English Greek
29
Τρι, Νοε
43 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Η Νέα Γενιά Ζυθοποιών Μπορεί Να Φέρει Την «Ελληνοποίηση» Της Μπύρας

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στη δυσκολία εξεύρεσης στελεχών για τον κλάδο της ζυθοποίας καθώς και στη στόχευση να δημιουργηθεί μία νέα γενιά στελεχών που θα φέρει στην αγορά νέες ελληνικές συνταγές, στεκόμενος ταυτόχρονα στη σημασία «ελληνοποίησης» της μπύρας μέσα από το χτίσιμο αυτών των στελεχών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Θανάσης Συριανός στο πλαίσιο ειδικής διαδικτυακής εκδήλωσης.

Θυμίζουμε ότι η Ε.Ζ.Α. έχει προβεί σε κοινή πρωτοβουλία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στον τομέα της ζυθοποιίας με ταυτόχρονη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των ενδιαφερόμενων.

Όπως ανέφερε ο κύριος Συριανός στο πλαίσιο ενημέρωσης προς δημοσιογράφους, «η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης έχει εγκαταστάσεις  στην Κεντρική Ελλάδα και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Ωστόσο δυσκολεύεται να βρει ικανά στελέχη στον κλάδο της μπύρας κάτι που αποτελεί θέμα για το σύνολο της βιομηχανίας. Σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προχωρήσαμε στο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης πάνω στα πλαίσια εφαρμογής που υφίστανται ήδη από τη βιομηχανία ζύθου στη Γερμανία. Το 1/3 του χρόνου ξοδεύεται στα θρανία και στα υπόλοιπα 2/3 του χρόνου ο εκάστοτε εκπαιδευόμενος βρίσκεται υπό την επίβλεψη προσωπικού της βιομηχανίας σε κυκλική βάση».

Οι συνεργασίες με τη Βεργίνα και τις μικροζυθοποιίες
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Συριανός, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για μισθούς και καθεστώς απασχόλησης των εκπαιδευόμενων με στόχο την απορρόφησή τους στην Ε.Ζ.Α. Αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι συνέργειες φέροντας ως παράδειγμα ότι στο πλαίσιο των συνεργασιών που αναπτύσσει η εταιρεία προηγήθηκαν ήδη συμπράξεις με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης που παράγει τη μπύρα Βεργίνα στον τομέα της βυνοποίησης, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει και συνεργασία με μικροζυθοποιίες όπου χρειαστεί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συνεργασίας με τη μικροζυθοποιία Έλιξη της Χαλκίδας, για λογαριασμό της οποίας έχει αναλάβει τη διανομή του συνόλου του χαρτοφυλακίου της.Ελληνικών Συμφερόντων Μπύρα Που Παράγεται Στο Εξωτερικό

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης επιδίωξη είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ε.Ζ.Α., να συμμετάσχουν και άλλες εγχώριες ζυθοποιίες.

Το στοίχημα της «ελληνοποίησης» της μπύρας και το παράδειγμα του κρασιού
Στόχος μεταξύ άλλων σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Συριανός, είναι να ελληνοποιηθεί ο κλάδος της ζυθοποιίας στην Ελλάδα, ούτως ώστε με έναν ικανό αριθμό ζυθοποιών να δημιουργηθούν ελληνικές συνταγές, να προχωρήσουν τον κλάδο ένα βήμα μπροστά και να αφήσουν ένα αποτύπωμα που θα διευκολύνει την εξαγωγική δραστηριότητα του κλάδου. Ο ίδιος έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το κρασί, όπου όπως είπε πριν από 25 χρόνια πίναμε Syrah και Chardonnay και τώρα βλέπουμε να υπάρχουν και άλλες ποικιλίες στην αγορά, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά τον πλουραλισμό του συγκεκριμένου κλάδου και ταυτόχρονα δίνουν ώθηση στις εξαγωγές.

