέντρωση σε πόλη στο γερμανικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας, στην οποία ο γιος του δημάρχου ήταν μεταξύ εκείνων που τους τραγουδούσαν. Ξεκίνησε αστυνομική έρευνα.

Αν και η εκδοχή του Sylt είναι η πιο γνωστή, εκατοντάδες άλλες από όλη τη χώρα έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες, ανεβασμένες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Ο καγκελάριος Σολτς το χαρακτήρισε «αηδιαστικό και απαράδεκτο».

Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι ακροδεξιοί διέδωσαν σκόπιμα τη νέα εκδοχή του τραγουδιού, για να περάσουν τις ιδέες τους μέσω του περιεχομένου της ποπ κουλτούρας.

πηγή: iefimerida.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Almanac - Bay Of Plenty
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Amager - Cherry Christmas
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Amager Bryghus.

Captain Lawrence - Think Pink
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Captain Lawrence Brewing Co.

Γιατί Στη Σιγκαπούρη Πίνουν Μπύρα Από Νερό Τουαλέτας
moneyreview.gr

Η NewBrew δεν είναι μια συνηθισμένη μπύρα. Η νέα «ξανθιά» μπύρα της Σιγκαπούρης είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας.

Southern Tier - Peanut Butter Cup
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Southern Tier Brewing Co.

Καναδάς: Μηδενική Ανοχή Στο Αλκοόλ
kathimerini.gr

Οι νέες εθνικές συστάσεις στον Καναδά προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να κάνουν «μηδενική κατανάλωση» αλκοολούχων ποτών .

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το