English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Żywiec Brewery, Silesian Voivodeship, Poland

Ταξιδιωτικα - Ανταποκρισεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η ιστορία του ζυθοποιείου της Żywiec, που ιδρύθηκε από τον αρχιδούκα του Hapsburg Karl Albrecht, ξεκινά το 1852, αλλά άρχισε να εμφιαλώνει 4 χρονιά αργότερα το 1856.

Το πρώτο της όνομα ήταν «Arcyksiazecy Browar w Żywcu», που μεταφράζεται: «Η Żywiec ζυθοποιία του αρχιδούκα» (φώτο 1 & 2).

Η πρώτη μπύρα που παρήγαγε το εργοστάσιο, ήταν φτιαγμένη μόνο για την τοπική περιοχή και φτιαχνόταν συμφωνά με τις συνταγές που υπήρχαν από το 16ο αιώνα.

Το 1881 η ζυθοποιία άρχισε την παραγωγή μπύρας τύπου porter και ξεκίνησε τις εξαγωγές.

Στις μέρες μας η Żywiec ανήκει πλέον στον κολοσσό της Heineken group και η ετήσια παραγωγή της φτάνει τα 4.500.000 εκατόλιτρα το χρόνο.

Η ζυθοποιία παράγει διάφορες μάρκες μπύρας, συνήθως Lager μεταξύ των οποίων:

  • Żywiec Full (Pale Lager)
  • Żywiec Porter (Baltic Porter)
  • Żywiec Full Light (Pale Lager)
  • Krakus (Pale Lager)
  • Tarta (Pils)

Είναι πλήρως διαδραστικό (interactive) και σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας της ζυθοποίησης.

Το μουσείο αποτελείται από διαφορετικά δωμάτια που αναφέρονται σε ορισμένα στάδια της ιστορίας της Żywiec (φώτο 3 & 4). 18 δωμάτια, πάνω από 1600 m2 τα πάντα για να δείξουν την ιστορία και τους τρόπους ζυθοποίησης σε ένα μέρος.

Μια από τις ιδιαιτερότητες του ζυθοποιείου της Żywiec είναι το μουσείο του, που θεωρείτε ένα από τα καλύτερα μουσεία ζυθοποιών στον κόσμο. Δεν είναι ένα τυπικό μουσείο με εκθέματα μόνο παλιά μηχανήματα η παλιά ποτήρια.

Επίσης στον χώρο των συλλεκτών το ζυθοποιείο της Żywiec είναι γνωστό για το ετήσιο "Beer Collectors Meeting" (φώτο 5) που πραγματοποιείτε στην αυλή του ζυθοποιείου το τελευταίο Παρασκευο-Σάββατο του Ιουνίου κάθε έτους.

Συμμετέχουν περίπου 1.000 συλλέκτες ειδών μπύρας από όλη την Ευρώπη και θεωρείται το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το