English Greek
01
Τρι, Ιουλ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Sknipa: Η Θεσσαλονικιά Μπύρα Που Ετοιμάζεται Να... Τσιμπήσει Τους Άγγλους

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα επόμενα σχέδια της Πρότυπης Μικροζυθοποιίας που ενισχύει την προϊοντική γκάμα της - Ανοίγει φτερά για νέες αγορές.

«Άφρισε, αλλά δεν ξεφούσκωσε». Η ελληνική μικροζυθοποιία, που γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη μέσα στην οικονομική κρίση, απέδειξε πως δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά ήρθε για να μείνει. Οι μπύρες των μικροζυθοποιών συνεχίζουν να αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους στην ελληνική αγορά ανοίγοντας παράλληλα τα φτερά τους για νέες αγορές του εξωτερικού, που φαίνεται πως αναζητούν νέες ποιοτικές γεύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης που ενισχύει συνεχώς την προϊοντική της γκάμα, βάζει γερά θεμέλια σε ξένες αγορές στις οποίες έχει, ήδη, παρουσία και προσανατολίζεται σε νέες θέλοντας να ενισχύσει την εξαγωγική της βάση.

sknipa1

Η Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, που διαθέτει μεταξύ άλλων τη χαρακτηριστική ετικέτα Sknipa και την Salonikia Beer, αποτελεί δημιούργημα τριών φίλων, κουμπάρων και συνεργατών που ξεκίνησαν το 2010 να παρασκευάζουν τη δική τους μπύρα στο σπίτι και μετέτρεψαν το μεράκι τους σε επάγγελμα ακολουθώντας μία πορεία αξιοζήλευτη.

Σήμερα οι μπύρες τους ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους για την Αγγλία όπου θα πωλούνται μέσω ηλεκτρονικού δικτύου, με τις πρώτες πωλήσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Ιδιαίτερα καλές επιδόσεις έχει η Θεσσαλονικιώτικη μικροζυθοποιία στην Αμερική όπου πωλείται, κυρίως, σε ελληνικά εστιατόρια σε Νέα Υόρκη και Μαϊάμι, αλλά και στον Καναδά, τη Γαλλία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Ολλανδία. Αγαπημένη επιλογή των ξένων πελατών της μικροζυθοποιίας η Salonikia Beer.

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, ο Άγγελος Κανιατσάκης, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας, στόχος για το επόμενο διάστημα είναι οι εξαγωγές να αγγίξουν το 40% καθώς σήμερα βρίσκονται στο 15%, μειωμένες έναντι του πρόσφατου παρελθόντος εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρεία που προμηθεύει μπουκάλια τη Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία εδρεύει στην Ουκρανία και εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων έμεινε κλειστή με αποτέλεσμα η Μικροζυθοποιία για κάποιο διάστημα να έχει περιορισμένη δυνατότητα εμφιάλωσης.

sknipa2

Μπύρες με... παλαιωμένη γεύση
Επιθυμία της τριμελούς ομάδας των Άγγελου Κανιατσάκη, Γιώργου Χαριτίδη και Γιώργου Γκουτζιούρη, που λατρεύουν τη μπύρα, είναι να πειραματίζονται σε νέες συνταγές κεντρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ουρανίσκο όσων τη δοκιμάζουν.

Το νέο τους δημιούργημα είναι η Sknipa Imperial Stout μια μαύρη μπύρα, απαστερίωτη και αφιλτράριστη με υψηλό αλκοολικό βαθμό και αργή ωρίμανση για 10 μήνες σε βαρέλια τσίπουρου, ξυνόμαυρου, bourbon και ρούμι. Οι συγκεκριμένες μπύρες είναι περιορισμένης ποσότητας, ενώ κάθε φιάλη είναι μοναδική καθώς διαθέτει τον δικό της αριθμό.

πηγή: voria.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Fischer Στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
marketingweek.gr

Απένειμε τα βραβεία κοινού ως επίσημος χορηγός.

Moksa / Equilibrium - Transcontinental Terps Team
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Equilibrium Brewery, κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Γερμανικές Ζυθοποιίες: «Λόγω Πολέμου, Οι Φιάλες Να Επιστρέφονται»
protagon.gr

Η χώρα που λατρεύει τη μπύρα φοβάται ότι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση στις τιμές της ενέργειας, θα αντιμετωπίσει έλλειψη φιαλών. Οι καταστηματάρχες ζητούν απελπισμένα από τους καταναλωτές να τις επιστρέφουν γιατί... no bottle, no beer.

Siren - One In A Million / Christmas In Cali
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Stone - Pucky Fuzzer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

ΕΖΑ: Επιστροφή Στα Κέρδη Το 2021, Ανοίγουν Μπύρες Για Το Β' Εξάμηνο Του 2022
Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Το φετινό καλοκαίρι και η έλευση εκατομμυρίων τουριστών αναμένεται να αποτελέσει βάλσαμο για σειρά επιχειρήσεων, και μια από αυτές είναι η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.

Άλλα Άρθρα