English Greek
21
Τρι, Ιουλ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ζωντανεύει Η Ζυθοποιία Φιξ Στη Θεσσαλονίκη

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Προχωράει το σύνθετο έργο της «αναγέννησης» της πρώην Ζυθοποιίας Φιξ στη Θεσσαλονίκη και της μεταμόρφωσής της σε πολυχρηστικό χώρο

old fix

Προχωράει το σύνθετο έργο της «αναγέννησης» της πρώην Ζυθοποιίας Φιξ στη Θεσσαλονίκη και της μεταμόρφωσής της σε πολυχρηστικό χώρο. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσε χθες το πράσινο φως στην προμελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος και στη μελέτη συντήρησης των διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων του.

Με την ιστορία του να ξεκινάει το 1882 ως οινοπνευματοποιείο που κατόπιν εξελίχθηκε σε εταιρεία ζυθοποιίας, της οποίας η πλειοψηφία των μετοχών πέρασε το 1926 στην «Κάρολος Φιξ Α.Ε.» και με τους τίτλους τέλους να πέφτουν το 1983, όταν η εταιρεία πτώχευσε, το βιομηχανικό συγκρότημα βρίσκεται στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και έχει χαρακτηριστεί από το ΥΠΠΟ ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

fix new

Αποτελείται από περίπου 26 κτίρια, εκ των οποίων ένα σχεδιάστηκε από τον Τάκη Ζενέτο και σε γενικές γραμμές η κατάστασή τους είναι κακή. Η επανάχρησή του, στο πλαίσιο επένδυσης μεγάλης εταιρείας real estate, περιλαμβάνει ανέγερση δύο νέων κτιρίων και προβλέπει ότι το συγκρότημα θα στεγάζει ξενοδοχείο, διαμερίσματα προσωρινής διαμονής, εκθεσιακούς χώρους, γραφεία, εμπορικές δραστηριότητες μικρής κλίμακας, νέα μικρή ζυθοποιία και χώρους εστίασης και αναψυχής.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το ΚΣΝΜ έδωσε ομόφωνα τη θετική του γνωμοδότηση και στην προμελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης του Ζαππείου Μεγάρου. Η προμελέτη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υγρομόνωση και θερμομόνωση της στέγης, ενίσχυση των κουφωμάτων, αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων κ.ά.

πηγή: kathimerini.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hudson Valley - Loom / Loom Vanilla
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

The Bruery - Licuados
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η The Bruery.

Uiltje - Macaron Monsoon
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Είμαστε Κάτω Από Τους Φοίνικες Και Πίνουμε... Μπύρα!
ierax.gr

Το καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, παραλία και αλκοόλ, έτσι στην ierax analytix διενεργήσαμε μια έρευνα πανελλαδικά σε 945 άτομα με στόχο να μελετήσουμε τις προτιμήσεις των καταναλωτών στα ποτά και να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως «ποια ποτά κυριαρχούν;», «είναι το αγαπημένο μας ποτό αυτό που πίνουμε και πιο συχνά;», «τί διαφορετικό θέλουν οι καταναλωτές»;

Modern Times - Monsters Park / Dawn Storm
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Modern Times Beer.

Midnight Sun - Meltdown
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Midnight Sun Brewing Co.

Άλλα Άρθρα