English Greek
26
Τετ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σημαντική Πρωτοβουλία Για Τη Στήριξη Του Πρωτογενούς Τομέα

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σημαντική πρωτοβουλία από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσίασαν σε κοινή εκδήλωση το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας "Έξυπνη Σπορά", μια σημαντική πρωτοβουλία της μεγαλύτερης ελληνικής ζυθοποιίας, που επενδύει στο μέλλον του ελληνικού αγροτικού τομέα και στη δημιουργία μιας νέας γενιάς παραγωγών. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός άμεσα εφαρμόσιμου και εύχρηστου εργαλείου που να ενδυναμώνει και να θωρακίζει τους παραγωγούς απέναντι στις σύγχρονες οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Ως αφετηρία του μεγάλου αυτού έργου επιλέχθηκε η περιοχή της Θεσσαλίας, η ενίσχυση της οποίας αποτελεί προτεραιότητα, τόσο για τη σημασία της για τον αγροτικό τομέα της Ελλάδας, όσο και για την ανάγκη προστασίας της από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η εκδήλωση για την έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Στην εκδήλωση υπήρξε χαιρετισμός από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Επισημαίνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα επιδιώξει σχετικές ενημερωτικές συναντήσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο.

clever

Το πρόγραμμα "Έξυπνη Σπορά" αξιοποιεί την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και το εκτενές ερευνητικό έργο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον αγροτικό τομέα, με στόχο να προσφέρει στους παραγωγούς μια ψηφιακή πλατφόρμα γεωργίας ακριβείας, υπολογισμού άνθρακα και εκτίμησης παραγωγής για την καλλιέργεια κριθαριού, με δυνατότητα επέκτασης και άμεσης εφαρμογής σε άλλες αροτραίες καλλιέργειες και περιοχές της χώρας.

Μέσα από ένα καινοτόμο μοντέλο συλλογής δεδομένων από πολλαπλές πηγές, επεξεργασίας δεδομένων και πρόβλεψης παραγωγής με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, η ψηφιακή πλατφόρμα θα δίνει σημαντικές λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση της καλλιέργειας και μεγαλύτερες και ποιοτικότερες αποδόσεις παραγωγής, επιτρέποντας, παράλληλα, καλύτερο προγραμματισμό και εξοικονόμηση κόστους από τους παραγωγούς καθώς και την καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Η σημαντική πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αποτελεί ένα ορόσημο στη διαχρονική στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την εταιρεία. Μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, του πρώτου και μεγαλύτερου στο είδος του στην Ελλάδα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με περισσότερους από 2.000 καλλιεργητές σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιεί 100% ελληνικό κριθάρι για όλα τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα της, απορροφά περίπου το 20% της ετήσιας παραγωγής κριθαριού στη χώρα και πιστοποιεί το 98% αυτού ως προϊόν βιώσιμης καλλιέργειας.

daniilidis

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης δήλωσε χαρακτηριστικά:
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η άρρηκτη σύνδεση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με τον πρωτογενή τομέα αποκτά σήμερα νέο περιεχόμενο, με μια πρωτοβουλία που ενισχύει τους καλλιεργητές - συνεργάτες μας με σύγχρονα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Ξεκινάμε από τη Θεσσαλία, την καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας και μια περιοχή που έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Πιστεύουμε βαθιά πως αντίστοιχες πρωτοβουλίες, οι οποίες με οδηγό την καινοτομία προωθούν τόσο την περιβαλλοντική όσο και την οικονομική βιωσιμότητα, αποτελούν μέρος ενός καλύτερου αύριο".

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Σπυρίδων Κίντζιος, δήλωσε:
"Η κλιματική αλλαγή μας φέρνει αντιμέτωπους με ριζικές αλλαγές στον αγροτικό τομέα. Τόσο η ανάπτυξη των καλλιεργειών, όσο και οι φυσικοί πόροι παίρνουν νέα μορφή και ταυτότητα, που οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε. Το πρόγραμμα "Έξυπνη Σπορά", σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, πυλώνα της γεωργίας στη χώρα μας, συμβάλλει στην κατανόηση των νέων συνθηκών από τους παραγωγούς και στην εκσυγχρόνιση του πρωτογενούς τομέα, ώστε να ανταποκρίνεται στο σήμερα και στο μέλλον".

πηγή: thetoc.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

DuClaw - Regular Jesus
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Sweet Baby Jesus" κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

AleSmith - Death Star / Key Lime
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η AleSmith Brewing Co.

Molson Coors: Καλύτερα Των Προσδοκιών Κέρδη Και Πωλήσεις
capital.gr

Η μετοχή της Molson Coors Beverage σημείωσε άνοδο 2,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές καθώς η εταιρεία μπύρας ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις δ' τριμήνου που ήταν υψηλότερα των προσδοκιών.

Sierra Nevada - Peanut Butter Cup Narwhal
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της Narwhal, αναμένεται από την Sierra Nevada Brewing Co.

Bottle Logic / J. Wakefield - Interdiction Field
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την J. Wakefield Brewing, κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Ιαπωνία: Κάνει Καμπάνια Για Να Πείσει Τους Ενήλικες Να Καταναλώνουν Περισσότερο Αλκοόλ
newsbeast.gr

Ο λόγος που οι αρχές προβαίνουν σ' αυτή την ενέργεια προκαλεί έκπληξη.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το