English Greek
23
Σαβ, Σεπ
47 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυξήθηκε Η Παραγωγή Μπύρας Στην Ελλάδα Το 2020 - Πρωταθλήτρια Στην ΕΕ Η Γερμανία

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

H παραγωγή της μπύρας αυξήθηκε 3% πέρυσι στα 411 εκατ. λίτρα, ενώ στην Ευρωζώνη μειώθηκε 8,3% στα 31,8 δισ. λίτρα. Η Γερμανία παράγει 7,5 δισ. λίτρα ή το 24% της συνολικής παραγωγής.

Αυξήθηκε το 2020 η παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα, σε μία χρονιά που λόγω του κορονοϊού η παραγωγή μειώθηκε σημαντικά στην ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, εν όψει της αυριανής ημέρας της μπύρας, η παραγωγή αυξήθηκε πέρυσι στην Ελλάδα κατά 3% στα 411 εκατ. λίτρα, ενώ στην Ευρωζώνη μειώθηκε 8,3% στα 31,8 δις. λίτρα.  

Αύξηση 3% κατέγραψαν και η Γαλλία και η Λιθουανία, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Σλοβακία (25%).

Πρωταθλήτρια στην παραγωγή μπύρας η Γερμανία
Παρά την περυσινή αύξηση, η παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ, όπου δεσπόζει η Γερμανία με 7,5 δις. λίτρα ή το 24% της συνολικής παραγωγής της περιοχής. Μεγάλη είναι η παραγωγή και της Πολωνίας (3,8 δις. λίτρα ή 12%), της Ισπανίας (3,3 δις. λίτρα ή 10%), της Ολλανδίας (2,5 δις. λίτρα ή 8%), της Γαλλίας (2,1 δις. λίτρα ή 7%), της Τσεχίας (1,8 δις. λίτρα ή 6%) και της Ρουμανίας (1,7 δις. λίτρα ή 5%).

Μεγαλύτερος εξαγωγέας η Ολλανδία
Μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα ήταν η Ολλανδία με 1,9 δις. λίτρα το 2020 που αντιστοιχούν στο 21% των συνολικών (εντός και εκτός της ΕΕ) εξαγωγών, ακολουθούμενη από το Βέλγιο (1,7 δις. λίτρα ή 19%) και τη Γερμανία (1,5 δις. λίτρα ή 17%).

Η Γαλλία ήταν η χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές που ανήλθαν σε 0,8 δις. λίτρα ή το 16% των συνολικών εισαγωγών, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (0,7 δις. λίτρα ή 13%) και την Ιταλία (0,6 δις. λίτρα ή 12%).

πηγή: imerisia.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Abita - Ride Share
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Abita Brewery.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Της Carlsberg Λέει Ότι Ο Πληθωρισμός Θα Μπορούσε Να "Χτυπήσει" Τις Πωλήσεις Μπύρας Το 2023
capital.gr

Η δανέζικη Carlsberg δεν έχει στη διάθεσή της κάποια στοιχεία επί του παρόντος που να υποδηλώνουν ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός πλήττει τις πωλήσεις μπύρας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το 2023 καθώς οι ζυθοποιοί συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Cees 't Hart.

Anchorage - Defense
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Tröegs - #450
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Bear Republic - HWY 1
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bear Republic Brewing Co.

Η Lidl Ανακαλεί Μπύρα Lager Λόγω Αδήλωτου Διοξειδίου Του Θείου
cibum.gr

Το καταναλωτικό κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου ενημερώθηκε μέσω ανακοίνωσης του Οργανισμού Προτύπων Τροφίμων - FSA, για την ανάκληση μπύρας από την αλυσίδα καταστημάτων Lidl.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το