English Greek
07
Τετ, Ιουν
37 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης: Πραγματοποιήθηκαν Με Επιτυχία Οι Ενδιάμεσες Εξετάσεις Στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες ενδιάμεσες εξετάσεις των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα "Ζυθοποιός-Βυνοποιός", που υλοποιείται από την Ελληνική Ζυθοποιία Ατάλαντης (ΕΖΑ) με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η αξιολόγηση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΖΑ από Εξειδικευμένη Επιτροπή, αφορούσε σε όλο το φάσμα τόσο του θεωρητικού, όσο και του πρακτικού περιεχομένου των σπουδών.

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη αξιολόγηση-σε τρεις ενότητες, οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βάσει της διδακτέας ύλης, ενώ εξετάσθηκαν στην πράξη σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

Τη διαδικασία των εξετάσεων, που έλαβε χώρα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον Covid-19, επόπτευσε μια ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή, η οποία συστάθηκε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Στην εξεταστική επιτροπή συμμετείχαν η κα Ευφροσύνη Δαγλαρίδη, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Χρήστος Ιωάννου, εκπρόσωπος του ΣΕΒ και ο κ. Χρήστος Δημτσούδης από το Σύνδεσμο Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος και τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.

Αξίζει να τονιστεί ότι, όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα παρουσία και του κ. Αθανάσιου Συριανού, Προέδρου της ΕΖΑ και με εκπροσώπηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ).

Ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση των πρώτων ενδιάμεσων εξετάσεων για το Επάγγελμα του Ζυθοποιού - Βυνοποιού, δήλωσε ότι "απώτερος σκοπός των προγραμμάτων Διττής Εκπαίδευσης είναι η μεταφορά στην Ελλάδα τεχνογνωσίας από τη Γερμανία, μέσω του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Μέρος της σχετικής διαδικασίας αποτελούν κι οι προαναφερόμενες εξετάσεις, όπως κι η πιστοποίηση των εκπαιδευόμενων, η οποία στη Γερμανία γίνεται υπό την ευθύνη και τη συμμετοχή των τοπικών Επιμελητηρίων (IHKs), καθώς αυτά βρίσκονται πιο κοντά στην αγορά εργασίας, γνωρίζουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων και, κατά συνέπεια, μπορούν να συστήσουν ανεξάρτητες εξεταστικές επιτροπές με ειδικούς και εμπειρογνώμονες του κλάδου και της αγοράς εργασίας".

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, η κα Δαγλαρίδη εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας δήλωσε: "Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, υποστήριξε από την αρχή αυτή την πρωτοποριακή ιδέα και παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη της πορείας της. Η όλη διαδικασία των ενδιάμεσων εξετάσεων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία και τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις προσπάθειες όλων. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία".

Ο κ. Δημτσούδης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος και της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., υπογράμμισε: "Έχοντας σπουδάσει την τέχνη του ζυθοποιού και βυνοποιού στη Γερμανία, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πλέον πραγματοποιείται η εξειδίκευση αυτή και στη χώρα μας υπό τη μορφή της Διττής Εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε πολύ το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την υποστήριξή του. Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε μέλη της εξεταστικής επιτροπής στις πρώτες αυτές ενδιάμεσες εξετάσεις. Εκ μέρους της επιτροπής, θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία και καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στο νέο μέλλον της ελληνικής ζυθοποιίας!".

Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου, εκπρόσωπος του ΣΕΒ, υπογράμμισε: "Η στροφή της κοινωνίας και των νέων στην παραγωγή, με την αύξηση του βάρους της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων τεχνολογίας στην ελληνική οικονομία, μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη για την ανόρθωση της Ελλάδας και την ευημερία της στο πλαίσιο της διεθνούς παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας των εθνών. Η επαγγελματική παιδεία των νέων που συνδυάζει τη γνώση της θεωρίας και της πράξης, η Διττή Εκπαίδευση, όπως αυτή στο πρόγραμμα της ΕΖΑ, είναι παράδειγμα προς μίμηση από επιχειρήσεις, κλάδους και την πολιτεία. Για την ευημερία των νέων, που δημιουργούν και παράγουν και συμβάλλουν και στην ευημερία της χώρας".

Τέλος, ο κ. Συριανός, Πρόεδρος της ΕΖΑ, τόνισε ότι "Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε ένα όραμα χρόνων να γίνεται πράξη. Στα πρόσωπα των νέων εκπαιδευόμενων αναγνωρίζουμε το αύριο του κλάδου μας, τις προοπτικές της ελληνικής ζυθοποιίας και το πάθος για ανάπτυξη νέων δρόμων στην παραγωγή που θα απογειώσουν το προϊόν της μπύρας κάνοντας τη χώρα μας να ξεχωρίσει. Η Διττή Εκπαίδευση είναι για όλους εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης μια πρωτοβουλία δέσμευσης-μια πράξη ευθύνης απέναντι στο μέλλον του κλάδου. Είναι η συνέχεια της ελληνικής ζυθοποιίας και μια νέα επιλογή για την οικονομία του τόπου μας. Σήμερα η πρόοδος αυτών των παιδιών, που εδώ και δύο χρόνια δείχνουν κάθε μέρα τη δίψα για μάθηση, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και δημιουργικής εξέλιξης. Στην ΕΖΑ ενώνουμε τις νέες ιδέες με τη γνώση της μπύρας και την υψηλή τεχνογνωσία, αξιοποιώντας την εμπειρία μας που μετρά περισσότερα από 30 χρόνια και πάνω απ' όλα το μεράκι μας για την καλή μπύρα που παραμένει αστείρευτο".

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα Ζυθοποιός-Βυνοποιός, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο τηλ. 210 64 19 036 ή να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες: www.german-chamber.gr και www.dual.com.gr.

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oskar Blues - Can-O-Bliss Citrus
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Oskar Blues Brewery.

Tröegs - Splinter Bronze
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Tröegs Independent Brewing.

Κυκλοφόρησε Η Επίσημη Μπύρα Του Socca World Cup Από Την Κρητική Μικροζυθοποιία Σόλο
Γιώργος Ιορδανίδης

Αν υπάρχει ένα ποτό συνυφασμένο με το ποδόσφαιρο τότε αυτό είναι σίγουρα η μπύρα...

Gold Βραβείο Στην Κατηγορία Trends & Innovation Για Την Μπύρα Λέων
nomisma.com.cy

Η πρώτη ιστορικά κυπριακή μπύρα Λέων, ξεχώρισε στη φετινή τελετή απονομής των Cyprus Estia Awards 2021, κατακτώντας δύο σημαντικά βραβεία - το Gold βραβείο στην κατηγορία Trends & Innovation με την καλλιέργεια λυκίσκου στην Κυπερούντα, καθώς και το Silver στο Best Locally Brewed Beer.

Captain Lawrence - Think Pink
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Captain Lawrence Brewing Co.

Lambrate - Hazy
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Birrificio Lambrate.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Amager - Panzer
Γιώργος Ιορδανίδης
Belching Beaver - Hazers Gonna Haze
Γιώργος Ιορδανίδης
BrewDog - Future Proof / Stratospheric
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το