English Greek
26
Τετ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι Θασίτ'σα Και Τη Λένε Droseri - Η Θάσος Απέκτησε Τη Δική Της Μπύρα

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για τις λεγόμενες φρέσκιες μπύρες, που παράγουν οι λεγόμενες «μικροζυθοποιίες». Στη Θάσο άλλωστε πολλοί τουρίστες αναζήτησαν αντίστοιχες μπύρες της Σαμοθράκης και άλλων περιοχών που έχουν βρει τη δική τους θέση στους χώρους διασκέδασης.

Η τάση αυτή οδήγησε έναν λάτρη της μπύρας, τον επιχειρηματία του νησιού Βασίλη Φωτιάδη, να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα.

Η νέα μπύρα αποτελεί δική του ιδέα και έμπνευση. Ωστόσο, η γραφειοκρατική διαδικασία για την ανάπτυξη μονάδας ζυθοποιίας είναι πολύ μεγάλη. Έτσι σε πρώτη φάση, προχώρησε σε συνεργασία με την μικροζυθοποιία Καβάλας -γνωστή για τη Marmita- στην οποία έδωσε τη συνταγή και προχώρησε στην παραγωγή.

Η Droseri είναι μια ελαφριά μπύρα, στην κατηγορία pilsner, ιδανική για κατανάλωση τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα με διάρκεια 8-10 μηνών, χειροποίητη, με την ιδιαιτερότητα ότι στο λυκίσκο της έχει προστεθεί δυόσμος ώστε να δίνει την δροσιά που δικαιολογεί και το όνομά της.

droseri

Η μπύρα σε πρώτη φάση κυκλοφόρησε σε συσκευασίες γυάλινων μπουκαλιών των 330 ml και σχεδιάζεται σε επόμενη φάση τόσο μεγαλύτερη συσκευασία όσο και βαρέλι. Από τα μέσα του Απριλίου είναι διαθέσιμη σε όλες τις τοπικές κάβες.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Θασιακή» ο Βασίλης Φωτιάδης εξήγησε ότι το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από μεράκι και δεν αποσκοπεί στο κέρδος αλλά στο να δώσει στους επισκέπτες και τους ντόπιους μια διαφορετική επιλογή.

«Δεν αποκλείουμε στο μέλλον, αν πάει καλά το εγχείρημα, να δημιουργήσουμε ένα ζυθοποιείο στη Θάσο. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όμως είναι πολύ σύνθετες ενώ είναι σημαντικά υψηλό το επίπεδο της αναγκαίας επένδυσης.

Έτσι εμπιστευτήκαμε ανθρώπους με τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά και την ίδια αγάπη για τη μπύρα, ώστε να υλοποιήσουμε μια τελείως δική μας, θασίτικη συνταγή, για μια μπύρα που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Στόχος μας είναι να κυκλοφορεί όλο το χρόνο» είπε ο κ. Φωτιάδης.

Έκανε επίσης γνωστό ότι η μπύρα της Θάσου θα λάβει φέτος μέρος σε δύο σημαντικά φεστιβάλ μπύρας, σε αυτό της Κομοτηνής και σε αυτό της Θάσου.

Μπορεί το φεστιβάλ της Θάσου να αποτελεί νέα προσπάθεια όμως η πολύ μεγάλη επιτυχία του έβαλε γερές βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Οι διοργανωτές του έχουν ορίσει τις φετινές ημερομηνίες για την περίοδο 10-11-12 Αυγούστου, δηλαδή τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, ώστε όλο και περισσότεροι Έλληνες τουρίστες που θα βρίσκονται στο νησί να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν δημιουργίες από μικρές, τοπικές ζυθοποιίες.

droseri thassitsa

Σε ανάρτηση του στις 25 Μαΐου ο κ. Φωτιάδης ανέφερε τα εξής:
“Ένα μήνα πριν πήρα στα χέρια μου την πρώτη "Δροσερή" Θασίτ'σα. Μέχρι τότε είχαμε μόνο δοκιμές, αγωνία, άγνωστους όρους ζυθοποιίας, ατελείωτα βίντεο στο youtube, διάβασμα, γευσιγνωσία από 100+ ελληνικές και ξένες μπύρες, σημειώσεις... με ένα και μοναδικό όμως στόχο.

Να βγάλουμε μια ωραία "Δροσερή" μπύρα που να αγαπηθεί από τους ντόπιους και να προσελκύσει σαν τοπικό προϊόν, τους τουρίστες.

Όταν λοιπόν άνοιξα την 1η τελική "Δροσερή" και την δοκίμασα, πίστεψα ότι έγινε κάτι καλό, κάτι γευστικό, κάτι μοναδικό.

Μετά από ένα μήνα διανομής και αποδεχόμενος τα θετικά σας σχόλια θέλω κι εγώ με την σειρά μου να σας πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ που στηρίξατε και στηρίζετε ένα νέο και άγνωστο σε πολλούς προϊόν όπως είναι μια φρέσκια αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα.

Η "Δροσερή"... Θασίτ'σα ήρθε από αγάπη και θα μείνει από αγάπη".

πηγή: kavalanews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Anchorage - Team Dog
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Hudson Valley - Demiurge / Emissary
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Black Raven - Origin
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Black Raven Brewing Co.

Almanac - Happy Hour
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Modern Times - Mosaic Timewave Zero
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Modern Times Beer.

Η Tesla Έβγαλε Στην Αγορά Τη Δική Της Μπύρα - 89 Ευρώ Τα 3 Μπουκάλια
carandmotor.gr

Δύο χρόνια μετά τις εξαγγελίες του Elon Musk, η Tesla λανσάρει στην αγορά τη δική της μπύρα η οποία διατίθεται σε μια «τσουχτερή» τιμή.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το