English Greek
22
Σαβ, Φεβ
11 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κριθάρι: Μειωμένη Παραγωγή Στη Θεσσαλία-Από 20 Λεπτά Για Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η συγκομιδή ξεκινά μέσα στις επόμενες μέρες στο Θεσσαλικό κάμπο, ενώ οι αποδόσεις προβλέπονται χαμηλότερες από πέρυσι και τα συμβόλαια ζυθοποιίας ξεκινάει από 0,20 λεπτά το κιλό.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, Υπεύθυνος Δημητριακών στον Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», «στην περιοχή μας η συγκομιδή κριθαριού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, εκτός από ορισμένα χωράφια σε πιο ψηλά υψόμετρα. Τα μηχανήματα αναμένεται να μπουν άμεσα, μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες. Οι ξηρασίες κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οδήγησαν σε καταστροφή της παράγωγης σε μερικά χωράφια. Επίσης, είχαμε κάποια θέματα με μυκητολογικές ασθένειες. Οι βροχές μέσα στο Μάιο θα μπορούσαν να βοηθήσουν πιθανώς μόνο σε ορισμένες πιο όψιμες παραγωγές. Τα συμβόλαια ζυθοποιίας ξεκινάνε 20 λεπτά το κιλό, ενώ η τιμή παραγωγού για το κριθάρι αυτή τη στιγμή είναι στα 15-17 λεπτά το κιλό».

barley field

Ο κ. Γιάννης Κουκούτσης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατύκαμπου, αναφέρει στον ΑγροΤύπο, «Η συγκομιδή του κριθαριού στην περιοχή αναμένεται να ξεκινήσει σε 10-15 ημέρες. Οι ποσότητες αναμένονται μειωμένες σχετικά με πέρυσι λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και επειδή τα στρέμματα που σπάρθηκαν είναι επίσης λιγότερα από πέρυσι. Η ποιότητα φαίνεται πως θα είναι μέτρια εξαιτίας τόσο της ανομβρίας τους προηγούμενους μήνες, όσων και των πλημμυρών. Η τιμή του κριθαριού κρίνεται μέρα με τη μέρα και πάνω στον αλωνισμό, ανάλογα με την ποιότητα και την ποσότητα του κριθαριού».

πηγή: agrotypos.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Constellation Brands: Υψηλότερες Του Αναμενόμενου Οι Πωλήσεις Στο Α' Τρίμηνο
capital.gr

Η Constellation Brands ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις στο α' τρίμηνο και επέστρεψε στα κέρδη, καθώς η ζήτηση για μπύρες παρέμεινε ισχυρή εν μέσω αυξανόμενου κόστους μεταφοράς, και πρώτων υλών.

Σεξισμός Και Κακοποιήσεις Στα Φεστιβάλ Μπύρας Και Αλκοόλ Ανά Τον Κόσμο
cibum.gr

Υποτίμηση, κακοποίηση και ανασφάλεια αισθάνονται οι γυναίκες που εργάζονται και επισκέπτονται φεστιβάλ μπύρας και αλκοόλ παγκοσμίως.

To Øl / Fuerst Wiacek - Sounds Good BA 2022
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Fuerst Wiacek, κυκλοφόρησε η To Øl.

Κάθε Κουτί Μετράει: Πόσα Κιλά Αλουμίνιο Ανακυκλώθηκαν Στο 42ο River Party
fouit.gr

Από το ποτάμι, μέχρι τις σκηνές και τις συναυλίες, σας ευχαριστούμε που γεμίσατε σχεδόν 2 φορές τους μεταλλικούς κάδους River και άπειρες φορές τα backpacks μας με κουτιά + χαμόγελα.

Terrapin - Cryophonic
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Terrapin Beer Co.

Κοπεγχάγη: 25 Ευρώ Για Μια Μπύρα Και Το Εμβόλιο Κερασμένο!
naftemporiki.gr

Τα μπαρ κάνουν τα πάντα για το «κορωνο-διαβατήριο».

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το