06
Δευ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κύπρος: Αποσύρονται Φιάλες Μπύρας-Ίσως Περιέχουν Θραύσματα Γυαλιού

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Senaga Trading Ltd, επίσημος εμπορικός αντιπρόσωπος της μπύρας Stella Artois της ζυθοποιίας AB InBev στην Κύπρο, ανακοίνωσε την εκούσια απόσυρση γυάλινων φιαλών Stella Artois 330ml, οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν θραύσματα γυαλιού.

Δεδομένου ότι η ποιότητα είναι προτεραιότητα μας και σαν προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των καταναλωτών μας, η εν λόγω εκούσια απόσυρση αφορά μονάχα γυάλινες φιάλες Stella Artois 330ml και η εμβέλεια τους περιορίζεται στις φιάλες που προέρχονται από τρίτο προμηθευτή γυάλινων φιαλών, ο οποίος παράγει ένα μικρό μέρος των μη-επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών της Stella Artois. Η απόσυρση αυτή επηρεάζει λιγότερο από το 4,77% του συνόλου των γυάλινων φιαλών που πωλούνται στην Κύπρο ετησίως και το ποσοστό των προσβεβλημένων φιαλών είναι κατά πολύ μικρότερο.

Αυτή η απόσυρση είναι επακόλουθο εντοπισμού ελαττώματος σε γυάλινες φιάλες των 330ml, το οποίο ενδεχομένως να έχει προκαλέσει το σπάσιμο κάποιου μικρού κομματιού γυαλιού και  τη διοχέτευση του μέσα στη φιάλη. Οι πιθανώς επηρεασμένες φιάλες έχουν κατασκευαστεί από τρίτο, ο οποίος είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές μη-επιστρεφόμενων φιαλών της AB InBev.

Η μπύρα προς απόσυρση περιλαμβάνει όλες τις πράσινες φιάλες Stella Artois με σήμανση «Ανάλωση Κατά Προτίμηση»  που κυμαίνεται στο ημερολογιακό φάσμα, το οποίο αναφέρεται παρακάτω.

Οι κωδικοί αναγράφονται στην ετικέτα στο πίσω μέρος των πράσινων φιαλών Stella Artois 330ml.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες, που δείχνουν την ακριβή τοποθεσία στη φιάλη, των σχετικών κωδικών παραγωγής.

Στην Ε.Ε, η απόφαση για εκούσια απόσυρση περιορισμένου αριθμού γυάλινων φιαλών 330ml, οι οποίες έχουν εξαχθεί από το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία, όπου ο διανομέας της Stella Artois, ΑΒ ΙnBev, διατηρεί κέντρα των επιχειρήσεων της.

Παρόλο που το επηρεασμένο απόθεμα είναι εξαιρετικά περιορισμένο, η παρτίδα που έχει υποστεί βλάβη έχει διανεμηθεί σε όλη την Ευρώπη, και τα πιθανώς επηρεασμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι τα ακόλουθα: Κύπρος, Ελλάδα, Ρεϋνιόν, Μάλτα, Πολωνία και Πορτογαλία. Έχουν ήδη γίνει επαφές με τους εισαγωγείς των χωρών αυτών, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

«Η ασφάλεια των καταναλωτών μας είναι για εμάς προτεραιότητα. Ενώ ο αριθμός των πιθανώς επηρεασμένων γυάλινων φιαλών είναι πολύ μικρός, αποσύρουμε τις συγκεκριμένες φιάλες Stella Artois ως προληπτικό μέτρο», ανέφερε η Christina Choi, AB InBev Global Brand VP, Stella Artois. «Η ομάδα των τεχνικών μας δουλεύουν με τον εν λόγω προμηθευτή γυάλινων φιαλών ώστε να διασφαλίσουν τη διευθέτηση του ελαττώματος που προέκυψε».

Καταναλωτές και πελάτες, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τις export φιάλες 330ml Stella Artois με σήμανση κωδικών παραγωγής, που αναφέρονται παρακάτω, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Εξυπηρέτησης Πελατών της Senaga Trading Ltd στο τηλέφωνο: +357 22029660 για περισσότερες πληροφορίες.

Καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους πιθανώς επηρεασμένες γυάλινες φιάλες Stella Artois, που κυμαίνονται στην εμβέλεια της συγκεκριμένης απόσυρσης, δικαιούνται αντικατάστασης. Συνίσταται, οι καταναλωτές να μην καταναλώσουν ή να επιτρέψουν σε άλλους να καταναλώσουν το πιθανώς επηρεασμένο προϊόν.

Συγκεκριμένοι Κωδικοί Παραγωγής Για Πιθανώς Επηρεασμένες Φιάλες Stella Artois
Καταναλωτές & πελάτες λιανικής πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα βήματα ώστε να αξιολογήσουν εάν οι φιάλες 330ml είναι επηρεασμένες, και ως εκ τούτου υπόκεινται στην εκούσια απόσυρση.

  1. Αναγράφονται στις φιάλες μια από τις παρακάτω «Ανάλωση Κατά Προτίμηση» ημερομηνίες; (δείτε το συνημμένο αρχείο για περαιτέρω οδηγίες).

  1. Εάν ναι, έχουν το αντίστοιχο Κωδικό Συσκευασίας;
  2. Εάν ναι, έχουν την αντίστοιχη Ώρα Συσκευασίας;

 

Πώς να διαβάσετε την ετικέτα
Η ετικέτα έχει δύο γραμμές.

Η πρώτη γραμμή είναι η ημερομηνία «Ανάλωση Κατά Προτίμηση», η οποία διαβάζεται ημέρα /μήνας/έτος.
01/02/2019 = 1 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Η δεύτερη γραμμή αφορά τον Κωδικό Συσκευασίας και την Ώρα Συσκευασίας.

Ο Κωδικός Συσκευασίας περιλαμβάνει τους αριθμούς 49, 52 ή 55.

Τα επόμενα 4 ψηφία είναι η Ώρα συσκευασίας και διαβάζεται ώρα:λεπτά.

 Έχετε μόνο το χάρτινο κιβώτιο; Πώς να διαβάσετε τον Κωδικό Συσκευασίας Κιβωτίου
Εάν έχετε κιβώτια των 12, 18 ή 24 φιαλών, αυτό που κοιτάτε στο πλαϊνό μέρος των κιβωτίων είναι:

Ο Κωδικός Συσκευασίας Κιβωτίου έχει δύο γραμμές:

Η πρώτη γραμμή είναι η ημερομηνία «Ανάλωση Κατά Προτίμηση», η οποία διαβάζεται μέρα/μήνας/έτος.
01/02/2019 = 1 Φεβρουαρίου 2019

Η δεύτερη γραμμή είναι ο κωδικός κιβωτίου. Ο Κωδικός Συσκευασίας Κιβωτίου περιλαμβάνει τους αριθμούς 49, 52 ή 55. Τα επόμενα τέσσερα ψηφία είναι η Ώρα Συσκευασίας, και διαβάζεται ώρα:λεπτά.

πηγή: offsite.com.cy

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Commonwealth - Shangri-La-La / Khaleesi
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Commonwealth Brewing Co.

Μάζεψε 2.500 Καπάκια Μπύρας Και Μεταμόρφωσε Την Κουζίνα Του
Γιώργος Ιορδανίδης

Αν έχεις φαντασία όλα γίνονται. Αυτό απέδειξε ένας άνδρας που αποφάσισε να κάνει μια μικρή ανακαίνιση στην κουζίνα του χρησιμοποιώντας καπάκια μπύρας!

Mikkeller - Look
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing San Diego.

Odd Side - Cat In The Wall
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Odd Side Ales.

ΝΕΜΑ: Η Πρώτη Μανιάτικη Μπύρα Τώρα Και Σε Μπουκάλι!
Μαίρη Περδικέα

Σε 35 σημεία πώλησης στον Δήμο Δυτικής Μάνης και προσεχώς και στην Καλαμάτα.

Σε Υψηλά Ποσοστά Ανάπτυξης Στοχεύει Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης
ypaithros.gr

Τη δυναμική της ανάπτυξη συνεχίζει η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ενισχύοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της εσωτερικής και της διεθνούς αγοράς, ενώ παράλληλα δρομολογεί νέες επενδύσεις.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το