English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία: Γιατί Η Χαρά Αποκλείεται Να Αποκλείσει Κάποιον

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Brand Manager της μπύρας Mythos, Βαγγέλης Μποκίδης, μιλά στο OneMan σχετικά με τις δράσεις της μάρκας υπέρ της συμπερίληψης.

bokidis

Μία μπύρα με φίλους, μία βραδινή έξοδος με τους αγαπημένους μας ανθρώπους ή ακόμη και μία βόλτα στη γειτονιά, για πολλούς από εμάς είναι κάτι απλό που μπορούμε να κάνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ή σχεδιασμό. Όμως, δεν ισχύει για όλους το ίδιο. Για τα άτομα με αναπηρία, που θέλουν να περάσουν εκείνες τις απλές, καθημερινές στιγμές με τους δικούς τους ανθρώπους, τα πράγματα μόνο απλά δεν είναι!

Από τη μετακίνηση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια που πολλές φορές έχουν εμπόδια και επικίνδυνα σημεία, μέχρι τα ίδια τα καταστήματα εστίασης, όπου πρέπει να εντοπίσουν κάθε φορά εάν είναι προσβάσιμα, η πρόσβαση στη διασκέδαση και τη χαρά ιδιαίτερα στη χώρα μας αποτελεί συχνά μία δύσκολη υπόθεση για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Η μπύρα Mythos, η αγαπημένη μας νεανική μπύρα, κατανοώντας την ανάγκη του να έχουμε ΟΛΟΙ πρόσβαση στη χαρά, με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτή για τον καθένα μας, προχώρησε νωρίτερα φέτος, στο λανσάρισμα της νέας επικοινωνιακής της καμπάνιας, με τίτλο «Παντού υπάρχει ένα είμαι δίπλα σου!».

mythos1

Μιλήσαμε με τον Brand Manager της μάρκας, Βαγγέλη Μποκίδη, για την καμπάνια, τη σημασία της και τους στόχους της, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η σημερινή λοιπόν, ημέρα στοχεύει στην προώθηση δράσεων υποστήριξης των συμπολιτών μας, αλλά και στην ενημέρωση και αφύπνιση του ευρύτερου κοινού σε θέματα που αφορούν στη συμπερίληψη, καθώς και στη σημασία της διαφορετικότητας στην κοινωνία μας.

«Για εμάς, το 2023 αποτέλεσε μία χρονιά-ορόσημο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Mythos μίλησε ανοιχτά για το θέμα και τη σημασία της συμπερίληψης, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στο κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας, «Παντού υπάρχει ένα είμαι δίπλα σου!». Στόχος μας, ήταν να διευρύνουμε τη στρατηγική μας επικοινωνία και να αναλύσουμε σε βάθος το θέμα της συμπερίληψης, συνδέοντάς το στενά με την τόσο απλή και καθημερινή έννοια της χαράς, που αποτελεί βασικό «συστατικό» της μάρκας», αναφέρει ο κ. Μποκίδης.

Η χαρά, λοιπόν, βρίσκεται στον πυρήνα της καμπάνιας, καθώς, με δεδομένο ότι η ίδια «αποκλείεται να αποκλείσει κάποιον», η ομάδα του brand θέλει να πιστεύει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς μια γενικότερη αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας και αντίληψης όλων μας, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να έχει ο κάθε συμπολίτης μας.

mythos2

Μιας και ήταν η πρώτη φορά που το brand μίλησε ανοιχτά για το θέμα της συμπερίληψης, «ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Έτσι, συνεργαστήκαμε- τόσο εμείς από την πλευρά μας, όσο και όλοι μας οι συνεργάτες επικοινωνίας- με τον «Σ.Κ.Ε.Π.» (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), και την «Black Light» για να ενημερωθούμε και να εκπαιδευτούμε σχετικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο επικοινωνίας και τα σωστά εργαλεία που θα έπρεπε να αξιοποιηθούν, ώστε να διασφαλιστεί ο πλήρως συμπεριληπτικός χαρακτήρας της καμπάνιας, σε όλες της τις εκφάνσεις», τονίζει ο κ. Μποκίδης.

Η φροντίδα και η προσοχή που δόθηκε στην καμπάνια αντικατοπτρίζεται και στο τηλεοπτικό της, καθώς πρόκειται για την πρώτη καθολικά προσβάσιμη ταινία της κατηγορίας στη χώρα μας, στην οποία πρωταγωνιστούν οι «είμαι δίπλα σου» ιστορίες. Ιστορίες ανθρώπων, που έχουν καταφέρει μέσα από τη δράση και την προσωπικότητά τους να σπάσουν τα στερεότυπα, να ξεχωρίσουν στον κλάδο τους και κυρίως να εμπνεύσουν, γιατί έχουν συνειδητά επιλέξει να δώσουν κάτι από τον εαυτό τους για να είναι δίπλα στους άλλους!

Δείτε εδώ, την καθολικά προσβάσιμη εκδοχή της ταινίας:

«Και δεν μείναμε εκεί!», τονίζει ο κ. Μποκίδης. «Στην καμπάνια αυτή όλοι μας έχουμε επενδύσει χρόνο, ενέργεια και προσπάθεια και αποτελεί για εμάς ένα project στο οποίο έχουμε πιστέψει, και θέλουμε να δούμε να εξελίσσεται και να μεγαλώνει». Έτσι, έχοντας κατά νου την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των εκπροσώπων των Μέσων, εκτός από το καθολικά προσβάσιμο event λανσαρίσματος της καμπάνιας όπου παραβρέθηκαν άνθρωποι από τα media, το brand προγραμμάτισε μία σειρά από events (meet-ups) που ήταν ανοιχτά προς όλες και όλους. Τα meet-ups πραγματοποιήθηκαν στον πλήρως προσβάσιμο χώρο της Ατράκτου και συγκέντρωσαν πλήθος καταναλωτών που είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά με τους πρωταγωνιστές της καμπάνιας, απολαμβάνοντας παγωμένες μπύρες Mythos!

Τέλος, στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής καμπάνιας, το site του brand έγινε πλήρως προσβάσιμο, ενώ έχει ήδη εμπλουτιστεί με το επίσημο manifesto, τη full προσβάσιμη ταινία, και την παρουσίαση των πρωταγωνιστών με λεπτομέρειες από τη ζωή και τη δράση τους.

Όσο για το τι θα φέρει η νέα χρονιά; Όπως μας είπε ο κ. Μποκίδης, «έχουμε πολλά και πλούσια σχέδια για τη χρονιά που έρχεται, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι spoil ακόμη! Το μόνο σίγουρο είναι ότι συνεχίζουμε να χτίζουμε και να δημιουργούμε, κάνοντας ένα βήμα τη φορά, μέχρι η χαρά να μας χωρέσει ΟΛΟΥΣ»!

πηγή: oneman.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Almanac - Big Love
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Flying Dog - Triple Dog
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Flying Dog Brewery.

To Øl - Brokilde Yeaster Bunny
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η To Øl.

Amager - Lardy-Dardy / Waow! Kapow!
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Amager Bryghus.

Κατάρ: Στο Μουντιάλ Θα Χρειάζεσαι Καταναλωτικό Δάνειο Για Να Πιείς Μπύρες
ratpack.gr

Αν νομίζεις ότι η φάση είναι μπύρα από το περίπτερο, πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Offshoot - Drifting
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Offshoot Beer Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το