English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές πρότειναν σε μια πρόσφατη μελέτη ότι τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Alzheimer, δεν υπάρχει μία μόνο αιτία που να συνδέεται με τη νόσο αυτή, καθώς αναπτύσσεται από πολλαπλούς παράγοντες, όπως η γενετική, ο τρόπος ζωής και το περιβάλλον. Είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική νόσος, η οποία αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με τα χρόνια.

Η νόσος αυτή πρόκειται για μια σύνθετη ασθένεια και είναι απίθανο πως κάποιο φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση θα αντιμετωπίσει ποτέ με επιτυχία τη νόσο αυτή σε όλους τους ανθρώπους. Ωστόσο με την έρευνα αυτή των εκχυλισμάτων των λουλουδιών του λυκίσκου, οι ερευνητές απέδωσαν πως οι πρωτεΐνες αμυλοειδούς βήτα, οι οποίες είναι φυσικές, συσσωρεύονται μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι πλάκες που συγκεντρώνονται μεταξύ των νευρώνων, διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία των κυττάρων.

alzheimer hops

Λυκίσκος, ο θαυματουργός
Ο λυκίσκος είναι ο σταθεροποιητικός παράγοντας σε όλες τις μπύρες. Για τη μελέτη αυτή, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Milano-Bicocca, δοκίμασαν τέσσερις κοινές ποικιλίες εκχυλισμάτων από άνθη λυκίσκου για να διαπιστώσουν αν θα βοηθούσαν στην πρόληψη της συσσώρευσης πρωτεϊνών του εγκεφάλου που συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Οι ποικιλίες λυκίσκου που τέθηκαν σε δοκιμή περιλάμβαναν τις Cascade, Saaz, Tettnang και Summit, τις οποίες οι ερευνητές εξέθεσαν σε πρωτεΐνες αμυλοειδούς. Αυτό που αποκάλυψαν τα ευρήματά τους ήταν ότι ήταν σε θέση να εμποδίσουν τις πρωτεΐνες αμυλοειδούς βήτα να συσσωρεύονται γύρω από τα κύτταρα. Επιπλέον, περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που πιστεύεται ότι προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος. Τα εκχυλίσματα λυκίσκου στη μπύρα πυροδότησαν επίσης μια διαδικασία ανανέωσης που ονομάζεται αυτοφαγική οδός. Αυτό είναι το σημείο όπου το σώμα διασπά και επαναχρησιμοποιεί τα παλιά τμήματα των κυττάρων για να αυξήσει την αποδοτικότητα.

Πως λειτουργεί ο λυκίσκος στη πρόληψη της ασθένειας
Όλες οι παραγωγές μπύρας χρησιμοποιούν τα εκχυλίσματα λυκίσκου ως συστατικά. Βρίσκονται επίσης σε τσάι από βότανα και αναψυκτικά. Ο λυκίσκος στο Tettnang που καλλιεργείται σε μια πόλη στην περιοχή Bodensee, στο νότιο Baden-Württember στη Γερμανία είχε τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς βοήθησε στην εκκαθάριση των πρωτεϊνών που ήταν ανενεργές λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών. Για το λόγο αυτό, όσοι πραγματοποίησαν την ανάλυση πιστεύουν ότι ο λυκίσκος θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση των τροφίμων που θα βοηθούσαν στην πρόληψη της ασθένειας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ευρήματά τους σε καμία περίπτωση δεν συνηγορούν υπέρ της κατανάλωσης περισσότερης μπύρας από τους ανθρώπους, καθώς το αλκοόλ αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Παρ' όλα αυτά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, μαζί με άλλες θεραπείες, ο λυκίσκος θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση τροφίμων που μειώνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Επίσης, πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τη μελέτη MICOIL, παρείχαν πολλά διαφορετικά είδη στοιχείων που υποδηλώνουν ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους χωρίς αρνητικές παρενέργειες.

πηγή: theissue.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια Είδη Μπύρας Συμβάλλουν Στην Πρόληψη Της Άνοιας
onmed.gr

Οι μπύρες με πικρή γεύση και φρουτώδες άρωμα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Πώς Η Βαυαρική Μπύρα Έγινε Διάσημη Με High-Tech Του 1871
Ρόλαντ Λος, Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

Πριν από 150 χρόνια ο νεαρός μηχανικός Καρλ Λίντε έκανε τη βαυαρική μπύρα γνωστή παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί αντικατέστησε τον παραδοσιακό πάγο με έναν ψυκτικό μηχανισμό.

Αλκοολούχα Ποτά Που Θα Σας Κάνουν Να Μην Ξυπνήσετε Το Πρωί Με Πονοκέφαλο - Ποια Να Αποφύγετε
healthstat.gr

Μελέτη αποκαλύπτει ποια είναι τα καλύτερα αλκοολούχα ποτά για να αποφύγουμε το hangover.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το