English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται Ανατιμήσεις... Και Στη Μπύρα - Για Ποιο Λόγο Ακριβαίνει

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Πώς η κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρεάζει και τις τιμές παραγωγής των αλκοολούχων ποτών - Αναμενόμενη αύξηση στην τιμή της μπύρας, καθώς υπάρχουν ελλείψεις μέχρι και στα... μπουκάλια.

Αυξήσεις, πέραν του τυπικού 1% έως 2%, αναμένεται να επιβληθούν στην τιμή της μπύρας, εκτιμά η Constellation Brands, ο κατασκευαστής αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Corona και Modelo. Ο μεξικάνικος κολοσσός εκτιμά ότι, η αύξηση του κόστους πρώτων υλών, αλλά και η έλλειψη στα μπουκάλια μπύρας, οδηγεί νομοτελειακά σε αυξήσεις τιμών, απόρροια της παγκόσμιας εφοδιαστικής κρίσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o CEO της εταιρείας, Γκαρθ Χάνκισον, στην κλήση της εταιρείας για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη ότι τα περιθώρια κέρδους στη βασική επιχείρηση μπύρας ενδέχεται να υποφέρουν κατά το επόμενο οικονομικό έτος εν μέρει λόγω του πληθωρισμού στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων. Ο ίδιος εξακολουθεί να αναμένει ότι τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους για την επιχείρηση μπύρας θα είναι γύρω στο 39% με 40% μακροπρόθεσμα.

beer cans bottles

Η έλλειψη δοχείων είναι το τελευταίο χτύπημα για τους κατασκευαστές μπύρας, οι οποίοι από το 2020 κάνουν λόγο για ελλείψεις σε κουτιά αλουμινίου, καθώς οι άνθρωποι μεταπήδησαν από την κατανάλωση σε μπαρ στη διασκέδαση στο σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους. Ο αναλυτής της MKM Partners Bill Kirk δήλωσε σε ερευνητικό σημείωμα του Νοεμβρίου ότι ενώ η μάρκα της Constellation που επηρεάζεται περισσότερο φαίνεται να είναι η Pacifico, οι μπύρες Modelo Negra διατίθενται επίσης σε καφέ ποτήρι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν αν η διαθεσιμότητα του ποτηριού γινόταν τόσο σοβαρή ώστε να περιορίσει τις πωλήσεις της Corona ή της Modelo Especial».

«Εργαζόμαστε επιμελώς για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη δοχείων, και το οποίο αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στη διαδικασία παραγωγής»,  δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπιλ Νιούλαντς. Η Constellation επικαλέστηκε επίσης υψηλότερο κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης μεταξύ των αλλαγών στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα το Victor της Νέας Υόρκης υποχώρησαν έως και 4,2% πριν περιορίσουν την πτώση τους. Η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 12% τους τελευταίους 12 μήνες, υπολειπόμενη της ανόδου 18% του δείκτη S&P 500 Consumer Staples Index.

πηγή: sigmalive.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Pils Εφτάρα «Προϊόν Της Χρονιάς 2023»
agronews.gr

Η νέα ελληνική πρόταση στις μπύρες Pils Εφτάρα με μεγαλύτερο αλκοολικό βαθμό της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς 2023» στο πλαίσιο του κορυφαίου θεσμού της Direction Βusiness Network.

The Bruery - Red White And Brue
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η The Bruery.

Jester King - Path Of Totality
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Αυστρία: Ποιό Είναι Το Κόμμα Της Μπύρας Που Δίνουν Τρίτο Οι Δημοσκοπήσεις (Βίντεο)
Βασίλης Παπουτσής

Μπορεί ένα κόμμα να... μεθύσει μία ολόκληρη χώρα; - Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον επικεφαλής ροκ σταρ και τα πολιτικά του σχέδια.

Η Λέων Βγήκε Μπροστά Και Στήριξε Τον Διαγωνισμό Των Young Lions
Μόνικα Κουρουφέξη

Έχοντας στο DNA της, να προσκαλεί τους ανθρώπους να βγουν μπροστά και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, η μπύρα Λέων, έδωσε δυναμικά το παρών της ως silver sponsor, στη διοργάνωση των Young Lions Cyprus 2024, στηρίζοντας τα νέα ταλέντα και τη δημιουργικότητα.

Flying Dog - Dark Berry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Flying Dog Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το