English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

"Γυαλιά Μπύρας": Πόσο Αλλοιώνεται Η Οπτική Πραγματικότητα Από Το Μεθύσι

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία περί "γυαλιών μπύρας".

Το αλκοόλ βλάπτει την ικανότητα ανίχνευσης της συμμετρίας του προσώπου, αλλά όχι την κρίση για το εάν ένα άτομο είναι ελκυστικό ή όχι, έδειξαν τα αποτελέσματα νέας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ, σε σχεδόν 100 άνδρες και γυναίκες, και δημοσιεύθηκε στο Journal of Psychopharmacology.

Οι ερευνητές βασίστηκαν στον όρο των "γυαλιών μπύρας" (beer goggles), οποίος υποστηρίζει ότι οι πότες μπορούν να προσελκύονται από άτομα τα οποία μπορεί να μην επιθυμούν όταν είναι νηφάλιοι. Μια θεωρία πίσω από το πώς λειτουργεί η ιδέα της μπύρας goggles βασίζεται στην αξία της ελκυστικότητας από τη συμμετρία του προσώπου, που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δείκτες της αντίληψης της ομορφιάς, και ότι το αλκοόλ βλάπτει την ικανότητα ανίχνευσης ασυμμετρίας, μειώνοντας επομένως το όριο έλξης. Ο όρος αυτός, λέγεται πως επινοήθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1980 από φοιτητές και η πρώτη έντυπη αποτύπωση της φράσης βρέθηκε στο περιοδικό Playboy τον Ιανουάριο του 1987 με τίτλο "The Let's Get Practical Fashion Award: To Georgetown for its beer goggles".

beer goggles

Για τη μελέτη, ερωτήθηκαν 99 άνδρες και γυναίκες πότες για 18 διαφορετικά πρόσωπα τόσο ως προς την ελκυστικότητα όσο και για τη συμμετρία, με κάθε τύπο βαθμολογίας να δίνεται δύο φορές, μία φορά ανά πρόσωπο με ενισχυμένη ασυμμετρία και ξανά για κάθε πρόσωπο στη φυσική του μορφή.

Τα ευρήματα έδειξαν πως το αλκοόλ δεν είχε καμία επίδραση στις κρίσεις ελκυστικότητας, αλλά οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αλκοόλ στο αίμα συσχετίστηκαν με υψηλότερες βαθμολογίες συμμετρίας. Επιπλέον, όπως είχε προβλεφθεί, τα μεθυσμένα άτομα ήταν λιγότερο ικανά να διακρίνουν τις φυσικές από τις απόλυτα συμμετρικές εκδοχές του προσώπου από ό,τι οι περισσότεροι νηφάλιοι.

Η νέα έρευνα ακολουθεί προηγούμενες μελέτες, οι οποίες πρότειναν ότι το αλκοόλ μπορεί να σας δώσει το θάρρος να πλησιάσετε κάποιον στο μπαρ αντί για γυαλιά μπύρας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπήρχαν στοιχεία για «γυαλιά μπύρας», αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει το πώς αυτά που αλληλεπιδρούν με αυτά που θεωρούν ελκυστικά. Κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης οινοπνεύματος, είχαν 1,71 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν έναν από τους τέσσερις καλύτερους υποψηφίους τους για ελκυστικότητα που θα μπορούσαν να συναντηθούν από ό,τι όταν ήταν νηφάλιοι, υποδηλώνοντας ότι η αυτοπεποίθηση ενισχύεται από το αλκοόλ.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ.

πηγή: cibum.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ: Με Ποιους Καρκίνους Συνδέεται Ακόμη Και Η Ελάχιστη Κατανάλωση
onmed.gr

Μελέτες που έγιναν στο παρελθόν συνδέουν την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με μικρότερο κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.

Βάλτε Μια Πρέζα Από Αυτό Στη Μπύρα Σας Και Θα Ξεχάσετε Το Φούσκωμα
kipos.firenews.video

Οι λάτρεις της μπύρας αντιμετωπίζουν πάντα ένα πρόβλημα - το φούσκωμα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο χάρη στο οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το