20
Σαβ, Ιουλ
54 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κύπρος: Αποσύρονται Φιάλες Μπύρας-Ίσως Περιέχουν Θραύσματα Γυαλιού

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Senaga Trading Ltd, επίσημος εμπορικός αντιπρόσωπος της μπύρας Stella Artois της ζυθοποιίας AB InBev στην Κύπρο, ανακοίνωσε την εκούσια απόσυρση γυάλινων φιαλών Stella Artois 330ml, οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν θραύσματα γυαλιού.

Δεδομένου ότι η ποιότητα είναι προτεραιότητα μας και σαν προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των καταναλωτών μας, η εν λόγω εκούσια απόσυρση αφορά μονάχα γυάλινες φιάλες Stella Artois 330ml και η εμβέλεια τους περιορίζεται στις φιάλες που προέρχονται από τρίτο προμηθευτή γυάλινων φιαλών, ο οποίος παράγει ένα μικρό μέρος των μη-επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών της Stella Artois. Η απόσυρση αυτή επηρεάζει λιγότερο από το 4,77% του συνόλου των γυάλινων φιαλών που πωλούνται στην Κύπρο ετησίως και το ποσοστό των προσβεβλημένων φιαλών είναι κατά πολύ μικρότερο.

Αυτή η απόσυρση είναι επακόλουθο εντοπισμού ελαττώματος σε γυάλινες φιάλες των 330ml, το οποίο ενδεχομένως να έχει προκαλέσει το σπάσιμο κάποιου μικρού κομματιού γυαλιού και  τη διοχέτευση του μέσα στη φιάλη. Οι πιθανώς επηρεασμένες φιάλες έχουν κατασκευαστεί από τρίτο, ο οποίος είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές μη-επιστρεφόμενων φιαλών της AB InBev.

Η μπύρα προς απόσυρση περιλαμβάνει όλες τις πράσινες φιάλες Stella Artois με σήμανση «Ανάλωση Κατά Προτίμηση»  που κυμαίνεται στο ημερολογιακό φάσμα, το οποίο αναφέρεται παρακάτω.

Οι κωδικοί αναγράφονται στην ετικέτα στο πίσω μέρος των πράσινων φιαλών Stella Artois 330ml.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες, που δείχνουν την ακριβή τοποθεσία στη φιάλη, των σχετικών κωδικών παραγωγής.

Στην Ε.Ε, η απόφαση για εκούσια απόσυρση περιορισμένου αριθμού γυάλινων φιαλών 330ml, οι οποίες έχουν εξαχθεί από το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία, όπου ο διανομέας της Stella Artois, ΑΒ ΙnBev, διατηρεί κέντρα των επιχειρήσεων της.

Παρόλο που το επηρεασμένο απόθεμα είναι εξαιρετικά περιορισμένο, η παρτίδα που έχει υποστεί βλάβη έχει διανεμηθεί σε όλη την Ευρώπη, και τα πιθανώς επηρεασμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι τα ακόλουθα: Κύπρος, Ελλάδα, Ρεϋνιόν, Μάλτα, Πολωνία και Πορτογαλία. Έχουν ήδη γίνει επαφές με τους εισαγωγείς των χωρών αυτών, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

«Η ασφάλεια των καταναλωτών μας είναι για εμάς προτεραιότητα. Ενώ ο αριθμός των πιθανώς επηρεασμένων γυάλινων φιαλών είναι πολύ μικρός, αποσύρουμε τις συγκεκριμένες φιάλες Stella Artois ως προληπτικό μέτρο», ανέφερε η Christina Choi, AB InBev Global Brand VP, Stella Artois. «Η ομάδα των τεχνικών μας δουλεύουν με τον εν λόγω προμηθευτή γυάλινων φιαλών ώστε να διασφαλίσουν τη διευθέτηση του ελαττώματος που προέκυψε».

Καταναλωτές και πελάτες, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τις export φιάλες 330ml Stella Artois με σήμανση κωδικών παραγωγής, που αναφέρονται παρακάτω, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Εξυπηρέτησης Πελατών της Senaga Trading Ltd στο τηλέφωνο: +357 22029660 για περισσότερες πληροφορίες.

Καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους πιθανώς επηρεασμένες γυάλινες φιάλες Stella Artois, που κυμαίνονται στην εμβέλεια της συγκεκριμένης απόσυρσης, δικαιούνται αντικατάστασης. Συνίσταται, οι καταναλωτές να μην καταναλώσουν ή να επιτρέψουν σε άλλους να καταναλώσουν το πιθανώς επηρεασμένο προϊόν.

