English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Game Changer Οι Στρατηγικές Επιλογές Της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Σε Μια Αγορά Με Πολλές Προκλήσεις

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εφέτος αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Κόντρα στα σκαμπανεβάσματα και τις προκλήσεις του «δύσκολου» 2023, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία κατορθώνει όχι απλά να μείνει στον «αφρό» με αιχμή τον κλάδο του Ho.Re.Ca., αλλά και να ισχυροποιήσει το αποτύπωμά της στις κατηγορίες που σημείωσαν καλές επιδόσεις, όπως οι premium και alcohol-free μπύρες.

Πτωτικά η αγορά
Η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εφέτος αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς η χρονιά δεν είναι αυτό που λέμε «υγιεινός περίπατος».

Ενώ η αγορά του ζύθου ξεκίνησε με καλές προοπτικές, τόσο σε επίπεδο κατανάλωσης όσο και ως προς τις πολύ θετικές ενδείξεις του τουρισμού, με τους πρώτους 5 μήνες να «δείχνουν» πως το 2023 θα επαναλαμβανόταν το πετυχημένο μοτίβο του 2022, ο καιρός, αλλά και ο πληθωρισμός είχαν άλλα σχέδια.

Το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου οι εντελώς αναπάντεχες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, σε συνδυασμό και με την «αναστάτωση» των εκλογών, είχαν σοβαρή επίπτωση στην κατανάλωση, ενώ στο διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου, εν μέσω δηλαδή του παραδοσιακά δυνατότερου τριμήνου για τον κλάδο, καταγράφηκε στασιμότητα παρά τον συνδυασμό των επιδόσεων του τουρισμού και του καλού καιρού.

Οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου αν και δεν επηρέασαν το σύνολο της χώρας, επιβάρυναν το κλίμα, ενώ ο σχεδόν καλοκαιρινός Οκτώβριος έκλεισε με θετικότερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Συνολικά, λοιπόν, μέχρι στιγμής, ενώ η εγχώρια αγορά καταγράφει μια άκρως θετική πορεία όσον αφορά την τουριστική κίνηση συγκριτικά με πέρσι, η κατανάλωση μοιάζει να είναι πτωτική. Και αυτό, βεβαίως, υποδηλώνει και έναν συνδυασμό ανασφάλειας και απρόβλεπτης συμπεριφοράς εκ μέρους των καταναλωτών.

olympic

Οι στρατηγικές επιλογές της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας
Σε μια αγορά που εκτιμάται συνολικά αρνητική μέχρι στιγμής ως προς την κατανάλωση, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, καταφέρνει να κινείται θετικά, έστω και με μικρό μονοψήφιο ποσοστό, με την ανάπτυξή της να οδηγείται κυρίως από το κανάλι της «κρύας» αγοράς (Ho.Re.Ca.).

Και αυτό δεν συνέβη καθόλου τυχαία, καθώς είναι αποτέλεσμα μιας ενιαίας και πολυεπίπεδης στρατηγικής, που η εταιρεία ξεκίνησε να υλοποιεί συστηματικά, πριν ακόμη κι από το τέλος της πανδημίας, έχοντας μακροπρόθεσμο πλάνο.

Η εστίαση στα δυναμικά κανάλια με τις κατάλληλες μάρκες, η ανάπτυξη και προσφορά ποιοτικών προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες μέσα από συνεχείς επενδύσεις και η ενίσχυση του premium χαρτοφυλακίου της αποτελούν το τρίπτυχο της επιχειρησιακής της στρατηγικής.

Στόχευση στην «κρύα» αγορά
Συγκεκριμένα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εστίασε συνειδητά κατά την τελευταία τριετία στην «κρύα» αγορά με συγκεκριμένες μάρκες και ανάπτυξη της διανομής της, επενδύοντας και κερδίζοντας τελικά το στοίχημα ως προς τη στροφή της κατανάλωσης μετά την πανδημία.

Μάλιστα στην τουριστική αγορά, η εταιρεία διαθέτει και συνεχίζει στοχευμένα να προωθεί κορυφαίες μάρκες.

Premiumization
Η ζυθοποιία επένδυσε και ανέπτυξε περαιτέρω το κομμάτι των premium μαρκών του χαρτοφυλακίου της, γεγονός που ενισχύεται τόσο με την έναρξη της παραγωγής της Carlsberg στην Ελλάδα όσο και μέσα και από την πρόσφατη συμφωνία που ανακοίνωσε η εταιρεία για ανάληψη της αποκλειστικής διανομής του συνόλου των προϊόντων της Νήσος, από τη νέα χρονιά.

Ας σημειωθεί, ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, που διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες, στις οποίες παράγει 13 σήματα - μεταξύ αυτών Φιξ, Mythos και Kaiser - υλοποιεί επενδύσεις της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ για τη διετία 2023-2024, έχοντας ήδη δαπανήσει κεφάλαια άνω των 17 εκατ. ευρώ την περίοδο 2020-2022.

Απόλαυση «χωρίς ενοχές»
Το 2023, φαίνεται πως είναι η χρονιά της non-alcoholic μπύρας, με τις επιδόσεις της να αποτυπώνουν όχι απλά ένα πρόσκαιρο trend, αλλά μια κατηγορία που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών, με μεγάλα ακόμη περιθώρια ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχοντας ήδη «πατήσει» κορυφή με την Φιξ Άνευ που αποτελεί leader στην κατηγορία, εμπλούτισε ακόμη περισσότερο την γκάμα της, επενδύοντας συνεχώς στην ανάπτυξη νέων ποιοτικών προϊόντων.

πηγή: ot.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Uiltje - Liberty Lightyear
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Karl Strauss / Sierra Nevada - What's Cooler Than Being Cool?
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Sierra Nevada Brewing Co., κυκλοφόρησε η Karl Strauss Brewing Co.

Euro 2021: Αγγλικές Παμπ VS Μπόρις Τζόνσον - Του Ζητούν Να Άρει Τις Απαγορεύσεις
sputniknews.gr

Οι ιδιοκτήτες των παμπ ζητούν από τον Βρετανό πρωθυπουργό να άρει τους περιορισμούς ενόψει της έναρξης του Euro.

Smuttynose - Hazy Kind / Double Kind
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Smuttynose Brewing Co.

Pühaste - Hop Roulette Zappa / Chokoh Ha / Siksak
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

New Holland - Dragon's Milk Solera
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Dragon's Milk" αναμένεται από την New Holland Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το