English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άνοιξε Ο Δρόμος Για Νέες Επενδύσεις Από Την ΕΖΑ

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο 1,315 εκατ. ευρώ ανήλθε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) στην οποία προχώρησε η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) στα τέλη του Αυγούστου, κίνηση η οποία είχε προαναγγελθεί στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του κεφαλαίου κίνησης, προκειμένου να στηριχθεί το πλάνο των αναπτυξιακών σχεδιασμών, που μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία νέας γραμμής εμφιάλωσης.

Ειδικότερα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε με έκδοση 1.315.789 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, λόγω άσκησης από τον ομολογιούχο του δικαιώματος μετατροπής 3,5 εκατ. μετατρέψιμων ομολογιών (με τιμή μετατροπής 2,66 ευρώ/μετοχή), οι οποίες είχαν εκδοθεί το 2016 στο πλαίσιο προγράμματος μετατρέψιμου ομολογιακού 3,5 εκατ. ευρώ (το οποίο τροποποιήθηκε εκ νέου τον περασμένο Αύγουστο).

Παράλληλα, ποσό 2.184.211 ευρώ άγεται σε πίστωση του λογαριασμού «διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο». Συνεπώς το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαμορφώνεται σε 7.393.133 ευρώ έναντι 6.077.344 ευρώ που ήταν προ της ΑΜΚ.

Νέα γραμμή παραγωγής
Σε ό,τι αφορά τη νέα γραμμή παραγωγής, όπως έχει ήδη αναφέρει η «Ν» (φ.12/8/2019), εντός του Μαΐου η εταιρεία προχώρησε στη σύναψη σύμβαση προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού αναφορικά με την αγορά νέας γραμμής συσκευασίας φιάλης συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Η αποπληρωμή της εν λόγω επένδυσης θα διενεργηθεί σε οκτώ έτη, με ετήσιο επιτόκιο 1,9%, ενώ η εν λόγω πίστωση φέρει την έγκριση πολυεθνικού ασφαλιστικού οργανισμού. Η νέα γραμμή εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη για λειτουργία στις αρχές της χρήσης 2020.

Η χρήση της νέας γραμμής αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για διπλασιασμό των εσόδων και του μεριδίου, καθώς και η επέκταση των εμπορικών δυνατοτήτων.

Σημειώνεται ότι το συνολικό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για την περίοδο 2019-2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Σε εμπορικό επίπεδο, υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της θερινής σεζόν η ζυθοποιία προχώρησε στη σύναψη σύμβασης πώλησης των προϊόντων της με τον όμιλο Goody's-Everest, ενώ σε ό,τι αφορά τη διεθνή της παρουσία, στο επίκεντρο τίθεται η διεκδίκηση ισχυρής θέσης στις κατηγορίες των αναψυκτικών με βύνη στις αγορές της Μέσης Ανατολής και τις αραβικές χώρες.

Εξέλιξη μεγεθών
Σχετικά με τα μεγέθη της ΕΖΑ, την περσινή χρήση εμφάνισε ενισχυμένα ενοποιημένα έσοδα κατά 16,3%, στα 35,6 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ.: περιλαμβάνονται και στα στοιχεία της θυγατρικής Crystal Beverages A.E.).

Τα EBITDA γύρισαν θετικά στα 2,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιογόνων 0,811 εκατ. ευρώ το 2017.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ήταν κέρδη 0,570 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, ωστόσο τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων διατήρησαν το αρνητικό πρόσημο και διαμορφώθηκαν σε ζημιά 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 0,811 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό επενδυτικό πλάνο της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης για την περίοδο 2019-2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

πηγή: naftemporiki.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Siren - Antidawn / Jiggery Pokery
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

P.I.G.S. - Hello Again
Γιώργος Ιορδανίδης

Τη δεύτερη της ετικέτα κυκλοφορεί η P.I.G.S. Brewery.

Προσωρινό Λουκέτο Σε Μπυραρία Στην Αγία Νάπα! Λειτουργούσε Χωρίς Άδεια
cyprustimes.com

Διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού που λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Marz Community - Floridaweiss #3
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Marz Community Brewing Co.

Tröegs - Cara Cara Navel Orange Shabang
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Trillium / Bellwoods - Super Street Shark
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Bellwoods Brewery, κυκλοφόρησε η Trillium Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το