English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Heineken: Τεράστια Πτώση Κατανάλωσης Και Κερδών

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι ζυθοποιίες αγωνίζονται να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος πρώτων υλών στους καταναλωτές.

Στην μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη της, προχώρησε η Heineken, καθώς οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών της ζυθοποιίας εδώ και μια δεκαετία οδήγησαν στην πτώση της κατανάλωσης, ειδικά στη βασική αγορά της, το Βιετνάμ.

Τα κέρδη υποχώρησαν κατά 22% σε προσαρμοσμένη βάση το πρώτο εξάμηνο, ανέφερε τη Δευτέρα η ζυθοποιία με έδρα το Άμστερνταμ. Η κατανάλωση μπύρας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν σχεδόν 13%.

Πληθωριστικές πιέσεις
Οι ζυθοποιίες αγωνίζονται να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος πρώτων υλών στους καταναλωτές. Η Heineken είναι η πρώτη από τις μεγάλες παγκόσμιες ζυθοποιίες που ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, τα οποία προμηνύουν δυσοίωνες προβλέψεις για τις ανταγωνίστριες Anheuser-Busch InBev NV και Carlsberg A/S.

«Η αρχή του έτους αφορούσε τη μετακύλιση του πληθωρισμού στο κόστος των εισροών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dolf van den Brink σε συνέντευξή του. «Πέσαμε πάνω σε μια αρκετά ισχυρή οικονομική επιβράδυνση στη βασική αγορά του Βιετνάμ, η οποία είναι δυσανάλογα σημαντική για εμάς», πρόσθεσε.

Πτώση ζήτησης σε Βιετνάμ και Νιγηρία
Τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο στο πρώτο εξάμηνο και ο όγκος συναλλαγών μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο. Το Βιετνάμ και η Νιγηρία ευθύνονται για περισσότερο από το ήμισυ της πτώσης της κατανάλωσης της Heineken. Η ολλανδική εταιρεία είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία στο Βιετνάμ, όπου δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες, πουλώντας μάρκες όπως η Tiger.

Η Heineken προέβλεψε ότι οι τιμές θα συγκρατηθούν το δεύτερο εξάμηνο, διάστημα στο οποίο η εταιρεία υπολογίζει σε αναστροφή των κερδών της.

«Βλέπουμε τις τιμές να αποσυμπιέζονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Harold van den Broek.

πηγή: ot.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lagunitas - Beast Of Both Worlds
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lagunitas Brewing Co.

Lakewood - Valkyrie
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Pink Boots Society, κυκλοφορεί Lakewood Brewing Co.

AleSmith - Cloud Stream
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η AleSmith Brewing Co.

Οι Τηλεοπτικές Διαφημίσεις Μπύρας Αυξάνουν Την Κατανάλωσή Της
olivemagazine.gr

Η μπύρα είναι μία ξεχωριστή κατηγορία ποτού από μόνη της και από ότι φαίνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις με μπύρα μας ωθούν στην περαιτέρω κατανάλωσή της.

Uiltje - Never Trust A Clown
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Backcountry - Thank God I Brought My Hiking Loafers / Nuke It From Orbit, It's The Only Way To Be Sure / Daffy Twister Spread
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Backcountry Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το