English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Carlsberg: Γιατί Μειώνει Την Περιεκτικότητα Σε Αλκοόλ Στη Βρετανία

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μείωση στην περιεκτικότητα του αλκοόλ, αλλά φαινομενικά για λόγους πληθωρισμού, αναμένεται να κάνει η ζυθοποιία Carlsberg στην Pilsner Lager της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το The Drinks Business, αναμένοντας να ισχύσουν οι μεταρρυθμίσεις σχετικό με τον μεγαλύτερο φόρο στο αλκοόλ τον Αύγουστο, η ABV της Carlsberg πρόκειται να μειωθεί από 3,8% ABV σε 3,4% ABV με αναφορές ότι οι πελάτες εντός του εμπορίου έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή που θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο μήνα.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να κοστίζει στην ζυθοποιία περίπου 10 λίρες το λίτρο (περίπου 11 ευρώ), σε σύγκριση με μπύρες που έχουν περισσότερο αλκοόλ, από 3,5 ως και 8% και κοστίζουν περίπου τα διπλάσια, 20 λίρες (περίπου 23 ευρώ) ανά λίτρο.

 

Ωστόσο η Carlsberg προσθέτει και μια διαφορετική πλευρά επί του θέματος, αυτή τη φορά για την υγεία των καταναλωτών. Μιλώντας στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η κίνηση θα είχε αντίκτυπο στην υγεία, μέσω της αφαίρεσης περίπου 56 εκατομμυρίων μονάδων αλκοόλ για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Carlsberg δεν είναι η μόνη. Πολλές είναι οι ζυθοποιίες που έχουν μειώσει την ABV τους πρόσφατα, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα από το φόρο οινοπνεύματος, όπως είναι η Heineken και η Foster's.

Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, ονόματι Κόλιν Άνγκους, είπε ότι εάν κάθε ζυθοποιία μείωνε το αλκοόλ μόνο κατά 0,3%, θα εξοικονομούσε συλλογικά περίπου 250 εκατομμύρια λίρες (περίπου 29 εκατ. ευρώ) από τις πληρωμές φόρων για την κυβέρνηση. Αυτό από μόνο του δηλώνει μια τακτική για πολλές ζυθοποιίες στο εγγύς μέλλον.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος Jeremy Hunt στον προϋπολογισμό του Μαρτίου, θα προσπαθήσει να ελαφρύνει τους ζυθοποιούς που πωλούν τη μπύρα τους σε βαρέλι, πράγμα που σημαίνει ότι ο φόρος στις παμπ και στα μπαρ θα είναι 11 πένες χαμηλότερος από ό,τι στα σούπερ μάρκετ, μιας και οι εταιρείες παραγωγής μπύρας συχνά διατείνονται τη δυσκολία του να μειωθεί το αλκοόλ στις μπύρες, αλλά και το κόστος.

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Victory - Hop'Hazer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Victory Brewing Co.

Crooked Stave - Petite Sour Plum
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Crooked Stave Artisan Beer Project.

Siren - Starry Messenger / Off Beat
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Behemoth - Yer Aff Ye Heid / Cookies & Cream / Aotearoa Sculpin / Cruising To Tallinn
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Thin Man - Sun Is Shining / Tropical Camouflage / Backwards
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Thin Man Brewery.

Moksa - Duplexity: WLW15
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το