English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σε Νέους Ιδιοκτήτες Η Πλειοψηφία Των Μετοχών Της Ζυθοποιίας Ζέος

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε νέα ιδιοκτησία πέρασε η Ζυθοποιία Αργολίδας, Ζέος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από πλευράς της εταιρείας με στελέχη της οποίας ήρθαμε σε επικοινωνία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε λίγο καιρό μετά τον θάνατο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αλλά και ζυθοποιού της Ζέος, Ντέιβιντ Γουντ, στις αρχές του 2021. Οι νέοι ιδιοκτήτες της Ζέος είναι πλέον ο Γιώργος Γκάμαρης, πρόσωπο με μακρά διαδρομή στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, καθώς και στην εστίαση όντας ιδιοκτήτης καταστημάτων όπως η Αυτοκίνηση, το Ακάνθους και αρκετά ακόμη.

Στο μετοχικό σχήμα ο πρώην ολυμπιονίκης και εμπνευστής του στιγμιαίου καφέ Fiesta, Πέτρος Γαλακτόπουλος
Στο ίδιο σχήμα συμμετέχει μετοχικά και ο πρώην ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης και επιχειρηματίας, Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια σχετίστηκε έντονα με τον κλάδο των τροφίμων καθώς ήταν εκείνος που εφηύρε τον στιγμιαίο καφέ «Fiesta», δημιουργώντας μία επιχείρηση με σχετιζόμενο αντικείμενο για την πουλήσει λίγο αργότερα στη Philip Morris. Ταυτόχρονα ήταν το πρόσωπο που έφερε στην αγορά το κρουασάν Folie. Στο σχήμα έχει διατηρήσει ποσοστό μειοψηφίας και ο πρώην βασικός μέτοχος της εταιρείας, ο Καναδός, Μπόρις Κινγκ.

Ο Κινγκ αναζητώντας μία νέα σελίδα για τη ζυθοποιία της Αργολίδας μετά τον θάνατο του στενού του συνεργάτη, Ντέιβιντ Γουντ, αναζήτησε συνεργασία με νέους επενδυτές και σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στη συμφωνία πώλησης του ποσοστού πλειοψηφίας στους νέους βασικούς μετόχους της εταιρείας.

Η ευκαιρία στην ελληνική αγορά του 1 δισ.
Γκάμαρης και Γαλακτόπουλος συνεργάζονταν επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα να έρθει στο τραπέζι η κοινή απόφαση για επένδυση στη Ζέος. Οι νέοι μέτοχοι είδαν την ευκαιρία που προσφέρει η ελληνική εμπειρία, σε μία αγορά που η αξία της σε πωλήσεις ανέρχεται ετησίως το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Όπως μάλιστα αναφέρουν στην Agrenda πηγές κοντά στην εταιρεία, ήταν μία πρόκληση για τους νέους μετόχους να ασχοληθούν με μία εταιρεία με ευρύ πεδίο ανάπτυξης, που διαθέτει καλό προϊόν, αλλά περιορισμένο εκτόπισμα σε εμπορικό πεδίο καθώς και στον τομέα του μάρκετινγκ.

Επιδίωξη της Ζέος είναι να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές της, καθώς αυτή τη στιγμή διατηρεί ήδη παρουσία σε 12 χώρες του κόσμου και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, στην Αμερική, στον Καναδά, στο Ισραήλ, στη Γερμανία, στις βαλκανικές χώρες, στην Κύπρο, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Επί του παρόντος η Ζέος ετοιμάζει την κυκλοφορία μίας επετειακής σειράς μπύρας, η οποία θα φέρει την ονομασία «Wood Ale», και θα είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα ζυθοποιό, Ντέιβιντ Γουντ. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές, η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται έως το Πάσχα και το λανσάρισμα είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζουμε ότι η ζυθοποιία της Αργολίδας εκτός από τα δικά της προϊόντα παράγει και για λογαριασμό και άλλων εταιρειών με δραστηριότητα στον τομέα της μικροζυθοποιίας όπως η Volcan ή η Argos Star.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία για το 2019, κάνει κύκλο εργασιών στα επίπεδα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ είναι κερδοφόρα ως οντότητα, δεδομένου ότι στην ίδια οικονομική χρήση τα κέρδη της μετά από τους φόρους ήταν 141,6 χιλ. ευρώ.

Με διαδρομή από το 1998
Δημιουργήθηκε το 1998 από τον Κρις Παπαδήμας, ομογενή από τον Καναδά, ο οποίος αποφάσισε να συστήσει μία ζυθοποιία στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον καναδό ζυθοποιό Ντέιβιντ Γουντ. Η πρώτη μπύρα που βγήκε από την παραγωγή ήταν η φρέσκια Ζέος Pilsner, το 2001. Σταδιακά η Ζέος ενίσχυσε τη γκάμα των προϊόντων της με τη Mak Lager (γνωστή και ως μακεδονική συνταγή ή Μπλε Μακ) και την Black Mak, μια μπύρα weiss (σταρένια με μαγιά).

H Zέος σε αριθμούς
Κύκλος εργασιών

2019: 1,03 εκατ. ευρώ
2018: 1 εκατ. ευρώ

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους
2019: 141,6 χιλ. ευρώ
2018: 66,5 χιλ. ευρώ

Παραγωγή 2021: 1 εκατ. λίτρα
Πρόβλεψη παραγωγής για το 2022: 2 εκατ. λίτρα

πηγή: agronews.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Local Streets / Paragon - Hop Welder
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα συνεργατική ετικέτα κυκλοφόρησαν Local Streets και Paragon Brewery.

Uiltje - Honey! I Smoked The Raisins
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

New Belgium - Blackberry Black Tea
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την New Belgium Brewing Co.

Mikkeller - Look Ma, No Haze!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing NYC.

Cameron's - Rock The Bells / Crown Jewel / Chockie Wockie
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Cameron's Brewing Co.

Anderson's - Kveik On Me
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anderson's Craft Beer.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το