English Greek
22
Παρ, Σεπ
52 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές πρότειναν σε μια πρόσφατη μελέτη ότι τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Alzheimer, δεν υπάρχει μία μόνο αιτία που να συνδέεται με τη νόσο αυτή, καθώς αναπτύσσεται από πολλαπλούς παράγοντες, όπως η γενετική, ο τρόπος ζωής και το περιβάλλον. Είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική νόσος, η οποία αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με τα χρόνια.

Η νόσος αυτή πρόκειται για μια σύνθετη ασθένεια και είναι απίθανο πως κάποιο φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση θα αντιμετωπίσει ποτέ με επιτυχία τη νόσο αυτή σε όλους τους ανθρώπους. Ωστόσο με την έρευνα αυτή των εκχυλισμάτων των λουλουδιών του λυκίσκου, οι ερευνητές απέδωσαν πως οι πρωτεΐνες αμυλοειδούς βήτα, οι οποίες είναι φυσικές, συσσωρεύονται μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι πλάκες που συγκεντρώνονται μεταξύ των νευρώνων, διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία των κυττάρων.

alzheimer hops

Λυκίσκος, ο θαυματουργός
Ο λυκίσκος είναι ο σταθεροποιητικός παράγοντας σε όλες τις μπύρες. Για τη μελέτη αυτή, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Milano-Bicocca, δοκίμασαν τέσσερις κοινές ποικιλίες εκχυλισμάτων από άνθη λυκίσκου για να διαπιστώσουν αν θα βοηθούσαν στην πρόληψη της συσσώρευσης πρωτεϊνών του εγκεφάλου που συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Οι ποικιλίες λυκίσκου που τέθηκαν σε δοκιμή περιλάμβαναν τις Cascade, Saaz, Tettnang και Summit, τις οποίες οι ερευνητές εξέθεσαν σε πρωτεΐνες αμυλοειδούς. Αυτό που αποκάλυψαν τα ευρήματά τους ήταν ότι ήταν σε θέση να εμποδίσουν τις πρωτεΐνες αμυλοειδούς βήτα να συσσωρεύονται γύρω από τα κύτταρα. Επιπλέον, περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που πιστεύεται ότι προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος. Τα εκχυλίσματα λυκίσκου στη μπύρα πυροδότησαν επίσης μια διαδικασία ανανέωσης που ονομάζεται αυτοφαγική οδός. Αυτό είναι το σημείο όπου το σώμα διασπά και επαναχρησιμοποιεί τα παλιά τμήματα των κυττάρων για να αυξήσει την αποδοτικότητα.

Πως λειτουργεί ο λυκίσκος στη πρόληψη της ασθένειας
Όλες οι παραγωγές μπύρας χρησιμοποιούν τα εκχυλίσματα λυκίσκου ως συστατικά. Βρίσκονται επίσης σε τσάι από βότανα και αναψυκτικά. Ο λυκίσκος στο Tettnang που καλλιεργείται σε μια πόλη στην περιοχή Bodensee, στο νότιο Baden-Württember στη Γερμανία είχε τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς βοήθησε στην εκκαθάριση των πρωτεϊνών που ήταν ανενεργές λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών. Για το λόγο αυτό, όσοι πραγματοποίησαν την ανάλυση πιστεύουν ότι ο λυκίσκος θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση των τροφίμων που θα βοηθούσαν στην πρόληψη της ασθένειας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ευρήματά τους σε καμία περίπτωση δεν συνηγορούν υπέρ της κατανάλωσης περισσότερης μπύρας από τους ανθρώπους, καθώς το αλκοόλ αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Παρ' όλα αυτά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, μαζί με άλλες θεραπείες, ο λυκίσκος θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση τροφίμων που μειώνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Επίσης, πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τη μελέτη MICOIL, παρείχαν πολλά διαφορετικά είδη στοιχείων που υποδηλώνουν ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους χωρίς αρνητικές παρενέργειες.

πηγή: theissue.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν Παχαίνει, Ομορφαίνει
sigmalive.com

Ιταλοί, Φιλανδοί και Ολλανδοί ερευνητές αναφέρουν πως 1-2 μπύρες ημερησίως κάνουν καλό στην υγεία μας.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Ισραηλινοί Επιστήμονες Παρασκεύασαν Μπύρα Με Μαγιά Ηλικίας 3.000 Ετών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάφεραν να εξάγουν μαγιά από αρχαία δοχεία προκειμένου να παρασκευάσουν μπύρα, παρόμοια με εκείνην που έπιναν οι φαραώ πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Πώς Η Μπύρα Μπορεί Να Σου Γιατρέψει Τον Πονοκέφαλο
thermisnews.gr

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο και αυτή η είδηση μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Μπύρα: Πώς Προστατεύει Τον Γυναικείο Εγκέφαλο Και Καρδιά
Αθηνά Δαβαρία

Καλοκαίρι και μπύρα πάνε μαζί... και όχι άδικα αφού είναι δροσιστική και απολαυστική, τις ζεστές μέρες που διανύουμε.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το