English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αντιδράσεις Για Το Bar Με Θέμα Τον Τζακ Τον Αντεροβγάλτη - Συγκεντρώνουν Υπογραφές Για Να Κλείσει

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα κοκτέιλ μπαρ που πρόκειται να ανοίξει σε λίγες μέρες στο Portsmouth και έχει θέμα τον Τσακ τον Αντεροβγάλτη.

Το Ripper & Co., θα έχει ένα speakeasy (κρυμμένα μπαρ που ευδοκίμησαν στην Αμερική κατά την ποτοαπαγόρευση) εμπνευσμένο από τη βικτωριανή εποχή και έναν χώρο σχεδιασμένο να μοιάζει με τους δρόμους του Whitechapel του 19ου αιώνα.

Το αντικείμενο του νέου αυτού μπαρ ωστόσο, έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης στα μέσα ενημέρωσης, καθώς αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου επεισοδίου της Ώρας της Γυναίκας στο BBC Radio 4 που εξετάζει τις ζωές των (τουλάχιστον) πέντε γυναικών που δολοφονήθηκαν από τον Jack the Ripper.

ripper co

Έχει επίσης προκύψει ότι ένας απόγονος της Annie Chapman, του δεύτερου θύματος του δολοφόνου, ζει στην περιοχή Portsmouth. Εμφανιζόμενος στο BBC South News, ο Άλαν (χωρίς επώνυμο) είπε: «Αισθάνομαι αποτροπιασμένος για τον Ripper & Co., νομίζω ότι δίνεται υπερβολική έμφαση στο πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη και δεν δίνεται αρκετή έμφαση στα θύματα. Νομίζω ότι είναι απολύτως αηδιαστικό και δεν έχει θέση σε αυτό που ήταν η πατρίδα μου».

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Portsmouth ζητώντας να ληφθούν μέτρα για το θέμα. Η σύμβουλος Kirsty Mellor είπε: «Το να ονομάζουμε ένα μπαρ με το όνομα του αναμφισβήτητα πιο διαβόητου άνδρα δολοφόνου γυναικών είναι αποτρόπαιο. Το όνομα και το θέμα αυτού του μπαρ φαίνεται πιθανό να ενθαρρύνει αρνητικές συζητήσεις για τη βία κατά γυναικών και κοριτσιών, να οδηγήσει σε εκφοβισμό των γυναικών και στην ομαλοποίηση μιας κουλτούρας όπου τέτοια βία θεωρείται κοινωνικά αποδεκτή».

Σε απάντηση στα παράπονα, ο Dan Swan, ο ιδιοκτήτης του μπαρ είπε ότι το θέμα θα αλλάξει και τώρα περιγράφεται ως "κλασικό κοκτέιλ τρόμου μπαρ & εστιατόριο". Ο Swan είπε επίσης ότι το μπαρ θα συνεργαστεί με φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών. Ωστόσο τα διαφημιστικά γραφικά εξακολουθούν να απεικονίζουν έναν άνδρα με σκούρο παλτό και καπέλο να καταδιώκει μια γυναίκα, μια εικόνα που παραπέμπει στον Jack the Ripper.

murder box

Τον προηγούμενο χρόνο, στο προσκήνιο έντονης διαμάχης βρέθηκε το "Murder Box". Μια συσκευασία με τέσσερεις μπύρες, που η καθεμία αναπαριστά έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες στην Αμερική του εικοστού αιώνα, προσβάλλοντας ωστόσο με αυτόν τον τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων. Η μια διαθέτει την ονομασία "Ramirez" με το πρόσωπο του Richard Ramirez, ο οποίος ήταν κατά συρροή δολοφόνος και παραγωγικός βιαστής στόχευσε ενήλικες και παιδιά στην Καλιφόρνια από το 1984 έως το 1985. Η Pilsner πήρε το όνομά του από τον Jeffrey Dahmer, ο οποίος δολοφόνησε 17 άνδρες και αγόρια, σε ορισμένες περιπτώσεις διαπράττοντας νεκροφιλία και κανιβαλισμό. Στις άλλες δύο μπύρες υπάρχει η επωνυμία με τον Edmund Kemper, με το παρατσούκλι "Συνεργάτης δολοφόνος", και τον John Wayne Gacy, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 33 νεαρούς άνδρες και αγόρια.

πηγή: cibum.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jester King - Tongueshlap
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Hill Farmstead - Self-Reliance: Motueka
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hill Farmstead Brewery.

Surly - Dumpster Fire 2020 / Moving Pictures
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Odell - Fresh Hop Strata
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Odell Brewing Co.

Night Shift - One Mighty Beer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την One Mighty Mill, κυκλοφόρησε η Night Shift Brewing.

Behemoth - Yer Aff Ye Heid / Cookies & Cream / Aotearoa Sculpin / Cruising To Tallinn
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το