English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μία Ξινή Μπύρα Με Ρόδι Από Θεσσαλούς Παραγωγούς Φέρνει Η Ζυθοποιία Πηνειού

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην τρίτη φάση υλοποίησης επενδύσεων εισέρχεται η Ζυθοποιία Πηνειού, διαθέτοντας ποσό που θα ανέλθει στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

pineios petrou

Με τη συγκεκριμένη κίνηση η εταιρεία θα προχωρήσει σε επέκταση των εγκαταστάσεών της κατά 350 τετραγωνικά μέτρα, όπου θα στεγάζονται οι υποδομές εμφιάλωσης και από την άνοιξη θα ξεκινήσει την παραγωγή μπύρας σε κουτί αλουμινίου, όπως επισημαίνει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Πέτρου. Το κουτί αλουμινίου θα κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά μεγέθη των 330, 400 και 500 ml. Στην ίδια επένδυση περιλαμβάνεται η προσθήκη εξοπλισμού για τη βελτίωση της ποιότητας καθώς και για τη μείωση του κόστους, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού στις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας προκειμένου να γίνεται ενεργειακός συμψηφισμός με το δίκτυο παροχής ενέργειας (net metering). Οι συνολικές επενδύσεις που θα έχει υλοποιήσει από την ίδρυσή της το 2020, θα φτάσουν τα 3,5 εκατ. ευρώ. «Με την προσθήκη των φωτοβολταϊκών πάνελ στο κτίριο θα είμαστε πλήρως αυτόνομοι ενεργειακά», διευκρινίζει ο κύριος Πέτρου.

Επιδίωξη για την επόμενη πενταετία μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων επενδύσεων, είναι η ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με την ανάπτυξη των διεθνών πωλήσεων. «Οι εξαγωγές έως τώρα επηρεάστηκαν λόγω της πανδημίας και πλέον στοχεύουμε να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε μερίδιο στη διεθνή αγορά», συμπληρώνει. Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα για τη Ζυθοποιία Πηνειού ανέρχεται σήμερα στα 900.000 λίτρα μπύρας ετησίως.

pineios stats

Οι συνεργασίες και οι νέες μπύρες
Στο πλαίσιο της λειτουργίας της η εταιρεία έχει συνεργαστεί και με άλλες ζυθοποιίες όπως η Ζυθοποιία Αναστασίου και η Blame the Sun. Ωστόσο ο Γιώργος Πέτρου αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασιών με μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η ΕΖΑ, επισημαίνοντας ότι «οι συγκεκριμένες εταιρείες διαθέτουν ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας και ανάπτυξης από το δικό μας. Πλέον έχουμε την δυνατότητα να λειτουργήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις».

Η εταιρεία παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης HoReCa δύο νέες μπύρες, η πρώτη από αυτές είναι μία μπύρα με κάστανο, Chestnut Amber Ale, όπου η προμήθεια της πρώτης ύλης πραγματοποιείται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελιβοίας. «Το κάστανο στη συγκεκριμένη μπύρα δεν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο, αλλά χρησιμοποιείται κατά τον βρασμό της», εξηγεί ο κύριος Πέτρου.

pineios loches

Νέο προϊόν που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το προσεχές διάστημα είναι και μία ξινή μπύρα τύπου Season με ρόδι. Σε αυτή την περίπτωση η προμήθεια του ροδιού γίνεται από τοπικούς παραγωγούς της Θεσσαλίας. «Η παραγωγή της βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και σύντομα θα την εμφιαλώσουμε και θα τη διαθέσουμε στην αγορά», συμπληρώνει ο επιχειρηματίας.

Οι δύο νέες μπύρες απευθύνονται σύμφωνα με τον Γιώργο Πέτρου στον εισερχόμενο τουρισμό, καθώς όπως λέει οι ξένοι επισκέπτες είναι περισσότερο συνηθισμένοι σε ιδιαίτερες παραγωγές και πειραματισμούς με τη μπύρα, όπως είναι οι προαναφερόμενες. Γι' αυτό και ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής των δύο αυτών ετικετών βρίσκει έδαφος για να τοποθετηθεί σε χώρους εστίασης στη νησιωτική Ελλάδα.

πηγή: agronews.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Modern Times - Sin Marca: Mexican Coffee Edition / Deeds & Exploits: Coconut Tiramisu Edition / Cosmic Prose
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Modern Times Beer.

Nepomucen - A Good Thug / Naked Foot
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Browar Nepomucen.

Adroit Theory - We Interrupt This Program
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Adroit Theory Brewing Co.

Heavy Seas / Outer Banks Boil - Boil Beer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Outer Banks Boil Co., κυκλοφορεί η Heavy Seas Beer.

8 Wired - Bract Project NZH-110
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 8 Wired Brewing.

Η Erdinger Alkoholfrei Επίσημη Μπύρα Του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού
tothemaonline.com

Η Erdinger Alkoholfrei, η επίσημη μπύρα του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, θα ξεδιψάσει και φέτος τους χιλιάδες δρομείς που θα κατακλύσουν τους δρόμους της Λεμεσού το διήμερο 13-14 Απριλίου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το