English Greek
21
Δευ, Απρ
1 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανία: Ρακούν Εισβάλουν Σε Σπίτια Και Πηγαίνουν Ντουγρού... Στην Μπύρα!

Διαφορα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Χνουδωτά ζωάκια ή επιδέξιοι ληστές;

Δεινοί παραθεριστές έχουν αποδειχθεί τα ρακούν στη Γερμανία, αφού σύμφωνα με το TheTelegraph, κόσμος επιστρέφει στο σπίτι του και ανακαλύπτει ζημιές χιλιάδων ευρώ και δολοφονημένα κατοικίδια. Αλλά πάλι φαίνεται να είναι λατρεία του ζύθου αφού σε αρκετά σπίτια έχουν παρατηρηθεί κλοπές μπύρας.

Σε άλλες λιγότερο δυσάρεστες περιπτώσεις, τα ρακούν έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε πάρκα, να χτυπούν πεταμένα μπουκάλια μπύρας για να πιουν ό,τι ποτό έχει μείνει μέσα. «Τα ρακούν είναι αστεία και έξυπνα... και τους αρέσει η μπύρα», είπε ο Berthold Langenhorst της Γερμανικής Ένωσης Διατήρησης της Φύσης (NABU).

Μπορεί το κατά τα αλλά χαριτωμένο ζώο να μην είναι εγγενές στη Γερμανία, αλλά σε λιγότερο από 100 χρόνια, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. Μερικοί Γερμανοί τις αποκαλούν waschbären (οι αρκούδες που πλανιόνται) λόγω της συνήθειας τους να βουτάνε στο φαγητό τους πριν το φάνε, ενώ άλλοι Γερμανοί τα αποκαλούν απλά ενοχλητικά.

raccoon

Αν και υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη ιστορία ότι τα ρακούν εισήχθησαν στη Γερμανία από τον ηγέτη των Ναζί Hermann Göring, δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν. Ο Derk Ehlert, επικεφαλής αξιωματικός άγριας ζωής για την πόλη του Βερολίνου, είπε ότι δύο ζεύγη ρακούν που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ απελευθερώθηκαν στη φύση από έναν «υπάλληλο δασοκομίας» το 1934, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ποικιλομορφία της άγριας ζωής. Έκτοτε ο πληθυσμός τους έλαβε μεγάλη ώθηση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όταν μια βόμβα χτύπησε ένα αγρόκτημα γουναρικών κοντά στο Βερολίνο και άλλα 20 ρακούν διέφυγαν.

Όσον αφορά τα ρακούν και την ροπή τους προς την μούρα, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται να πίνουν από το ποτό. Το 2019, ένα εμφανώς μεθυσμένο ρακούν εθεάθη να σκοντάφτει στις χριστουγεννιάτικες αγορές στην πόλη της Ερφούρτης. Το ζώο περιποιήθηκε τον εαυτό του πίνοντας ό,τι ζεστό κρασί είχε απομείνει σε κενά κυρίως φλιτζάνια, διασκέδασε για λίγο με γυναικεία παπούτσια και μετά λιποθύμησε στο κατώφλι.

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Ερφούρτης είπε σε γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι το ρακούν ήταν «προφανώς μεθυσμένο» πριν προσθέσει ότι «δεν έγινε αλκοτέστ στο ζώο».

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tired Hands - Pineapple Punge / Crushable Church
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Tired Hands Brewing Co.

Goldman Sachs: Ανέβασε Την Τιμή-Στόχο Της Heineken Στα 118 Ευρώ Ανά Μετοχή
newmoney.gr

Πρώτη αναβάθμιση μετά από τρία χρόνια - Οι αναλυτές λένε ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε μετοχές της Heineken

Mad Scientist - Horimono
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mad Scientist.

Tröegs - #469
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Wiesn: 80χρονος Το Έσκασε Από Γηροκομείο Για Να Πάει Για Μπύρες
grland.info

80χρονος κάτοικος του Μονάχου που πάσχει από άνοια δραπετεύει από το γηροκομείο για μία επίσκεψη στο Oktoberfest - και καταλήγει με παραϊατρικό προσωπικό του Φεστιβάλ...

Μπαρ Που Δεν Σερβίρει Αλκοόλ Έκλεισε Μόλις Σε 8 Μήνες Λειτουργίας
Παύλος Κρούστης

Το "SΤΑΥ.", το πρώτο μπαρ του Λος Άντζελες που δεν προσέφερε αλκοόλ, έκλεισε μετά από μόλις 8 μήνες λειτουργίας και κατά ειρωνικό τρόπο, κανείς δεν "έμεινε" τελικά εκεί.

Άλλα Άρθρα