Η επιλογή των υποψήφιων εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τον Θανάση Συριανό έγινε με κριτήριο μείωσης του ρίσκου, ούτως ώστε να είναι εγγυημένη και η απασχόλησή τους στη συνέχεια. «Η μαθητεία του ζυθοποιού είναι από τα πιο απαιτητικά πεδία λόγω της πληθώρας των γνωστικών πεδίων που απαιτεί», σχολίασε.

Κελέμης: Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης αναφέρθηκε στην ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση - μαθητείας, η οποία όπως είπε διατηρεί ένα μεγάλο μερίδιο στη διάρκεια της τριετούς εκπαίδευσης των ζυθοποιών. «Σε αυτό το πλαίσιο τα νέα παιδιά πρέπει να μάθουν 5 θεωρητικά πράγματα και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε πρακτική άσκηση μέσα στη ζυθοποιία σε πραγματικές συνθήκες στο χώρο εργασίας και με αμειβόμενη εργασιακή απασχόληση». Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόγραμμα τρέχει χωρίς την υποστήριξη της Πολιτείας, καθώς αποτελεί απόρροια ιδιωτικής χρηματοδότησης από πλευράς της Ε.Ζ.Α. και άλλων φορέων. Πυλώνας του προγράμματος είναι η διασφάλιση της επομενης μέρας για τον κάθε εκπαιδευόμενο και το άνοιγμα θέσεων εργασίας. Στάθηκε επίσης και σε έναν ακόμη πυλώνα που είναι η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στα προγράμματα σπουδών.

Εκ μέρους του ΣΕΒ ο Χρήστος Ιωάννου, διευθυντής Τομέα Απασχόλησης Αγοράς Εργασίας ανέφερε ότι η επαγγελματική παιδεία πρέπει να ανοίγει ορίζοντες καριέρας σε όλα τα επίπεδα της χώρας και όχι μόνο. «Αυτόν τον δρόμο πρέπει να αναδείξουμε για πολλές επιχειρήσεις και για πολλούς νέους της χώρας».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γιώργος Βούτσινος ανέφερε ότι «έχουμε το θεσμικό πλαίσιο να αναπτύξουμε τη μαθητεία. Έχουμε τη βούληση να το κάνουμε, γιατί η μαθητεία μπορεί να βοηθήσει να φτάσουμε τους στόχους, που είναι να μάθει κανείς σε πραγματικές συνθήκες και επίσης να μπορεί κάποιος να βρει δουλειά σε μία εταιρεία που εκτιμά τη δουλειά του».

«Όπου δεν καταφέρνουμε την μαθητεία θα έχουμε την πρακτική άσκηση, ούτως ώστε να έχουμε αυτή την προσέγγιση στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Les Trois Mousquetaires - Tarte Tatin Aux Pommes
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Les Trois Mousquetaires Microbrasserie απ' τον Καναδά.

Lakewood - Tangerine Queen
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lakewood Brewing Co.

Dogfish Head - Mango Smoovie
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Dogfish Head Craft Brewery.

Marz Community - Marzarita / Le Bruit De Dérision / Chug Life Lime
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Marz Community Brewing Co.

Υγιεινές Τροφές Και Βιοκαύσιμα Από Τα «Σκουπίδια» Της Μπύρας
naftemporiki.gr

Μπορεί να υπάρχουν πολλά είδη μπύρα αλλά όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Η διαδικασία παραγωγής τους αφήνει πίσω της πολύ μεγάλες ποσότητες υποπροϊόντων.

Ελληνική Μπύρα Κέρδισε Πλατινένιο Βραβείο Στο Διαγωνισμό Taste Olymp Awards 2019
Γιώργος Ιορδανίδης

Η Ammousa πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards - Food and Drinks Competitions.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2021 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Anchorage - Follow Us
Γιώργος Ιορδανίδης
Clown Shoes - Banshee And The Beast
Γιώργος Ιορδανίδης
Saint Arnold - Double Art Car
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Adroit Theory - Demons Surround Me
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το