English Greek
23
Κυρ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κι Αν Η Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ Είναι Ό,Τι Πρέπει Για Μετά Την Προπόνηση;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μία ειδικός βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Η μπύρα, κάποτε συνιστώμενο ποτό ανάκαμψης μετά την προπόνηση σε κλαμπ και αθλητικές ομάδες, έχει πια "αλλάξει πρόσωπο". Παρόλο που κάποτε θεωρούνταν κατάλληλη επιλογή, η κατανάλωση αλκοόλ μετά την άσκηση αποδείχθηκε ότι δε βοηθάει στη φυσική κατάσταση και την υγεία. Σήμερα όμως, οι μη αλκοολούχες μπύρες έχουν κατακτήσει την αγορά, προσφέροντας μια πιο υγιεινή εναλλακτική που ενυδατώνει και αναπληρώνει τις απώλειες του σώματος μετά από μια προπόνηση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Stanford Medicine, η αυξημένη ζήτηση για μη αλκοολούχες μπύρες οφείλεται στην ανάγκη των ανθρώπων για ένα κοινωνικά αποδεκτό ποτό που είναι πιο υγιεινό από την παραδοσιακή μπύρα. Πολλές εταιρείες λοιπόν, προωθούν τις μη αλκοολούχες μπύρες ως την ιδανική επιλογή για αθλητές και δραστήριους ανθρώπους. Αρκεί όμως η αφαίρεση του αλκοόλ για να μετατραπεί η μπύρα σε ένα υποστηρικτικό ποτό για το σώμα μετά την άσκηση;

beer athlete

Η Laurel Wentz, αθλητική διαιτολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο Appalachian State, υποστηρίζει ότι η μη αλκοολούχα μπύρα είναι εξαιρετική επιλογή μετά από τρέξιμο ή άσκηση. "Ενυδατώνει σχεδόν το ίδιο καλά με το νερό και παρέχει υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αναπλήρωση του γλυκογόνου στους μύες μετά την προπόνηση", αναφέρει, με πολλούς ειδικούς να συμφωνούν.

Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι μετά την άσκηση, και η μη αλκοολούχα μπύρα παρέχει σημαντική ποσότητα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλούμενου. Οι συστάσεις για υδατάνθρακες μετά την άσκηση κυμαίνονται από 3 έως 10 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους, ανάλογα με την ένταση της άσκησης. Μεταξύ 11 και 19 γραμμαρίων υδατανθράκων ανά κουτάκι, η μη αλκοολούχα μπύρα μπορεί να καλύψει μέρος αυτών των αναγκών. Τι γίνεται όμως και με τα αθλητικά ποτά;

Η επιστημονική έρευνα λοιπόν, υποστηρίζει ότι τα αθλητικά ποτά είναι πιο αποτελεσματικά στην αποκατάσταση από τη μη αλκοολούχα μπύρα. Σε μια μελέτη μάλιστα, οι δρομείς που κατανάλωσαν αθλητικό ποτό μετά από έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων προσέλαβαν περισσότερα υγρά από εκείνους που κατανάλωσαν μπύρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

H κατανάλωση όμως ενός αθλητικού ποτού συνίσταται πριν ή κατά τη διάρκεια της άσκησης ενώ η μη αλκοολούχα μπύρα προτείνεται για μετά την προπόνηση, σε συνδυασμό με νερό για μέγιστη ενυδάτωση. Η μη αλκοολούχα μπύρα λοιπόν, προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική για την ενυδάτωση και την ανάκαμψη μετά την άσκηση, χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ.

πηγή: esquire.com.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Αλκοόλ: Ακόμα Και Η Περιορισμένη Κατανάλωση Ίσως Βλάπτει Τον Εγκέφαλο
in.gr

Ακόμα και ένα με δύο ποτά την ημέρα συνδέονται με μείωση της φαιάς και γκρίζας ουσίας, υποδεικνύει ανάλυση δεδομένων για 36.000 άτομα.

Πώς Η Βαυαρική Μπύρα Έγινε Διάσημη Με High-Tech Του 1871
Ρόλαντ Λος, Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

Πριν από 150 χρόνια ο νεαρός μηχανικός Καρλ Λίντε έκανε τη βαυαρική μπύρα γνωστή παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί αντικατέστησε τον παραδοσιακό πάγο με έναν ψυκτικό μηχανισμό.

Έρευνα Αποκαλύπτει: Να Τι Πρέπει Να Προσέχετε Αν Πίνετε Πολλές Μπύρες
pronews.gr

Όσες περισσότερες μπύρες πίνει κανείς μαζεμένες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος αρρυθμίας της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ: Νέες Τεχνικές Για Υψηλής Ποιότητας Μπύρες
cibum.gr

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το