English Greek
11
Πεμ, Ιουν
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κρασί Και Μπύρα Κρατούν Τα Σκήπτρα Των Αγαπημένων Ποτών Για Τους Έλληνες

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι έλληνες καταναλωτές είναι σαφώς περισσότερο «του κρασιού» και «της μπύρας» σε σχέση με τα οινοπνευματώδη, και προτιμούν να πίνουν περισσότερο όταν βγαίνουν έξω, παρά στο σπίτι, όπως δείχνει η έρευνα «Απόψεις, συνήθειες και στάσεις».

Κρασί και μπύρα φαίνεται να αποτελούν τα αγαπημένα ποτά των Ελλήνων εντός αλλά και εκτός σπιτιού αφού περισσότεροι από ένας στους δύο Έλληνες τα προτιμούν σε σχέση με τα άλλα οινοπνευματώδη, με τους περισσότερους μάλιστα να δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν ένα καλό κρασί ή μια ιδιαίτερη μπύρα.

Άλλωστε η ανάπτυξη των δύο αυτών αγορών τα τελευταία χρόνια με μεγάλο αριθμό προϊόντων, τόσο αναφορικά με αυτά της ζυθοποιίας, όσο και με τη μεγάλη πλέον ποικιλία σε εξαιρετικά ελληνικά κρασιά, έχει δημιουργήσει μια αγορά η οποία εκπαιδεύει τους καταναλωτές της.

Η έρευνα που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 9.565 ατόμων έδειξε ότι το 46% προτιμά μπύρα ή κρασί σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα με τον έναν στους δύο καταναλωτές (55%) να δηλώνει ότι αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για μπύρα ή κρασί καλής ποιότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας το 2022 η παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα έφτασε στα 565,34 εκατομμύρια λίτρα από 400,22 εκατομμύρια λίτρα το 2021, καταγράφοντας αύξηση περίπου 41% η οποία συνεχίστηκε και το 2023, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των εταιρειών ζυθοποιίας τη χρονιά που πέρασε οι πωλήσεις μπύρας σε όγκο έφτασαν στα 4 εκατομμύρια εκατόλιτρα στην εσωτερική αγορά και σε αυτό βοήθησε φυσικά και η αύξηση του τουρισμού αλλά και το γεγονός ότι ένα προϊόν που άλλοτε θεωρούνταν εποχικό, τώρα και από τους Έλληνες καταναλώνεται όλο τον χρόνο με την κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα να ξεπερνά τα 35 λίτρα τον χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών.

wine beer

Αύξηση κατανάλωσης
Την ίδια ώρα αύξηση παρουσιάζει και η κατανάλωση κρασιού, με την κατά κεφαλήν ετήσια κατανάλωση στη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 27 λίτρα και τους Έλληνες αργά αλλά σταθερά να αναζητούν πλέον επώνυμα κα εμφιαλωμένα κρασιά, εγκαταλείποντας το χύμα που ήταν για δεκαετίες πρώτο σε προτιμήσεις.

Οι έλληνες καταναλωτές είναι σαφώς περισσότερο «του κρασιού» και «της μπύρας» σε σχέση με τα οινοπνευματώδη, και προτιμούν να πίνουν περισσότερο όταν βγαίνουν έξω, παρά στο σπίτι, όπως δείχνει η έρευνα «Απόψεις, συνήθειες και στάσεις» (Φεβρουάριος 2024) μέσα από τη συνεχή Πανελλαδική Έρευνα YouGov Profiles που διεξάγεται στην Ελλάδα από τη Focus Bari και αφορά μεταξύ άλλων και τον ρόλο του αλκοόλ στις διατροφικές συνήθειες.

Η έρευνα που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 9.565 ατόμων έδειξε ότι το 46% προτιμά μπύρα ή κρασί σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα με τον έναν στους δύο καταναλωτές (55%) να δηλώνει ότι αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για μπύρα ή κρασί καλής ποιότητας.

Οι καταναλωτές ηλικίας από 35 ετών και άνω είναι αυτοί που προτιμούν να καταναλώνουν κρασί και μπύρα με την αναλογία ανδρών και γυναικών να είναι περίπου ίδια (ένας στους δύο), ενώ στις ηλικίες έως 24 ετών υπερτερούν στις προτιμήσεις τα άλλα αλκοολούχα ποτά με ποσοστό 37%.

πηγή: in.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Carlsberg: Άρχισε Επίσημα Τη Λειτουργία Του Το Νέο Ζυθοποιείο Στην Κίνα
newmoney.gr

Με συνολικές επενδύσεις περίπου 380 εκατ. ευρώ το νέο ζυθοποιείο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ που βρίσκεται στα νότια της Κίνας, είναι το 27ο ζυθοποιείο της Carlsberg σε κινεζικό έδαφος.

Κρασί Και Μπύρα Κρατούν Τα Σκήπτρα Των Αγαπημένων Ποτών Για Τους Έλληνες
Δήμητρα Σκούφου

Οι έλληνες καταναλωτές είναι σαφώς περισσότερο «του κρασιού» και «της μπύρας» σε σχέση με τα οινοπνευματώδη, και προτιμούν να πίνουν περισσότερο όταν βγαίνουν έξω, παρά στο σπίτι, όπως δείχνει η έρευνα «Απόψεις, συνήθειες και στάσεις».

Η Guinness Γίνεται Για Πρώτη Φορά Στην Ιστορία Της, Η Επίσημη Μπύρα Της Premier League
liberal.gr

Πρόσφατα, η μπύρα Guinness ανακοίνωσε την πρώτη παγκόσμια συνεργασία της με το πρωτάθλημα της Premier League!.

Pühaste - Vool / Roulette Hop Series: Triumph
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Noctua - 5 Anniversary
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 5α της γενέθλια γιορτάζει η Noctua Microbrewery, με την κυκλοφορία μιας νέας επετειακής ετικέτας.

Karl Strauss / Wren House - Desert Bloom
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Wren House Brewing Co., κυκλοφόρησε η Karl Strauss Brewing Co.

Άλλα Άρθρα