English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία "Χτίζει" Μια Κουλτούρα Μηδενικών Ατυχημάτων Για Το Προσωπικό Της

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με το βλέμμα στο σήμερα αλλά και στην επόμενη μέρα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο ολοκληρωμένο πλάνο βιώσιμης ανάπτυξής της, πραγματοποιώντας σταθερά βήματα με προτεραιότητα τους ανθρώπους της και επίκεντρο την καινοτομία. Βασικότατος πυλώνας δράσης αποτελεί η Υγεία & Ασφάλεια στον χώρο εργασίας, σε όλες τις εγκαταστάσεις της πανελλαδικά, όπου η εταιρεία έχει να δείξει σημαντικά δείγματα γραφής τόσο ως προς τις πρακτικές που ακολουθεί όσο και ως προς αποτελέσματά τους.

Πηγή έμπνευσης ο άνθρωπος
Υλοποιώντας συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες με στόχο να εμπνεύσει αίσθημα ασφάλειας στο προσωπικό της, είτε κατά τη διάρκεια της εργασίας του, είτε και κατά τις μετακινήσεις του από και προς την εργασία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εφαρμόζει μία σειρά από αυστηρά μέτρα, τα οποία ακολούθησε απαρέγκλιτα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πραγματοποιεί σειρά από πρακτικές και θεωρητικές εκπαιδεύσεις, online trainings και webinars, τα οποία σχετίζονται άμεσα με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως εντός του 2021 η εταιρεία υλοποίησε 21 εκπαιδευτικές δράσεις εκπαίδευσης του προσωπικού της, με στόχο να προσφέρει όλα εκείνα τα εργαλεία που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην εκμηδένιση των ατυχημάτων στο χώρο εργασίας.

Οι άνθρωποι της εταιρείας πιστεύουν ακράδαντα ότι τα ατυχήματα μπορούν να αποτραπούν. Γι' αυτό και με τις συγκεκριμένες κινήσεις που υλοποιεί, η εταιρεία επιδιώκει να διατηρήσει μία κουλτούρα μηδενικών ατυχημάτων στον χώρο εργασίας, προσβλέποντας στην υιοθέτησή της από το σύνολο των εργαζομένων. Ο δρόμος, όμως, για το χτίσιμο μιας τέτοιας κουλτούρας δεν είναι καθόλου εύκολος, καθώς απαιτείται χρόνος και στοχοπροσήλωση. Σημειώνεται ότι ο στόχος της πενταετίας που ολοκληρώνεται φέτος, είναι η σταδιακή μείωση των ατυχημάτων σε ετήσια βάση, ενώ έως και το 2030 η εταιρεία φιλοδοξεί τα ατυχήματα στο χώρο εργασίας να είναι μηδενικά.

Εσωτερική καμπάνια ενημέρωσης και οι "πρεσβευτές" ως προς την Υγεία & Ασφάλεια
Για να πετύχει τους στόχους της πολιτικής "Υγείας και Ασφάλειας" που εφαρμόζει, η εταιρεία ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρότυπο που συμπυκνώνεται σε ένα βασικό κανονιστικό πλαίσιο που αποτελείται από τους "Βασικούς Κανόνες Ασφάλειας" (Life Saving Rules). Οι συγκεκριμένοι κανόνες συνδέονται άρρηκτα και με το ανανεωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων εργαζομένων, όπου βασική επιδίωξη αποτελεί η αποφυγή των ατυχημάτων που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό. Συν τοις άλλοις, όμως, η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το προσωπικό της, είτε μέσω των εκπαιδεύσεων που πραγματοποιεί, είτε τοποθετώντας ειδική σήμανση σε πολλά διαφορετικά σημεία των εγκαταστάσεών της. Ενδεικτικό παράδειγμα σε θέματα ασφάλειας, αποτελεί η καμπάνια εσωτερικής ενημέρωσης, "Do's & Dont's", η οποία γίνεται μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των εργαζομένων και υλοποιήθηκε 5 φορές στη διάρκεια του 2021, με μεγαλύτερη έμφαση στα στελέχη της εμπορικής διεύθυνσης.

Μία ακόμη από τις πρακτικές που εφαρμόζει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι αυτή της σύστασης ομάδων, όπου συμμετέχουν εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα και τις διευθύνσεις. Οι συγκεκριμένες ομάδες πραγματοποιούν μηνιαίες συναντήσεις, αποτελώντας τους πρεσβευτές ως προς τη Υγεία & Ασφάλεια της εταιρείας.