Συγκεκριμένοι Κωδικοί Παραγωγής Για Πιθανώς Επηρεασμένες Φιάλες Stella Artois
Καταναλωτές & πελάτες λιανικής πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα βήματα ώστε να αξιολογήσουν εάν οι φιάλες 330ml είναι επηρεασμένες, και ως εκ τούτου υπόκεινται στην εκούσια απόσυρση.

  1. Αναγράφονται στις φιάλες μια από τις παρακάτω «Ανάλωση Κατά Προτίμηση» ημερομηνίες; (δείτε το συνημμένο αρχείο για περαιτέρω οδηγίες).

  1. Εάν ναι, έχουν το αντίστοιχο Κωδικό Συσκευασίας;
  2. Εάν ναι, έχουν την αντίστοιχη Ώρα Συσκευασίας;

 

Πώς να διαβάσετε την ετικέτα
Η ετικέτα έχει δύο γραμμές.

Η πρώτη γραμμή είναι η ημερομηνία «Ανάλωση Κατά Προτίμηση», η οποία διαβάζεται ημέρα /μήνας/έτος.
01/02/2019 = 1 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Η δεύτερη γραμμή αφορά τον Κωδικό Συσκευασίας και την Ώρα Συσκευασίας.

Ο Κωδικός Συσκευασίας περιλαμβάνει τους αριθμούς 49, 52 ή 55.

Τα επόμενα 4 ψηφία είναι η Ώρα συσκευασίας και διαβάζεται ώρα:λεπτά.

 Έχετε μόνο το χάρτινο κιβώτιο; Πώς να διαβάσετε τον Κωδικό Συσκευασίας Κιβωτίου
Εάν έχετε κιβώτια των 12, 18 ή 24 φιαλών, αυτό που κοιτάτε στο πλαϊνό μέρος των κιβωτίων είναι:

Ο Κωδικός Συσκευασίας Κιβωτίου έχει δύο γραμμές:

Η πρώτη γραμμή είναι η ημερομηνία «Ανάλωση Κατά Προτίμηση», η οποία διαβάζεται μέρα/μήνας/έτος.
01/02/2019 = 1 Φεβρουαρίου 2019

Η δεύτερη γραμμή είναι ο κωδικός κιβωτίου. Ο Κωδικός Συσκευασίας Κιβωτίου περιλαμβάνει τους αριθμούς 49, 52 ή 55. Τα επόμενα τέσσερα ψηφία είναι η Ώρα Συσκευασίας, και διαβάζεται ώρα:λεπτά.

πηγή: offsite.com.cy

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση
Βατρακούκος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

8 Wired - Turn & Burn
Γιώργος Ιορδανίδης

Νέα ετικέτα και για την 8 Wired Brewing.

Crooked Stave - Do You Even Zest?!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Crooked Stave Artisan Beer Project.

Η Μπύρα Από Τη Θεσσαλονίκη Που Θέλει Να Κάνει... Sknipa Την Αμερική
voria.gr

Επόμενο βήμα η Ιαπωνία - Η Θεσσαλονικιώτικη μικροζυθοποιία μέσα σε τρία χρόνια ζωής πέρασε τα ελληνικά σύνορα- Στόχος ο διπλασιασμός της παραγωγής.

Το Oktoberfest Πάει Στην Κίνα
tomanifesto.gr

Ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ μπύρας του κόσμου, το Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest) του Μονάχου, θα πραγματοποιηθεί στην κινεζική πόλη Κουνμίνγκ, την πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Γιουνάν, από τις 3 έως τις 16 Ιουλίου.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Στηρίζει Τον Μαραθώνιο Της Αθήνας
globalsustain.org

Πλησιάζοντας στον Μαραθώνιο της Αθήνας, η "Amstel Free Team" βρίσκεται στον πυρετό των προετοιμασιών για τη συμμετοχή της! Υπό την καθοδήγηση της Ολυμπιονίκης μας Ουρανίας Ρεμπούλη, η Amstel Free Team που αποτελείται από την ηθοποιό Ιωάννα Πηλιχού, την blogger Ζέτα Τσακούμη και τους δημοσιογράφους Βαγγέλη Πολυμερόπουλο και Γιάννη Μπαϊρακτάρη, έχει ξεκινήσει ήδη το πρόγραμμα προπονήσεων που θα της επιτρέψει να είναι έτοιμη έγκαιρα για την μεγάλη μέρα!

Lehe - Teadsin Kohe, Et Oled Imeline
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lehe Pruulikoda.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το