English Greek
26
Τετ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άκου Να Δεις... Οι Γυναίκες Πιστεύουν Ότι Η Μπύρα Είναι Μόνο Για Άνδρες!

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μελέτη αποκαλύπτει ανισότητα των φύλων στην κατανάλωση μπύρας.

dea latis

Μια σημαντική οπισθοδρόμηση παρατηρείται στον τομέα μπύρας όσον αφορά τα φύλα, με το χάσμα ανάμεσα τους να γιγαντώνει την τελευταία πενταετία. Τα ευρήματα νέα μελέτης, που συγκεντρώθηκαν από τη γυναικεία κολεκτίβα Dea Latis, δημοσιεύτηκαν στην έκθεσή της «The Gender Pint Gap: Revisited», δείχνουν πως όλο και λιγότερες γυναίκες πιστεύουν πως η μπύρα είναι γι' αυτές. Μιλώντας στο TheDrinkBusiness σχετικά με τα δεδομένα που συγκέντρωσε η YouGov, η συγγραφέας της έκθεσης και σομελιέ μπύρας Annabel Smith είπε: «Όταν ξεκινήσαμε να διεξάγουμε μια περαιτέρω έρευνα για τη στάση και τη συμπεριφορά των γυναικών απέναντι στην μπύρα στη Μεγάλη Βρετανία, ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι ότι το καντράν θα είχε κινηθεί σε θετική κατεύθυνση από το πρώτο Gender Pint Gap». Κάτι τέτοιο όπως φαίνεται δεν συνέβη.

Η Smith είπε ότι ήλπιζε ότι, μέχρι τώρα, «οι κοινωνικοοικονομικοί και πολιτιστικοί παράγοντες σίγουρα θα είχαν παίξει ρόλο στην αλλαγή και τη μετατόπιση των απόψεων των γυναικών για την μπύρα στα πέντε χρόνια από τη διεξαγωγή της τελευταίας έρευνας», αλλά επεσήμανε ότι η βιομηχανία μπύρας έχει μείνει πίσω από άλλα ποτά όπως το κρασί, όσον αφορά τις διαφορετικές αναπαραστάσεις του φύλου τόσο στο μάρκετινγκ μπύρας όσο και στους κύκλους ζυθοποιίας.

woman mustache beer

Τα ευρήματα της έρευνας προσδιόρισαν επίσης τι πιστεύουν οι γυναίκες ότι θα μπορούσε να κάνει ο κλάδος για να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις και διερεύνησαν αλλαγές στη στάση και τις πεποιθήσεις των γυναικών σχετικά με την μπύρα για να βοηθήσουν τη βιομηχανία να προχωρήσει τις συζητήσεις όσον αφορά την εκπροσώπηση και το στοχευμένο μάρκετινγκ. Η Smith επίσης τόνισε ότι η έκθεση δεν ήταν απλώς μια άσκηση για την αντανάκλαση των δεδομένων για τους πότες, αλλά μια γνήσια εικόνα των παραγόντων που περιορίζουν τη συνάφεια της μπύρας στη ζωή των γυναικών. Η ίδια μάλιστα εξέφρασε παράπονο ότι «υπήρξε πολύ λίγη ακαδημαϊκή έρευνα που έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα, αλλά ανακαλύψαμε μια πληθώρα ανέκδοτων στοιχείων που διαιωνίζουν την ιδεολογία ότι η μπύρα είναι για άντρες. Και όταν αυτό είναι στο πρόσωπό σου κάθε μέρα, αρχίζεις να το πιστεύεις».

Η αποστολή της έρευνας και της επακόλουθης έκθεσης, σύμφωνα με τον Dea Latis ήταν να εντοπίσουν πού υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγή και να «διατυπώσουν πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων στο τοπίο της μπύρας». Ωστόσο, αυτή η εικόνα πρέπει να γίνει πράξη από τις ζυθοποιίες και τους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων μπύρας για να επαναφέρουν την μπύρα σε έναν δρόμο προς την ισότητα.

πηγή: cibum.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασίου - Το Πράσινο Δεντρί
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ζυθοποιία Αναστασίου.

Kees - Mosaic On Steroids / Colin The Caterpillar
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Brouwerij Kees.

Buxton - Whetstone
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Buxton Brewery Co.

The Bruery - One & Dunn / Chaucer's Chalice / B A N A N A S
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η The Bruery.

Το Λάθος Του «Willy Wonka» Που Κόστισε 500.000 Λίρες
moneyreview.gr

Σχεδόν 500.000 λίρες από την τσέπη του υποχρεώθηκε να δώσει συνολικά ο διευθύνων σύμβουλος της σκοτσέζικης εταιρείας ποτών BrewDog σε όσους βρήκαν ένα «χρυσό» κουτάκι μπύρας.

Prairie - Spicy Pickle Monster
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Prairie Artisan Ales.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το