English Greek
18
Πεμ, Απρ
35 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ποια Ποτά «Ψηφίζουν» Οι Millennials

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε game changer της αγοράς ποτών αναδεικνύεται η κατηγορία των προϊόντων χωρίς αλκοόλ ή χαμηλής περιεκτικότητας σε αυτό, καθώς προσελκύει όλο περισσότερο τις νεότερες γενιές καταναλωτών.

Οι Μillennials και πολύ περισσότερο η Generation Z ασπάζονται το τρίπτυχο «υπεύθυνη κατανάλωση - νηφάλια διασκέδαση - καθαρή διατροφή», γεγονός που αναδεικνύει την κατηγορία των ποτών χωρίς αλκοόλ ως την πιο ελκυστική επιλογή.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, οι καταναλωτές της γενιάς Z πίνουν 20% λιγότερο αλκοόλ από τους Millennials - οι οποίοι πίνουν ήδη λιγότερο από τη γενιά X και τους Baby Boomers. Η κατηγορία των non alcoholic drinks, που το 2022 αποτιμάται σε περίπου 11 δισ. δολάρια (περί τα 10,2 δισ. ευρώ), έχει καταφέρει να εισχωρήσει δυναμικά και να ξεχωρίσει στην πολυπληθή αγορά των ποτών, δίνοντας νέα αναπτυξιακή ώθηση στη βιομηχανία αλλά και στον ανταγωνισμό για τον κλάδο.

Σύμφωνα με τη μελέτη της βρετανικής εταιρείας ερευνών IWSR, ο ρυθμός ανάπτυξης των ποτών χωρίς αλκοόλ ή χαμηλής περιεκτικότητας σε αυτό αναμένεται να κινηθεί στο επίπεδο του 7% για το διάστημα 2022-2026, έναντι ανάπτυξης 5% την περίοδο 2018-2022.

Στην Ελλάδα η τάση της κατανάλωσης μη αλκοολούχων ποτών βαίνει αυξανόμενη -ωθούμενη και από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα-, ενεργοποιώντας ολόκληρη την αγορά: από τους εμφιαλωτές αναψυκτικών και τη ζυθοποιία έως και την παραδοσιακή ποτοποιία.

millennials no beer

Μπύρα χωρίς αλκοόλ
Μέχρι στιγμής τη μερίδα του λέοντος στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών στην εγχώρια αγορά «απολαμβάνει» η μπύρα χωρίς αλκοόλ, που σύμφωνα με στελέχη της ζυθοποιίας το 2022 εκτιμάται ότι οι πωλήσεις της αποτέλεσαν το 3% του όγκου της συνολικής αγοράς μπύρας.

Οι πωλήσεις της μπύρας χωρίς αλκοόλ έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2015, όταν και ξεκίνησε το «άνοιγμα» της κατηγορίας με το λανσάρισμα της Amstel Free από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία (σ.σ. ως τότε υπήρχε πρακτικά μόνο η Buckler -επίσης της ΑΖ- και περιοδικά κάποιες εισαγόμενες μάρκες).

«Ολιστική προσέγγιση»
Όπως αναφέρει στη «N» ο κ. Θανάσης Σπυριδώνης, marketing director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας: «Τα προϊόντα χωρίς αλκοόλ αποτελούν αν όχι τη σημαντικότερη, σίγουρα μια από τις σημαντικότερες προϊοντικές τάσεις στην κατηγορία της μπύρας αλλά και των ποτών γενικότερα τα τελευταία χρόνια. H πανδημία του κορονοϊού έδωσε μια νέα διάσταση σε αυτό που παγκοσμίως ονομάζεται wellness, το οποίο και στην Ελλάδα εξελίσσεται από μια συμπεριφορά "περιορισμού και ελέγχου" σε μια ολιστική προσέγγιση φροντίδας του οργανισμού μας σε ό,τι αφορά τόσο τη σωματική μας υγεία όσο και τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε τη ζωή στις διαφορετικές της περιστάσεις, ενώ η ταυτόχρονη εξέλιξη των μπιρών χωρίς αλκοόλ μέσα από την επένδυση των εταιρειών ζύθου -με προεξάρχουσα την Αθηναϊκή Ζυθοποιία η οποία αποτελεί και τον πρωτοπόρο της κατηγορίας-, στη διαρκή βελτίωση των χαρακτηριστικών τους, την ανάπτυξη της προσφερόμενης προϊοντικής γκάμας αλλά και το χτίσιμο των μαρκών που αποτελούν την υποκατηγορία αυτή, την έχουν μετατρέψει από συμβιβαστική επιλογή σε μια διαφορετική γευστική πρόταση. Θεωρώ ότι η ανάπτυξη αυτή θα συνεχιστεί και οι επιλογές των καταναλωτών θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο».

πηγή: naftemporiki.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tesla Έβγαλε Στην Αγορά Τη Δική Της Μπύρα - 89 Ευρώ Τα 3 Μπουκάλια
carandmotor.gr

Δύο χρόνια μετά τις εξαγγελίες του Elon Musk, η Tesla λανσάρει στην αγορά τη δική της μπύρα η οποία διατίθεται σε μια «τσουχτερή» τιμή.

Thornbridge / Bundobust - Impromptu Ladder Convention
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Bundobust Brewery, κυκλοφόρησε η Thornbridge Brewery.

Αναστασίου - Ζύθος Χριστουγέννων 2020
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ζυθοποιία Αναστασίου.

Alvarado / Other Half - Biggie's Crunchee Brunch
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Other Half Brewing Co., κυκλοφόρησε η Alvarado Street Brewery.

Beer Zombies - Hopped Alive
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Beer Zombies Brewing Co.

Weldwerks - Chocolate Covered
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Weldwerks Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το