English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

"Ωμή" Μπύρα: Η Νέα Τάση Της Μπύρας Χωρίς Βύνη

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Cool Cousin Brewing παράγει μια βιώσιμη μπύρα, που δεν περιέχει καθόλου βύνη.

Η Cool Cousin Brewing, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι η πρώτη εμπορική εταιρεία ζυθοποιίας στις ΗΠΑ που φτιάχνει μπύρα εξ ολοκλήρου από μη βυνοποιημένο κριθάρι, εξοικονομώντας νερό και διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Αλλά τί σημαίνει μπύρα από μη βυνοποιημένο κριθάρι και ποια η διαφορά της με την κλασσική μπύρα;

Το βασικό συστατικό της μπύρας είναι τα δημητριακά, συνήθως βυνοποιημένο κριθάρι. Αυτό το κριθάρι παρέχει τους υδατάνθρακες που η μαγιά ζυμώνει σε αλκοόλ και CO2.

Η βύνη είναι κόκκος δημητριακών που έχει βλαστήσει και αποξηρανθεί με μια διαδικασία γνωστή ως «βυνοποίηση». Ο κόκκος αναγκάζεται να βλαστήσει με μούλιασμα σε νερό και στη συνέχεια διακόπτεται η περαιτέρω βλάστηση με ξήρανση με ζεστό αέρα.

cool cousin beer

Μόλις η βύνη παραδοθεί στο ζυθοποιείο, ο ζυθοποιός πρέπει να δημιουργήσει έναν πολτό, προκειμένου να ενεργοποιήσει περισσότερα ένζυμα για να δημιουργήσει ένα ζαχαρούχο υγρό, γνωστό ως «βαλσαμόχορτο» που στη συνέχεια βράζεται με λυκίσκο, ψύχεται και ζυμώνεται.

Ωστόσο, μιλώντας στο περιοδικό Forbes, ο John Midgley, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Cool Cousin Brewing, χαρακτήρισε αυτή τη διαδικασία αναχρονιστική και αναποτελεσματική, για αυτό και η εταιρεία του αφιερώθηκε σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο παραγωγής μπύρας, χωρίς καθόλου βύνη.

Πώς γίνεται αυτό; Χρησιμοποιώντας ακατέργαστο κριθάρι και δημιουργώντας μούστο προσθέτοντας ένα εξωγενές κοκτέιλ ενζύμου στον πολτό. Με αυτόν τον τρόπο, ο Midgley ισχυρίζεται ότι εξοικονομούνται 700 χιλιοστόλιτρα νερού και 32 γραμμάρια CO2 για κάθε λίτρο μπύρας που παράγεται.

Τί γεύση θα είχε μια τέτοια μπύρα; Σύμφωνα με την Cool Cousin Brewing, η γεύση είναι «υπέροχη», μιας και η εταιρεία εστίασε στο να την κάνει ιδιαίτερα νόστιμη, μιας και κανείς δεν θα πιει την μπύρα αν είναι μόνο βιώσιμη και καθόλου γευστική. Έχει χρυσό χρώμα, απαλή, ο πρώτος πελάτης τους ήταν το αξιόλογο εστιατόριο του Dan Barber, Blue Hill στο Stone Barns, το οποίο διαθέτει δύο αστέρια Michelin, αλλά ελπίζουν σε περαιτέρω επέκταση στις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον.

πηγή: cibum.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Modern Times - Forgotten Landscapes / Oat Dunkel / New In Town / Permanent Expansion / Broken Shadows
Γιώργος Ιορδανίδης

Πέντε νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Modern Times Beer.

Πεδίο Δόξης Η Μπύρα Θρέφει Τις Επενδύσεις Ο Καιρός
Γιάννης Πανάγος

Τη... συμμαχία της μπύρας φαίνεται να επιλέγει χρόνο με το χρόνο ο καιρός σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας κινείται παράλληλα με την προτίμηση των καταναλωτών στο συγκεκριμένο ελαφρύ οινοπνευματώδες, οι όλο και περισσότερες παραλλαγές του οποίου έρχονται να ικανοποιήσουν όλο και μεγαλύτερη γκάμα απαιτήσεων της κατανάλωσης διεθνώς.

Κίνα: Συνελήφθη Ο Εργαζόμενος Που Ούρησε Σε Μια Δεξαμενή Με Μπύρα
huffingtonpost.gr

Οι ανακοινώσεις τόσο της Tsingtao όσο και των τοπικών αρχών έγιναν viral, με πολλούς χρήστες να σημειώνουν ότι η ζημιά στη φήμη της εταιρείας είναι μη αναστρέψιμη.

Ο Όμιλος Photos Photiades Επενδύει Στη Siris Microbrewery
capital.gr

Ο Όμιλος Photos Photiades ανακοίνωσε ότι επενδύει στην Siris Microbrewery έχοντας ως στόχο να ενδυναμώσει τη μικροζυθοποιία στην Ελλάδα, καθώς και να διευρύνει τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που προσφέρει στους καταναλωτές.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σύγχρονες Πρακτικές Που Προάγουν Τη Βιωσιμότητα
fortunegreece.com

Στόχος της εταιρείας μέχρι το 2030 είναι οι μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγική της δραστηριότητα.

Tröegs - Hop Cyclone
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Tröegs Independent Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το