English Greek
19
Πεμ, Σεπ
9 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μετακομίζουμε Αύριο: Εδώ Η Μπύρα Κοστίζει Φθηνότερα Από Οπουδήποτε Αλλού - Μια Πανέμορφη Περιοχή Για Να Ζήσεις Μόνιμα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα είναι το σύγχρονο νέκταρ κι αν ψάχνεις πώς να πίνεις περισσότερο χωρίς να ξεπαραδιάζεσαι, τότε θα πας σε αυτή την περιοχή.

Αν είσαι λάτρης της μπύρας και σου αρέσουν και τα ταξίδια, σου έχουμε μία λίστα με τις τιμές της μπύρας ανά τον κόσμο, που θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη.

Πού είναι λοιπόν τα φθηνότερα -και τα ακριβότερα- μέρη για μπύρα; Σύμφωνα με έκθεση της Magnet Kitchens, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Numbeo, το πιο οικονομικό μέρος για να αγοράσει μπύρα είναι η πόλη Τάραντας στην Ιταλία.

Μάλιστα υπάρχου δέκα πόλεις όπου το κόστος μιας μπύρας ήταν λιγότερο από 1 ευρώ.

Τάραντας, Ιταλία: Εκεί όπου η μπύρα κοστίζει μόλις 0,77 ευρώ
Η μπύρα στον Τάραντα ήταν 11,5 φορές φθηνότερη από το πιο ακριβό μπουκάλι μπύρας στον κόσμο, το οποίο σύμφωνα με τη μελέτη μπορούσε να βρεθεί στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και ήταν 8,88 ευρώ.

Ο Τάραντας, ένα λιμάνι στις ακτές της Απουλίας, στο «τακούνι» της Ιταλία. Αποτελεί σημαντικό λιμάνι στην νότια Ιταλία, εμπορικό κέντρο, ναυτική βάση και θεωρείται μία από τις παλιότερες πόλεις στην Ιταλική χερσόνησο. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μία μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας και στις ακτές γύρω απ’ αυτή.

Στην άκρη του δεσπόζει το κάστρο του, το περίφημο Castello Aragonese ενώ είναι γνωστό και για τη βιομηχανία χάλυβα που φιλοξενεί - που πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντιδράσεων για τις ρυπογόνες εκπομπές.

Την δεκάδα με τις μπύρες που κοστίζουν λιγότερο από ένα Ευρώ συμπληρώνουν:
- Βούπερταλ, Γερμανία: 0,84 ευρώ
- Δρέσδη, Γερμανία: 0,84 ευρώ
- Μπόχουμ, Γερμανία: 0,84 ευρώ
- Σαραγόσα, Ισπανία: 0,86 ευρώ
- Νυρεμβέργη, Γερμανία: 0,87 ευρώ
- Μπίλεφελντ, Γερμανία: 0,87 ευρώ
- Βρέμη, Γερμανία: 0,87 ευρώ
- Βάντσμπεκ, Γερμανία: 0,88 ευρώ

Δυστυχώς για το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα είχε κακή απόδοση, με την υψηλότερη κατάταξη βρετανική πόλη να είναι το Νότιγχαμ στην 99η θέση και να κοστίζει 1,93 ευρώ, αναφέρει η Mirror.

Η πιο ακριβή γερμανική πόλη ήταν το Βερολίνο, όπου η μπύρα κοστίζει κατά μέσο όρο 1,06 ευρώ. Η Γερμανία έχει πολύ χαμηλούς φόρους στην μπύρα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, γι' αυτό τόσες πολλές πόλεις μπορούν να βρεθούν στις κορυφαίες 50.

Συνολικά, 20 πόλεις από τη χώρα μπήκαν στις κορυφαίες 50, υποδεικνύοντάς την ως το κορυφαίο μέρος για να κάνετε ένα ταξίδι για να απολαύσετε μια μπύρα. Επίσης, είχε υψηλές επιδόσεις για το κρασί, με οκτώ γερμανικές πόλεις να βρίσκονται στην πρώτη λίστα των 30 για το φθηνότερο μπουκάλι, συμπεριλαμβανομένου του Μπόχουμ, όπου ένα μπουκάλι ήταν μόλις 5 ευρώ.

Μαζί με τη Σαραγόσα, περίπου 18 ισπανικές πόλεις κατατάχθηκαν στο top 50, με τη δεύτερη φθηνότερη να είναι η Λας Πάλμας στο νησί της Γκραν Κανάρια, η οποία βρέθηκε λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα του κόσμου με ένα μπουκάλι μπύρα που κοστίζει μόλις 0,91 ευρώ.

πηγή: intronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασίου - Ζύθος Χριστουγέννων 2022
Σταύρος Δοβιστινός

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η εορταστική μας συνταγή είναι και πάλι εδώ!!! "Ζύθος Χριστουγέννων", μια γευστική Stout στο 8,2% ABV με εκλεκτές βύνες, βανίλια και σπόρους τόνκα για να συνοδεύσει ευχάριστα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Σοκ Τιμών Στο Oktoberfest; Η Πόλη Του Μονάχου Αντιδρά
Νικόλαος Σκριτλής

Οργή μεταξύ των ιδιοκτητών εστίασης: Επειδή μια πρωτοβουλία ζητά ένα Oktoberfest μόνο με βιολογικά τρόφιμα, οι εστιάτορες βάλλουν κατά της υποτιθέμενης "σχεδιασμένης οικονομίας".

Με Δικές Της Εγκαταστάσεις Στο Νησί Η Ζυθοποιία Νάξου
Γιώργος Λαμπίρης

Οι τελικές λεπτομέρειες εκκρεμούν για την έναρξη παραγωγής σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις από την πρώτη ναξιώτική ζυθοποιία.

To Øl - Implosion 0.0
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η To Øl.

O'Hara's - Tropical
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η O'Hara's Brewery.

Ingenious - Das Krisp
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ingenious Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το