Ομάδες πρώτων βοηθειών από εργαζόμενους - εθελοντές
Επιπλέον, έχουν συσταθεί ομάδες πρώτων βοηθειών, οι οποίες αποτελούνται από εργαζόμενους-εθελοντές όλων των τμημάτων και διευθύνσεων. Τα μέλη τους εκπαιδεύονται από τον Ερυθρό Σταυρό, λαμβάνοντας αντίστοιχη πιστοποίηση. Στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους σε έκτακτες ασκήσεις ασφαλείας, με προσομοίωση πραγματικών συνθηκών σε όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης πανελλαδικά.

Αλκοολόμετρο για το 100% του εταιρικού στόλου
Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία με στόχο την εδραίωση της οδικής ασφάλειας είναι η εγκατάσταση αλκοολόμετρου στο σύνολο του εταιρικού στόλου της εταιρείας. Πρόκειται για μια στοχευμένη δράση, που συνδυάζει την υγεία και την ασφάλεια με την υπεύθυνη κατανάλωση, ενισχύοντας την κουλτούρα μηδενικών ατυχημάτων.

Διαδικτυακές εκπαιδεύσεις οδήγησης
Από το σχήμα μετάδοσης της κουλτούρας ασφάλειας και υγείας στην εργασία, δεν λείπει η εκπαίδευση που αφορά στις ασφαλείς μετακινήσεις του προσωπικού. Το 2021 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποίησε δύο διαδικτυακές εκπαιδεύσεις οδήγησης (Alert Driving) στους εργαζόμενους που διαθέτουν εταιρικό όχημα. Επίσης, θεωρητικές και πρακτικές εκπαιδεύσεις ασφαλούς οδήγησης πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και για τους οδηγούς φορτηγών της εταιρείας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις ασφαλούς οδήγησης, με προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες, στο 25% των εργαζομένων που διαθέτουν εταιρικό όχημα, ενισχύοντας την εδραίωση της κουλτούρας ασφαλούς οδήγησης στην εταιρεία. H συγκεκριμένη εκπαίδευση έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο 50% των εργαζομένων που κατέχουν εταιρικό όχημα, ενώ στόχος είναι το ποσοστό να φτάσει στο 75%, έως το τέλος του 2022.

Αύξηση της συμμόρφωσης στους Βασικούς Κανόνες Ασφαλείας κατά 38%
Μέσα από τις παραπάνω στοχευμένες κινήσεις, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει καταφέρει στο διάστημα 2017-2021 να αυξήσει κατά 38% το ποσοστό συμμόρφωσης των εργαζομένων της ως προς τους βασικούς κανόνες ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, έχει πετύχει την σταδιακή και συνεπή μείωση του ρυθμού ατυχημάτων στο χώρο εργασίας.

Έτσι, με βάση όλα αυτά, η χρυσή διάκριση στην κατηγορία "Κουλτούρα Υγείας και Ασφάλειας - Health & Safety Culture" στα Health & Safety Awards 2021 ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο της συνολικής προσπάθειας.

Στόχος για την εταιρεία είναι να "ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο" - με κινήσεις που οδηγούν στην εξέλιξη και στην επόμενη ημέρα - υλοποιώντας με υπευθυνότητα την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Γιατί, τόσο ο καθένας μόνος του, όσο και όλοι μαζί μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας όχι μόνο όσων εργάζονται στην εταιρεία, αλλά και να μεταδώσουν ευρύτερα την κουλτούρα βιωσιμότητας και ασφάλειας προς το σύνολο της κοινωνίας.

πηγή: capital.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναχρησιμοποίηση Υποπροϊόντων Στη Ζυθοποιία
agrocapital.gr

Τα ποτά, τα κράκερ και τα ψάρια είναι μόνο τρεις από τους τομείς όπου επί του παρόντος διερευνούνται καινοτόμες λύσεις από τον κλάδο ζυθοποιίας της ΕΕ σε μια προσπάθεια να ανακυκλωθούν τα σπατάλη υποπροϊόντων από την παραγωγή μπύρας ως μέρος της δέσμευσής τους να συμβάλουν στην επίτευξη των πράσινων στόχων της ΕΕ.

Γίνετε Και Εσείς Μέλος Στο Νέο Draught Club!
Σταύρος Δοβιστινός

Το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

The Bruery - Vanilla Villain
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την The Bruery.

Perennial / Spartacus - Acai Bowl
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Spartacus Brewing, κυκλοφόρησε η Perennial Artisan Ales.

Alvarado Street - Chop & Scrape, Batch II
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Alvarado Street Brewery.

New Trail - Back Cast
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η New Trail Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το