English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

10 Θάνατοι Και Δεκάδες Νοσηλείες Από Μπύρα Που Περιείχε Την Τοξική Ουσία Διαιθυλενογλυκόλη

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Brewery Backer ανακοίνωσε την επιστροφή της στην παραγωγική διαδικασία έπειτα από 2 χρόνια απουσίας εξαιτίας μόλυνσης από διαιθυλενογλυκόλη.

Η Brewery Backer είναι μια βραζιλιάνικη εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών, μπύρας και άλλων οινοπνευματωδών ποτών. Τον Ιανουάριο του 2020, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση, μετά την κατανάλωση μπύρας παραγωγής τους, ειδικά συγκεκριμένες μπύρες με τις ετικέτες Belorizontina και Capixaba. Μεταγενέστερες έρευνες έδειξαν, ότι αρκετές παρτίδες είχαν μολυνθεί με μονοαιθυλενογλυκόλη (MEG) και διαιθυλενογλυκόλη (DEG), δύο εξαιρετικά τοξικές ουσίες που προκαλούν βλάβες στο νευρικό σύστημα και στα νεφρά. Τα θύματα δηλητηρίασης παρουσίασαν οξεία νεφρική ανεπάρκεια, νευρολογικά συμπτώματα (παράλυση του προσώπου, οπτική θόλωση, αμαύρωση, αισθητηριακές αλλοιώσεις, φθίνουσα παράλυση και σπασμούς) και γαστρεντερικά συμπτώματα (ναυτία, έμετος ή / και κοιλιακός πόνος.

Για την υπόθεση οδηγήθηκαν στο εδώλιο 11 άνθρωποι, ενώ το Δικαστήριο Minas Gerais μείωσε τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας από 100 εκατομμύρια δολάρια σε 5 εκατομμύρια δολάρια για την καταβολή αποζημίωσης στα θύματα.

cervejaria backer

Τα αποτελέσματα της έρευνας των αρχών, και αφού απέκλεισαν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, έδειξαν ότι:
-Η Backer δεν αγόρασε πραγματικά DEG, αλλά MEG. Ωστόσο, αυτό άλλαξε από έναν προμηθευτή, ο οποίος παρέδωσε το νοθευμένο προϊόν στην Backer.
-Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν άλλαξε την υπόθεση, αφού το MEG θα είχε προκαλέσει την ίδια βλάβη στην υγεία των καταναλωτών.
-Μια μικρή τρύπα, περίπου 2 mm, προκάλεσε διαρροή της τοξικής ουσίας σε μια από τις δεξαμενές, τη δεξαμενή JB10.
-Επτά άτομα θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για «αμέλεια και τεχνικό σφάλμα» και τέσσερα για άλλα εγκλήματα.
-Οι ιδιοκτήτες του Backer υποστήριξαν ότι, «δεν είχαν τεχνικές γνώσεις για να αποτρέψουν τη διαρροή».
-Η ζυθοποιία Backer έχει υιοθετήσει ανεύθυνες πρακτικές χρησιμοποιώντας σκόπιμα τοξικά ψυκτικά μέσα στην εγκατάστασή της, χρησιμοποιώντας τα εις βάρος μη τοξικών εναλλακτικών λύσεων, όπως η προπυλενογλυκόλη και η πόσιμη αιθυλική αλκοόλη.
-Η εταιρεία έχει επίσης αρκετά ελαττώματα και κενά στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης, παρουσιάζοντας ελλιπείς πληροφορίες στις εκθέσεις παραγωγής και αναποτελεσματικούς ελέγχους ιχνηλασιμότητας.

Ωστόσο, πλέον, η επωνυμία που βρίσκεται στην περιοχή Minas Gerais, ανοίγει ξανά τις πόρτες της μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις αγορές. Σε ανακοίνωσή της η Tres Lobos, η οποία βρίσκεται πίσω από την Backer Brewery ανακοίνωσε ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και διαδικασίες για να επιστρέψουν στην παραγωγή, ενώ ανακοίνωσαν επίσης ότι παρείχαν οικονομική στήριξη στα θύματα.

backer 3 lobos

Σχετικά με τη μόλυνση, στην τελική του έκθεση στις 4 Αυγούστου 2020, το Υπουργείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Εφοδιασμού της Βραζιλίας έγραψε: «η αναφορά επιβεβαιώνει την εμφάνιση μόλυνσης από τον Ιανουάριο του 2019, αποκλείοντας την πιθανότητα να πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός στην την ιστορία της παραγωγής της ζυθοποιίας. (…) Οι φορολογικές έρευνες έδειξαν, ότι η ζυθοποιία Backer έχει υιοθετήσει ανεύθυνες πρακτικές χρησιμοποιώντας σκόπιμα τοξικά ψυκτικά μέσα στην εγκατάστασή της. (…) Οι μολύνσεις από MEG και DEG δεν περιορίζονται σε παρτίδες που διήλθαν από τη δεξαμενή JB 10, οι οποίες εμφανίζονται, επίσης, σε μπύρες που παρασκευάζονται πριν από την εγκατάσταση αυτής της δεξαμενής στο ζυθοποιείο».

Το Υπουργείο Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Εφοδιασμού της Βραζιλίας επιβεβαίωσε την είδηση, καθώς έχει δώσει τις απαραίτητες εγκρίσεις για το άνοιγμα και τη λειτουργία του εργοστασίου. H ακρόαση για τη δίκη έχει προγραμματιστεί για το Μάιο. Συνολικά, 29 ήταν τα θύματα από τη μόλυνση, εκ των οποίων τα 10 έχασαν τη ζωή τους.

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Behemoth - Victory At Churly's / Good Morning Vietnam
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Surly - Havoc Machine
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Μπαίνει Στη Ζυθοποιία, Στα Σχέδια Και Η Ποτοποιία
Αποστόλης Τζελέτας

Στον χώρο της ζυθοποιίας μπαίνει η Zoinos Winery, μια σκέψη που ωρίμαζε καιρό και κρίθηκε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

SixPoint - Spritzer Bomb / Super Baja Jammer
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η SixPoint Brewery.

Trve - Dunwich
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Trve Brewing Co.

Mikkeller - The Way It Swirls
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewpub London.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το