English Greek
06
Τετ, Δεκ
46 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τρεις Μπύρες Για Τους Φαν Των Μόντι Πάιθον

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 50 χρόνια από τότε που πρωτοπροβλήθηκε η καυστική κωμική σειρά-θρύλος, εμείς περιμένουμε να δούμε τον Τζον Κλιζ στο Ηρώδειο και κάπου στο Γιορκσάιρ γεννιέται μια μπύρα ονόματι Flying Circus.

Το ζυθοποιείο Black Sheep στο Γιορκσάιρ έχει ήδη στη γκάμα του δύο μπύρες αφιερωμένες στους Μόντι Πάιθον. Φέτος που συμπληρώνεται μισός αιώνας - στη Γηραιά Αλβιώνα ετοιμάζονται για τους σχετικούς εορτασμούς - από τότε που σχηματίστηκαν οι ξεκαρδιστικοί, ασεβείς, αμφισβητίες «πύθωνες», οι οποίοι με τη σουρεαλιστική ματιά και το καυστικό τους χιούμορ έγραψαν ιστορία στο BBC, λανσάρει και την τρίτη.

Η αρχή έγινε πριν από 20 χρόνια, στην 30η επέτειο της δημιουργίας της χαρισματικής εξάδας, η επιρροή της οποίας στην κωμωδία ήταν, κατά πολλούς, ανάλογη με αυτή με των Μπιτλς στην μουσική, με μια φρουτώδη Golden Ale ονόματι Holy Grail, αναφορά στην ταινία «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» (Monty Python and the Holy Grail). Το 2016 ακολούθησε η Pale Ale ονόματι Βrian, συνδεδεμένη με το ξεκαρδιστικό και ελαφρώς... ιερόσυλο «Ένας Προφήτης... Μα τι Προφήτης!» (Monty Python's Life of Brian).

Η Black Sheep ολοκληρώνει τώρα την τριλογία με την Flying Circus, το «Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον» δηλαδή, μια χάλκινη Pale Ale με αρώματα ροδάκινου και καραμέλας και νότες εσπεριδοειδών, που παραπέμπει στα τηλεοπτικά τους σκετς. Με το που βλέπεις την ετικέτα σκέφτεσαι αυτόματα τους Γκρέιαμ Τσάπμαν, Τζον Κλιζ, Έρικ Άιντλ, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς και Μάικλ Πάλιν να μεταμορφώνονται σε άγριες Βρετανίδες γιαγιάδες που τρομοκρατούν τις γειτονιές και ξυλοκόπους cross-dressers, να λανσάρουν το Υπουργείο Ηλίθιου Περπατήματος, να παραδίδουν μαθήματα αυτοάμυνας απέναντι σε υποτιθέμενους επιτιθέμενους με (φονικές;) μπανάνες και να αναμεταδίδουν εκείνο το ξεκαρδιστικό ποδοσφαιρικό ματς μεταξύ αρχαίων Ελλήνων και Γερμανών φιλοσόφων.

Τώρα που ο εβδομηνταεπτάχρονος Τζόν Κλιζ έρχεται στις 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο για ένα κράμα live stand up comedy και μονταρισμένου υλικού από παλιές του παραστάσεις, με τίτλο «Last time to see me before I die», είναι ίσως η πλέον κατάλληλη στιγμή για μια γουλιά νεο-νοσταλγίας. Όσοι πιστοί (και ζυθολάτρεις) μπορείτε να παραγγείλετε διαδικτυακά τις τρεις μπύρες της σειράς μέσω του σάιτ της Black Sheep.

πηγή: ethnos.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tröegs - #432
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Gigantic - PDX Adult Soapbox Derby
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Έτοιμη Η Μπύρα... Ανάρρωσης Του Λούκα Ντόντσιτς!
cyprustimes.com

Έκανε ένα εξωπραγματικό ρεκόρ, ζήτησε μία μπύρα και μερικές ώρες μετά, αυτή κυκλοφορεί κανονικά, με τον Λούκα Ντόντσιτς να μπορεί πλέον να πιει αυτό που ζήτησε για... ανάρρωση!

Kees - Sticky Maple Breakfast
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Brouwerij Kees.

Pühaste - Taat
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Naparbier - Dead And Gone?
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Naparbier.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Joose Cannon Fuzzy Navel
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Berries And Queens
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - F*ck 2020
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Morning Wood
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το